Hollantilainen joulupukki

Enää viikko ja pääsen työmatkalle Suomeen. Suomesta lähden sitten suoraan Hollantiin, joten matkustelua tulee tarpeeksi tässä kuussa.

Hollannissa en ole koskaan ennen käynyt, joten siksi odotan paljon tuota matkaa. Myös aikataulu on aika rento, joten ehdin hyvin näkemään nähtävyyksiä myös. Menemme Utrechtiin muutamaksi päiväksi. Se on Hollannin neljänneksi suurin kaupunki, mutta huomattavasti pienempi kuin Amsterdam. Onko kukaan käynyt tuolla ja voisi antaa vinkkejä mitä kannattaa käydä katsomassa?

Pakko myöntää etten edes tiedä mikä on hollantilaista perinneruokaa. Nyt tulevana viikonloppuna tulee Sinterklaas ( joulupukki joka on pappi ) ja sitten alkaa kuukauden mittainen jouluhössötys Hollannissa. Sinterklaas tulee veneellä Espanjasta tummien apulaistensa kanssa. 3-4.12 Sinterklaas lähtee takaisin Espanjaan, joten silloin yöllä lapset saavat joululahjoja häneltä. Hän tiputtaa ne savupiipusta lapsille. Katolla hän on hevostensa kanssa. Hieman erilaista kuin meillä. Jouluna he eivät vietä joulua niinkään enää.

Kommentit (2)
 1. Katariina // Katariinan matkassa
  10.11.2016, 23:35

  Moikka! Itse opiskelen parhaillaan Utrechtissa ja tykkään kyllä kovin! Monet sanovat tämän olevan Amsterdam minikoossa, ja kyllä tämä kovasti siltä näyttää lukuisine kanaaleineen. Oudegracht on ”pääkanaali”, jonka varrelle sijoittuu paljon ravintoloita ja kauppoja. Kauppoja löytyy myös Steenwegiltä ja kauppakeskus Hoog Catharijnesta, jos shoppailla mielii. Lauantaina kannattaa muuten ehdottomasti tsekata Janskerkhof-aukion kukkamarkkinat!

  Täällä sijaitsee Alankomaiden korkein kellotorni, johon voi halutessaan myös kiivetä ja maan alla voi käydä katselemassa vanhoja raunioita (DOMunder). 15 kilometrin päässä sijaitsee Alankomaiden linna, joka on komea ilmestys. Itse en sisällä käynyt, mutta puutarha oli viihtyisä ainakin syyskuussa, tuskin niin enää. Kuppiloista kannattaa ainakin tsekata vanhassa kirkossa toimiva Café Olivier (https://utrecht.cafe-olivier.be/). Myös kanaaliajelu on mukava aktiviteetti.

  Hollantilaiset ovat kovin innoissaan pannukakuista eli jos pannarit kiinnostaa, kannattaa esim vuokrata pyörä ja hurauttaa vajaa 6km tänne: http://www.theehuisrhijnauwen.nl/. Jos ei pyörällä halua mennä, niin voi esim. ottaa bussin (vaikka 28) De Uithofin kampusalueelle ja kävellä sieltä pari kilometriä pelipaikalle. Keskustassakin on Oudegrachtilla pannukakkupaikka (http://www.deoudemuntkelder.nl/), mutta mun mielestä tuo toinen on huomattavasti tunnelmallisempi 🙂

  Älä epäile heittää mulle kommenttiboksia tai sähköpostia, jos on jotain kysyttävää tms. 🙂

  1. Kiitos Katariina! 

   Pitää alkaa aikatauluttamaan, niin ehdin näkemään kaiken. Onneksi yövyn ihan keskustassa.

   Pannareita rakastan! Joten niitä on kokeiltava!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *