Ahdistaa

Huomenna olisi Modul 3 koe ja saa nähdä pääsenkö läpi. Olen harjotellut ja harjotellut, mutta saa nähdä onnistunko ensi yrittämällä.

Olen aina ollut kielissä huono ja lukiossa englannin kokeessa rokotettiin vääristä vastauksista. Siitä opin olemaan mielummin hiljaa, kun edes yrittämään. Ja se on maailman typerintä ettei edes yritä. Olen siitä yrittänyt päästä eroon, mutta se on niin iskostunut päähän. En tajua miksi lukion englannin opettajani ede käytti tuota tapaa arvostella, ei siitä jäänyt kuin traumat.

Alkaa tuo koulu stressaamaan enemmän ja enemmän. Yksi syy voi olla se, että se vie vapaa-aikaani todella paljon.  Töissä n. 7:30-16, ti ja to 19-21:15 koulua. Kotiin tullessa teen heti ruuan ja sitten mennäänki kouluun. Ma ja ke käyn salilla ja sitten ruuan tekoon. Sitten olisikin aika tehdä läksyt, Viikonloppuisin on sitten aikaa enemmän, mutta aina sekään ei lohduta. Tähän päälle töissä, kotona ja joka paikassa tanskankielen harjoittelua maileina, tv:ssä, lehtien luvussa, palavereina, illanvietoissa jne. Haluaisin jo puhua kieltä ja selvitä vain sillä joka päivä, jonka vuoksi ahdistun vain enemmän. Tiedän, että tämäkin ongelma on vain omassa päässäni. Puhumaan vain, niin sieltä se tulee. Silti koko lause jo ahdistaa.

Ahdidtaa varsinkin kun koko ajan kysellään, oletko oppinut. Alat vaan puhumaan niin opit. ARG. Silloin tekisi monesti vastat että kokeileppa suomea, alat vain puhumaa kuten itse sanoin. Vaikea puhua ilman sanoja.

Kommentit (2)
 1. tiinaliinap
  3.2.2016, 17:47

  Mite sun koe meni? 🙂 Aloitin itse tanskan opiskelun juuri tällä viikolla ja kuulen mielelläni sun kommentejä, miten vaikea kieli tanska on – jos on:)

  1. Saan tänään tulokset luultavasti. kirjoittamisesta on vaikea sanoa menikö läpi, kun mitään mittaria ei ole annettu läpäisemiselle.

   Kieli on vaikea, tosin jos osaa ruotsia niin se helpottaa paljon! Itse en osaa sanoa ruotsiksi juuri mitään. Lukeminen ja puheen ymmärtäminen tuli itselle nopeasti, koska sitä harjoitti koko ajan. Katson tanskalaisia ohjelmia ja töissä kaikki puhuvat/kirjoittavat tanskaa, Tosin vieläkin jos joku puhuu todella nopeasti tai murteella, niin en ymmärrä mitään 😀

   Puhuminen on haastavaa ainakin itselle. Luulen sanovani oikein, mutta kukaan ei ymmärrä. Suomi aksentti tulee niin vahvasti läpi. Nykyään työkaverit/perhe/ystävät ymmärtää mun tanskaa, kun ovat oppineet mun aksentin. Ventovieraat hokevat koko ajan hvad sagde du kun yritän puhua tanskaa heille 😀 Mutta kyllä sen oppii ( tai uskon ainakin ) kun vaan jaksaa opiskella ja riittää motivaatiota. 

   Asutko itse Tanskassa? Jos asut niin missä päin?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *