NY here I come – Pääsimme matkaan

Tänään se toteutuu. Lähdemme matkalle. Matka New Yorkiin toteutuu. Tunnin päästä lentoon! Liki kolme vuotta on oltu ilman reissuja, joita sentään nomaaliaikoina vuositasolla kertyi jonkin verran. Lyhyitä ja pitkiä, lastenlasten kanssa ja ilman.

Jännitystä riitti ihan viime metreille asti. Olimme aika lailla ”kuplassa” , pidimme maskeja ja vältimme ihmisjoukkoja. Odotimme covid -näytteen tulosta lentokenttähotellissa. En muista mitään matkaa näin jännittäneeni.

Salmiakkipastillit
Tuliaisten toivelistan kärki. Näiden olemassaoloa en tiennyt. Lisäksi mukaan tuli kolme askia RUUTI -nimistä Sisua. Toivon, että pääsevät matkalaukussa ruumassa perille. Määrä on kohtuullisen ISO.

Tuliaisten ostot tehtiin viime viikon aikana. Kiperimmät hetket koettiin, kun toivelistalla oli itsellemme ihan uudet tuotteet Sisu KEKÄLE ja Sisu ROIHU. Tutumpia olivat Kotisinappi, Turun Sinappi ja Nokian saappaat kokoa 44. Lienee selvää, että USA:ssa asuu pienen Suvin perhe, jossa isä paitsi pitää yllä suomenkielentaitoa niin arvostaa salmiakkia ja hyvää sinappia.

Suvin tapaamista odotamme eniten. Häntä emme ole koskaan tavanneet. Mukaan on pakattuna pieni kaulin, kesähattu, Muumimekko ja Tammen Kultaisia kirjoja.

Miniälle vien karjalanpiirakoiden leipomista helpottavan kaulimen, pulikan. Nimittäin on niin, että miehensä halusi tässä taannoin karjalanpiirakoita ja munavoita. ”Respect” , sanoin kun näin kuvan tuotoksista. Itse en moiseen ryhtyisi, sen verran vaativa laji on karjapiirakoiden valmistaminen.

Sain tietää, että perheen mieshenkilö odottaa, että ”sitten varmaan Eija opettaa, miten leivotaan laskiaispullia”.

Taatusti  tapahtuu. Tohkeissani lupasin myös korvapuustit. Olen jo kääntänyt kaikki ohjeet ja tarvittavat mittayksiköt uusin sfääreihin. Ihan exelille kirjasin.

Matka New Yorkiin toteutuu. Melkein en usko, mutta nyt mennään!

Elämä on.

Terveisin EijaL

puheenaiheet ajattelin-tanaan matkat oma-elama
Kommentit (2)
  1. Ihanaa! Turvallista matkaa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *