Turhanpäiväiset ketutukset Tanskassa asumisesta

 1. Ei voi katsoa hömppää aivot narikassa, koska puhuvat tanskaa. Menee enrgiaa hulluna, kun yrittää tajuta miksi joku putosi paratiisi hotellista jne.
 2. Ruisleipää ei saa kuin Lidlistä
 3. Koko ajan ja joka paikassa tulee tuntemattomat puhumaan ( tanskaksi tottakai ) Suomalaisena arvostan omaa rauhaa.
 4. Kielen opiskelu vie vapaa-ajastani 40% ( jos ei lasketa nukkumista mukaan )
 5. Lihapullat on pahoja täällä ( frikadeller )
 6. Kaikki kirjeet, laskut jne tulee tanskaksi, eikä kuulema mahdollista saada englanniksi. Eli mies kääntää kun en tajua mitä haluavat kertoa minulle
 7. En näe suomalaisia elokuvia
 8. En voi ostaa suomalaisia kirjoja ( suomalaisesta kirjakaupasta saa onneksi tilattua, mutta postit tyyriitä. Siksi tilaan kerran tai kaksi vuodessa )
 9. En ymmärrä tanskalaista huumoria ja he eivät minun ( nauran siis yksin vitseilleni 😀 )
 10. Joka paikassa on tarjotaan kaljaa. Työpaikan bileet, illan istujaiset tai mikä tahansa, niin siellä on yleensä vain olutta. ( toki saattaa olla limpparia myös, muttei viiniä tai sidua )
 11. Tanskalaiset ovat aina myöhässä ( eivät kaikki, mutta 98% joita itse olen tavannut )
 12. Täällä puhutaan ja suunnitellaan paljon, mutta itse toteuttaminen jää usein puhumiseen. Esim. ongelma x ja siitä puhutaan ja vatvotaan viikko ja ratkaisua ei silti saada. Lopulta se ratkaistaan ihan muulla tavalla kuin puhuttu ja se vei aikaa 10min. Eli aivan liikaa turhaa vatvomista.
 13. Smørrebrødit. Tulee korvista ulos
 14. Koko ajan pitää skoolata, skål

Nämä ovat siis minun ärsytyksiä, joten älä vedä hernettä nenään, jos koet asian toisin 🙂 Eikä nämä koko aikaa ketuta, vaan silloin tällöin 🙂 Tanska on ihana maa ja rakastan asua täällä, mutta joskus ketuttaa 😀

Kommentit (2)
 1. Voin eläytyä moneen ketutuksen aiheeseen 🙂 Varsinkin toi suomalaiset elokuvat, suomenkieliset kirjat jne. Luulisi, että nykymaailmassa kaikkine netflixeineen olisi helpompi löytää keino katsella suomalaisia/suomenkielisiä ohjelmia, mutta ei. Jokapaikassa tulee vastaan ”emme tarjoa palvelua alueellasi”. Okei, kiitos… Että jos jossain vaiheessa keksit miten saa katseltua suomenkielisiä ohjelmia (ei DVD:nä kun soitinta ei enää ole!) niin vinkit otetaan mielellään vastaan myös täällä!

  Teen muuten tanskalaisten kanssa jonkun verran töitä ja sen minkä mä olen huomannut, on sellainen kaoottisuus. Siis että kaikki tehdään viime tipassa, kauheella sähläyksellä ja mulle jää aina sellanen fiilis, että ei paljoa mietitä. Nyt kun luin tosta vatvomisesta niin ehkä tässä syy, ne vatvoo sitä siellä omassa pikku ympyrässään ennen kuin tulevat mulle asti!

  1. Mulla toimii matkatv. Eli Dnan maksullinen palvelu, jonka otin ennen kuin muutin tänne. Eli maksaa 6,50e, mutta taitaa olla uusille asiakkaille kalliimpi. Sillä nauhoitetaan ohjelmia ja sitten verkosta voi katsoa ne kun ovat valmiita. Toiminut jopa Espanjassa, vaikka yritys itse väittää ettei toimi 😀

   Toinen on ruutu.fi ja katsomo.fi, sieltä ainakin suurimman osan ohjelmista pystyy näkemään jälkikäteen. Kuten areena.fi myös. Olen itse mitettinyt että luovun matkatv:stä ja siirryn vaan noihin ilmaisiin palvelimiin.

   Suomen peleissä aina suurimmat ongelmat MM aikaa. Kun tanskalaisia ei kiinnosta niin ei tule telkasta ja suomen kanavilla tulee ettei voi näyttää ohjelmaa alueellasi.

   Toi vatvominen on jotain ihan käsittämätöntä. Meillä töissä jossa suurin osa tanskalaisia, niin käyttävät monen pikku asian vatvomiseen paljon aikaa. Mietitään ja mietitään ja lopulta silti moni asia menee päin persettä kun aika käytetty turhaan läyhäämiseen. Sellanen maalaisjärki puuttuu usein 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *