Parhaat joulukalenterit

Parhaat joulukalenterit sisältävät jotain itse tehtyä. Joku muu on tehnyt tai sitten voin luukun aihioista itse työstää pikkutarvikkeen valmiiksi.  Lapsena joulukalenteri oli hieno, kun siinä oli kimalletta päällä. Aamuisin jännitti, mitä luukusta tulee. En muista vuotta, milloin markkinoille ilmaantui suklaakalenteri, joskus oman tyttäreni lapsuudessa kuitenkin. Nykylapsilla on mitä erilaisimpia, luukuissa on suklaapatukoita, leluja ja ties mitä, olen läheltä saanut seurata. Oman elämäni mukavimmat joulukalenterit ovat olleet tyttären valmiiseen ”joulukuusilaatikostoon” valmistama teekalenteri, nukkotiystävien kanssa tehtävä ”swap” eli kalenteriluukkujen vaihto ja kolmen viime vuoden aikana itselleni ostama 24 luukkua sisältävä, suuresti arvostamani nukkekotitaitelijan kalenteri. Tänä vuonna tosin  hankin sen hiukan myöhässä ja pääsin luukkujen avaamisen iloon vasta joulukuun puolenvälin paikkeilla.

Teetä ja taidetta joulukalenterista

Tämän kalenterin aihion hankin itse vuonna 2014 ja sen täydensi tyttäreni. Joka luukusta sain teepussin ja sen lisäksi luukkuun  oli taiteiltu nukkekotikoon sopiva taideteos tai pieni loru, olipa mukava joulun ostoslistakin. Viime vuonna sain hiukan toisenlaisen teekalenterin, josta kirjoitinkin.

Joulukalenteri lokeroilla
Tästä joulukalenterista (vuonna 2014) riitti iloa pitkään. Osa sisällöstä päätyi nukkekotiasumuksiin, ja jokaisesta lokeron teepussista sain hyvät teet. Mikä parasta, tekijä oli todella tehnyt itse joka luukun. Ja ihan parasta on se, että tätä voi käyttää aina vain uudelleen.

Pääset tunnelmaan klikkaamalla eijulista-blogiini.

Nukkekotiharrastajien  kalenterivaihto eli swap

En muista vuotta, milloin aloitin jouluaattoluukun vaihdon. Oli miten oli, tämänkin jouluaaton pikkupaketit ovat jo saapuneet.Saan ohjeen mukaan avata paketteja paketin päällä olevan ohjeen mukaan. Alkuun pääsen heti joulurauhan jälkeen ja viimeisen saan avata, ”kun olen rauhoittunut” kaikesta aaton tohinasta.  Kiitos Anne.

Nukkekotiswap
Jouluaattona onkin jännää. Ohjeet on kirjattu pakettien päälle. Tämä perinne on pysyvä, toivon niin.Pakettien koko on noin 5×5 cm eli sisältö liittyy yhteiseen harrastuksemme, nukkekoteihin.

Käsillä tekeminen tuo joulumielen

Varsinainen kalenterini (24 luukkua) on nukkekotitaitelija Maria Malmstömin valmistama. Joka luukussa on suomalaiseen jouluperimään (tai muuten vain suomalaista esineistöä) liittyvä miniatyyriesine, joka on esityöstetty. Luukun avaaja sitten itse viimeistelee esineen. Mitä herkkuja!

Nukkekotikelkka
Tällä kelkalla pääsee nukkekotiväki mäkeen. Ensin osat irrotetaan, hiukan hiotaan ja sitten maalaus. Ja sitten mäkeen!

Itse tilasin tämän vuoden kalenterin hiukan myöhässä, pääsin mukaan vasta joulukuun puolenvälin jälkeen. Yhtään en ole vielä koonnut.  Jätän sen tulevalle vuodelle. Pitää myöntää, että kahden edellisvuodenkin aarteista osa on vielä pussukassaan. Mutta hyvää kannattaa odottaa. Marian töihin pääset tutustumaan oheisen linkin kautta https://www.nukkekotivainola.fi

Parhaat joulukalenterit sisältävät jotain itse tehtyä. Niistä tulee mukava mieli. Aattoa on kiva odottaa.

Millainen sinun joulukalenterisi on?

Kohta on joulu.

Elämä on.

Terveisin EijaL

puheenaiheet ajattelin-tanaan diy tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (3)
  1. Kyllä! Itse ajatuksella tehty on parasta. Tänä vuonna minulla on ystävältä saatu Muumi-teekalenteri. Se on kiva.

    Minna

  2. Mä olen tänä vuonna seurannut Pentuliven joulukalenteria, kun fyysiseen kalenteriin ei ole ollut varaa. Mutta harvoin on joka luukku ollut yhtä ilahduttava kuin nyt!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *