Suomeen turistin silmin? Vinkkejä?

Olen menossa Suomeen huhtikuun lopussa tanskalaisen ystäväni kanssa. Olemme kaksi päivää Helsingissä, jonka jälkeen Hämeenlinnaan ystävien luokse.

Olen miettinyt pääni puhki mitä kaikkea haluan näyttää Helsingistä. Pelkään etten osaa katsoa tarpeeksi turistimaisesti ja siksi kaikista parhaat paikat jää näyttämättä. Toki aina on muutama paikka jotka on pakko näyttää, kuten tuomiokirkko ja suomenlinna. Teillä ideoita?

Toinen on ruoka. En halua viedä mäkkiin tai perus italiaiseen. Suomalaista ruokaa ehkä uudella näkemyksellä. Ja siinä kohtaa en keksi yhtään ravintolaa. Tässä toivoisin todella apuja! 

Haluan että ystäväni saisi Suomesta hyvän ja todenmukaisen kokemuksen. 

Olemme myös vapun Suomessa, joten saa nähdä mitä siitä tykkää. Kun Tanskassa vappua ei vietetä, muuten kuin poliittisten puheiden merkeissä.

Ja toki hotelleja saa ehdottaa, jotka ovat alle 100e/yö 🙂

Kiitos etukäteen!

Kommentit (3)
 1. En ole asunut Helsingissä enää moneen vuoteen eli en voi oman kokemuksen pohjalta suositella, mutta olen kuullut paljon hyvää ystäviltäni Ravintola Juuresta Korkeavuorenkadulla. Sieltä saa kuuleman mukaan perinteistä suomalaista ruokaa modernilla twistillä.

  Jos on hyvät kelit kun olette Helsingissä niin kaivopuisto on kiva, itse tykkäsin aina kävellä esim. kauppatorilta rantaa pitkin Hietalahden torille ja siitä Bulevardia pitkin keskustaan päin. Siinä matkanvarrella voi piipahtaa kaivopuistossa ja kiivetä tähtitornin mäelle ja sitten pystähtyä kahville esim. karuselliin. Kruununhaka on mun mielestä tosi kiva alue myös ja sieltä löytyy paljon pieniä kahviloita. Sinnekin voisi tehdä pienen kävelyretken ja käydä vaikka tervasaaressa samalla 🙂 En ole varma onko vielä auki, mutta Liisankadulla (kaisaniemen päässä) oli vielä muutama vuosi sitten paikka nimelta Espresso Edge. Siellä oli ihan parhaat Cafe Mochat mitä oon ikinä saanut ja samoin ruoka oli tosi hyvää. Pieni viehättävä kahvila. Sittenhän taas Olympiastadionin torni on kiva paikka käydä jos se sattuu olemaan auki. Sieltä on tosi hyvät näkymät Helsingin ylle ja sinne pääsee kivasti kävelemällä Töölönlahtea pitkin (tai ratikalla jos sataa, hehe!).

  Kallio on hyvä jos haluaa näyttää ns. ”hipsteri” Helsinkiä ja suomalaista pubikulttuuria, hehheh!

  Hotelleja en osaa valitettavasti myöskään sen tarkemmin suositella kun harvemmin on tullut Helsingissä yövyttyä hotellissa. Olen ollut keskustassa Klaus K:ssa Bulevardilla ja Rivoli Jardinissa Kasarmikadulla. Oikein hyvillä paikoilla molemmat ja todella kivat hotellit, tosin eivät taida olla siitä halvimmasta päästä…

  Nää oli nyt tällästä ajatuksenvirtaa, toivottavasti sait edes jotain vinkkejä 🙂 Mukavaa reissua!

  1. huoh, Ravintola Juuresta: siis ei mukaan vaan MUKAVAN! Ei siis ole mikään take away ravintola 😉

   1. Kiitos tuhannesti näistä! Täytyy kirjottaa ihan ylös kun tuli itsellekkin pari uutta tuttavuutta. Toviotaan että olisi aurinkoista niin pääsis terdeilemään myös 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *