Kummallista?

 1. Luomu on in ja sitä ostaa moni, mutta silti kierätys on todella lapsen kengissä
 2. Suomessa moni haluaa täydet tunnit työsopimukseen. Täällä taas mielummin otetaan 32-35h, kuin tuo 37h.
 3. Täällä on kahta erilaista maitoa. Toisessa rasva on sekoitettu jo joukkoon ja toisessa joutuu itse ravistelemaan ennen käyttöä, En tiedä miksi.
 4. Tanskassa on enemmän sikoja kuin ihmisiä ( sen haistaa välillä erittäin hyvin 😀 )
 5. Postilaatikkoon voi laittaa ilmoituksen ei mainoksia, mutta silti osa mainoksista tulee. Syynä että ne ovat mainoksia jotka kuuluvat kaikille vaikkei niitä halua. ( ruokakauppojen jne mainoksia, eli todella tärkeitä 😀 )
 6. Täällä juodaan todella paljon muru kahvia
 7. Täällä ei kannata omistaa vanhaa autoa, koska tieverot ovat nille niin paljon kalliimpia. Esim. aiempi auto oli 2006 ( jos en paljoa valehtele ) ja siinä 6kk välein tievero oli 1200kr. Nyt 2015 autossa on 6kk välein 320kr.
 8. Särkylääkkeitä saa ostaa apteekista kerrallaan vain 10kpl paketin. Voit mennä ovesta ulos ja tulla takaisin, niin saat taas ostaa 10kpl paketin
 9. Terassit ovat auki ympäri vuoden suurimmassa osassa paikoista
 10. Täällä ei tarvitse lain mukaan vaihtaa talvirenkaita, jos ei niin halua ( sen huomaa kyllä, kun lunta tulee )
 11. Suomessa mitään tietoa ei oikeastaan saa toisen puolesta. Täällä mies hoiti aluksi kaikki asiat puolestani sanomalla vain sotuni. Avasi säästötilin, varasi lääkäriaikaa jne.
Kommentit (6)
 1. Oletko muuten huomannut, näyttävätkö tanskalaiset kanavat mitään suomenkielisiä tv-ohjelmia tai elokuvia? Tuli vain mieleen kun Suomessa näytetään nykyään todella paljon tanskalaisia tv-ohjelmia.

  1. Dokumentti Pertti kurikan nimipäivistä on tähän mennessä ainut jonka olen itse löytänyt 😀 Netflixissä oli se yksi vanha suomalainen tv sarja, joku rahan perässä juoksevasta perheestä.

   Sitten näitä matkailu ohjelmia on muutamia. Kun tanskalaiset tai britit menevät Suomeen ja ihmettelevät saunaa 😀

   Duudsoneita on näytetty MTV:llä aikanaan, mutta ei niitäkään enää. Siksi tanskalaiset tietävät Duudsonit, mutteivat välttämättä missä Suomi on.

   1. Harmi, ehkä suomalaiset ohjelmat ovat vain niin ”outoja” :D.

    Suomessa pyörii parhaillaan useita tanskalaisia sarjoja kuten Rita ja Silta. Lisäksi useista tosi-tv ohjelmista näytetään myös tanskalaiset versiot kuten Tanskan kaunein koti ja Koko Tanska leipoo.

    Tanskassa ollessani tuli katsottua muutama jakso Størst-sarjaa, ihan hauska ohjelma. Viime joulun alla tuli jakso, jossa vierailtiin Suomen lapissa ja se antoi suomalaisista kyllä melko kummajaisen kuvan. Ohjelmassa kerrotiin muun muassa kuinka kaikki kuuntelevat hevimusiikkia :D.

    1. Taisin nähä sen saman 😀 Haastateltiin jotain mummoja että miks te ootte täällä 😀

     Sit oli lapissa ja se lapinmies vei sen kahville lumihankeen metsään, jollon se juontaja oli aivan puulla päähän lyöty.

     Sit jos näyttävät Helsinkiä, niin antaa silti sellasen keskellä ei mitään kuvan. Syödään vaan voikukkia ja metsästetään omat lihat Helsingin metsistä 😀

     Suomenkieli on varmaan sellanen mikä tökkii. Mustista leskistä on se tanskalais/norjalais/ruotsalais versio joka näkyy täällä. Siitä ku kerroin että suomalainen, niin vastaus oli: Oikeesti, eihän ne ees tappanu puukolla 😀

     1. : D Sama ohjelma hyvinkin!

      Luin kanssa tuosta Black Widowsista, että ilmeisesti ohjelman pressitilaisuudessa ei mainittu sanallakaan, että ohjelma perustuu suomalaiseen sarjaan. Ehkä ei uskallettu, ettei menetetä kaikkia katsojia jo heti alkuunsa 😀

      1. Joo ei mainittu tai edes että kuvattu Suomessa..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *