Hei me neulotaan!

Picture by Oksana Maselko on Unsplash

Neuloosi

Tiedättekö, olen innostunut ( tai no … ) neulomisesta. Tai siis olisin jos osaisin. Mutta.., olen kasarin kakara. Ja vasuri. Ja vasurina minulla ei ollut kasarilla ketään opettamassa minua neulomaan. Ei äitini eikä opettajani osanneet. Mikä on sääli, koska pidän villasukista. Tai oikeastaan rakastan niitä. Kylmät syyspäivät ja -yöt Suomessa tuppaavat tekemään sellaista.

Netistäkö apua?

Kyllä, olen sortunut tai ”sortunut” siihen, että olen katsellut ( Youtubesta lähinnä ), neulomisvideoita. Mutta jokin niissä menee yli ymmärrykseni että viheltää. Ehkä se on se minun vasenkätisyyteni. Olen kyllä opetellut neulomaan sitä joustinta. Mutta esimerkiksi villasukkien kantapään neulominen… ei, sitä en ymmärrä vaikka kuinka yrittäisin. Noh, ehkä vain jatkan sujuvaa seuraamista.

Konevitsan kirkonkellot, kanteleella soitettuna olkaa hyvät. Miksikö, koska neulomisesta tulee vain jotenkin suomalainen olo. Ja mikä olisi suomalaisempaa kuin kannel. 

https://www.youtube.com/watch?v=sNMNyA589hM&list=PLgStmebVc9qc2txmlAa76eMpWjPe3nbmO

koti ajattelin-tanaan tutoriaalit diy
Kommentit (6)
 1. Helena poropeukalo"
  17.9.2023, 13:04

  Aika ihania valoisan ihmisen juttuja ohjeineen! Minua sykähdyttää aina, kun kyseessä on vielä vankasti vasenkätinen, opettajan ohittama poropeukalo. Ja tadaa! , mekin opimme neulomaan, kutomaan ja kaikenlaista , huolimatta vasenkätisyydestä. Kiitos iloisa valoisa kaikista kivoista innostavista ohjeistasi!

  1. No, poropeukalo todellakin. Aloitin tänään ( jo kolmas aloitus ainakin ) banaanisukkien neulomisen. Mutta se on tarina erikseen.

 2. Anna-Liisa on minun etunimeni sukunimi sähköpostissa
  10.9.2023, 00:00

  Poistakaa sit neuvotkin jos ei kelpaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *