Kansalaiseksi?

Olen miettinyt useasti haluanko jossakin kohtaa Tanskan kansalaisuuden. Nykyään kun saa pitää myös omansa, kun laki uudistettiin muistaakseni viime vuoden syyskuussa.

Etuja siitä ei skandille paljoa ole, koska meillä on jo niin hyvät sopimukset keskenään. Toki saisin äänestää ja olisin sitten ihan virallisesti tanskalainen.

Olin yllättynyt kuinka nopeasti saisin kansalaisuuden täällä.

2 vuotta:

Kielitesti

Tanksan yhteiskunnan, kulttuurin ja historian testi

Lupaan olla uskollinen Tanskalle

Pystyn elättämään itseni

En ole tehnyt rikoksia

Olen hoitanut raha-asiat hyvin

yli 5 vuotta

Ei tarvita mitään todisteita/testejä

Hyväksiluetaan alle 16 vuotiaana asuttu 5 vuotta Suomessa ( vain jos alkuperäinen suomalainen, eikä maahanmuuttaja)

Kuulostaa omasta mielestäni aika nopealta ja helpolle. Itselle tulee kaksi vuotta täyteen heinäkuussa, mutta vielä en halua tanskalaiseksi. Tuo 5 vuotta ilman testejä kuulostaa todella todella helpolle ja siihen voisin jopa tähdätä. Kaikkia hyötyjä/haittoja en ole edes miettinyt, joten 3 vuodessa ehdin senkin tehdä. Muilla kokemuksia?

Kommentit (2)
  1. Nyt tuli kyllä niin uutta informaatiota että piti oikein itsekkin tarkistaa. Ja todellakin, pohjoismaalaisena kansalaisuuden voisi siis saada ilman mitään testejä kun vain täyttää lomakkeen ja maksaa sen 1.100kr maksun?!?! Eikö muka mitään kieli- tai kansalaisuustestiä tarvitse??.. Jotenkin hullulta kuulostaa.

    Sen jälkeen kun kaksoiskansalaisuus tuli mahdolliseksi Tanskassakin on välillä käynyt mielessä pitäisikö hakea kansalaisuutta jotta voisi äänestää. Vielä ei kuitenkaan ole ollut niin kova hinku ääniuurnille.

    Toisaalta en edelleenkään tunne itseäni erityisen tanskalaiseksi joten siinäkin mielessä kansalaisuuden hakeminen tuntuisi melkein huijaukselta. 🙂

    1. Laitoin sähköpostia asiasta ja kuulema kun yli 5 vuotta asunut, niin ei tarvitse mitään testejä. Ei tarvitse edes todistaa että pystyy elättämään itsensä. Tuosta maksusta en kysynyt, onko se sama kuin hakiessa. Koska tää yli 5 vuotta on vain ilmoituksesta kansalaiseksi. Joten en tiedä onko halvempi vai sama hinta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *