Miten sinä opit parhaiten?

Olen nyt 1,5 vuotta opiskellut tanskaa ja minulla on ollut n. 8 eri opettajaa.

Olen huomannut miten ja millaisten opettajien kanssa opin parhaiten. Opettajat jotka ovat vaativia, mutta antavat positiivista palautetta ovat minulle parhaita.

Huonoin opettaja oli viime vuoden lopussa. Hän oli pohjois Jyllandista ja siellä puhutaan todella mumeltavasti. Eli häntä oli todella vaikea ymmärtää, eikä hän oikeen ymmärtänyt meidän puhetta. Hän antoi kamalasti läksyjä, muttei koskaan sitten tarkastanut niitä. Kaikki tehtävät teimme kirjasta vaikka se olisi ollut ns. ajan haaskausta. Kerran kuuntelimme 2h yhtä kappaletta vain. Ensin muutama kerta vain kuunnellen. Sitten kuunnellen ja miettien mitä tarkoittaa. Sitten kuunneltiin ja etsittiin lomakkeesta puuttuvia sanoja. Sitten kuunneltiin ja kirjoitettiin mitä kuultiin. Sitten luettiin ja kuunneltiin taas. Voin kertoa, että se alkoi tympimään. Emme puhuneet tanskaa lainkaan, vaan keskityimme lukemiseen. Kielioppia ei opettanut, vaan ne piti kotiläksynä opetella itse. Hän ei puhunut sanaakaan englantia, joten jos et ymmärtänyt jotain, niin sitten et ymmärtänyt. Hän unohti myös usein merkitä ketä ovat tunnilla, joten itsekkin tulin erotetuksi koulusta. Meillä kun on sääntö, että 3 kertaa saa olla peräkkäin pois ilmoittamatta ja sitten heivataan ulos. Siinä sitten moni joutui selvittelemään miten päästä kirjoille takaisin, koska opettajan mukaan kukaan ei ollut käynyt tunneilla koskaan. Lopuksi hän vielä hukkasi koe tulokset, jonka vuoksi usea joutui uusimaan kokeen hänen mokansa vuoksi. Hän ei myöskään koskaan antanut minkäänlaista palautetta.

Nyt on aivan loistava opettaja. Hän ei anna puhua englantia lainkaa, ellei ole kyse ettei ymmärrä. Hän opettaa kieliopin ensin tanskaksi ja sitten vielä englanniksi. Puhumme todella paljon tanskaa ja teemme erilaisia harjoituksia. Hän vaatii paljon, mutta antaa myös palautetta. Pidän siitä, että melkein aina antaa myös positiivista palautetta. Essee menee päin persettä, mutta silti hän löytää jotain positiivista sanomista. Jos ei muuta, niin sen että edes yritti. Hänen tunneilleen on kiva mennä, vaikka välillä ketuttaa kun vaatii paljon. Ei ole kertaakaan tullut oloa etten jaksa mennä kun en opi mitään. Edellisen kanssa kävi todella usein niin.

Kommentit (2)
  1. Hyvä, kun luin tän postauksen nyt kun omat tanskan opinnot on aika alussa. Meillehän opetetaan täällä siis Jyllannin tanskaa, joten mielenkiinnolla seuraan, tulenko ikikuuna päivänä ymmärretyksi vaikka Köpiksessä. 😀

    1. Köpiksessä ihmiset puhuu selkeämmin, että ainakin itse niitä on helppo ymmärtää. Se että ymmärtääkö mua, on sitten toinen asia 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *