Eroja suomalaisten ja tanskalaisten välillä

Juttelin eilen koulussa koulukaverini kanssa tanskalaisista. Hän on Hollannista ja asunut Tanskassa vuoden verran, kuten minäkin.

1) Tanskalaiset eivät sano tai kysy mitään toisiltaan suoraan. Miehet että naiset juoruilevat keskenään, mutta mitään ei kysytä suoraan.

– Luokkakaverini oli kysynyt tyttöystävänsä kaverilta onko hän homo, koska oli kuulema vaikuttanut siltä. Hän ei ollut sanonut sitä pahalla, vaan by the way, oletko. Hänen tyttöystävänsä oli raivostunut tästä kysymyksestä ja oli järkyttynyt kuinka hän pystyi käyttäytymään noin töykeästi.

Itse olen sitä mieltä että mielummin kysy, kun jauhat seläntakana.

2) Miehet ovat täällä paljon tunteellisempia

– Mieheni on usein valittanut kuinka en puhu tarpeeksi tunteistani tai ole tarpeeksi romanttinen. Aiemmat miehet taas olleet aivan toista mieltä 😀

3) Todella moni asia nimetty Tanskan ( Danmark ) mukaan.

– Danskvand ( Vichy )

– Dankort ( pankkikortti ) Jne.

4) Kaikille ollaan jopa yli ystävällisiä, mutta selän takana puhutaan pahaa ja paljon.

5) Aikataulut eïvät koskaan pidä. Tanskalaiset ovat aina myöhässä. Jos tapahtuma alkaa klo 18:00 on ensimmäiset paikalla 18:15-18:30.

6) Halaaminen. Kaikkia ihmisiä halataan kun tervehditään. Jos olet nainen, niin halaat kaikkia vaikka tapaisit ensimmäistä kertaa.

7) Aikaa vietetään perheen kanssa todella paljon. Joka viikkoinen perhepäivällinen on yleistä. Monet viettävät jopa usein viikonloppuja vanhempien luonaan. Itse kun olen tottunut viettämään vanhempieni kanssa silloin tällöin ( kerran 3kk ) viikonlopun tai kahvihetken.

Eroja on varmaan monia muitakin, mutta nämä tulivat ensimmäisinä mieleen.

Kommentit (2)
  1. Yleistäminen
    6.12.2015, 21:03

    Yleistäminen on vaarallista. Todella moni asia nimetty Tanskan mukaan, siis kaksi? Eikö Suomessa puhuta pahaa selän takana? Miksi joltakulta pitäisi kysyä suoraan, onko ko. henkilö homo, eikö se ole yksityinen asia, kenen kanssa harrastaa seksiä? Todella epäkohteliasta. Kaikki tanskalaiset eivät todellakaan ole aina myöhässä. Kaikkia ei todellakaan halata aina.
    Huh huh, mitä soopaa.

    1. Jollakin on paha päivä 😀 mutta hienoa että suomalaisia mielensä pahoittajia eksyy myös tänne lukemaan blogiani 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *