Mitä suomalaista jouluruokaa?

Riisipuuro330.jpg

Tämä joulu ollaan Tanskassa, joten jouluruokakin tulee olemaan tanskaista. Haluaisin kovasti yhdistää meille suomalaisen ja tanskalaisen joulun. Jolloin molemmat kokevat olonsa kotoisaksi.

Aamuksi olen suunnitellut perinteisen riisipuuron ( kuva k-ruoka nettisivuilta ). Jouluruoka on miehen vanhempien luona, jonne haluan tehdä jotain suomalaista. En tiedä vain mitä. Porkkanalaatikko on yksi vaihtoehto, mutta onko muita ideoita? Paikalle tulee myös miehen sisko perheineen. Vanhempi lapsista inhoaa suomalaista täytekakkua ( alkoi itkemään kun odotti kakkua niin paljon ja saikin vain täytekakkua 😀 ). Joten olisi ihana löytää joku jouluruoka mistä lapsetkin tykkäisivät.

Tanskalaiseen joulukirkkoon menemme myös ja tänä lauantaina taas suomalaiseen. Emme kumpikaan ole uskonnollisia, mutta miehellä tuo on jo perinne. Ja minulle enemminkin tapa nähdä muita suomalaisia. Ja saada mies tutustumaan suomalaiseen maailmaani.

Pipareita ajattelin leipoa jo kohta ja samalla tanskalaisia myös. Ja æbleskivereitä on pakko tehdä/syödä myös. Ovat muuten älyttömän hyvitä!

aebleskiver.jpg

Kuva lainattu netistä. Nimi tulee siitä, kun ennen sisälle laitettiin omenanpaloja. Nykyään sisälle ei laiteta mitään vaan ovat lähinnä kuohkeita pallomaisia ”lettuja”. Syödään hillon ja tomusokerin kanssa. Maistakaa jos tulee mahdollisuus.

Joten nyt kaipaan teiltä ideoita? Mistä teidän lapset tykkää joulupöydässä? Tai jos kokemusta muualla asuvien lapsein mielipiteistä suomalaisista jouluruuista..

 

Kommentit (2)
    1. Hyvä idea, mutta mietin vieväni jotain suolaista 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *