Työmatkat

Uudessa työssäni pääsen matkustamaan, joka on omalla tavallaan mahtavaa.

Tässä usein kysytyt kysymykset asiasta:

Saatko päivärahaa?

En. Työmatkoilla minulla on firman kortti käytössä, jolla saan ostaa kaikki elämiseen tarvittavan. ruuan ei tarvitse olla halvinta, vaan saa syödä muuallakin kuin mäkkärissä. Hotellit ovat olleet myös neljän tai viiden tähden hotelleja, joten ei ole valittamista.

Lennätkö bisnesluokassa?

En. En näe edes järkeä maksaa paljon enemmän pienestä edusta. Lennot ovat valittu minulle fiksuiten ja helpoiten. Aina suorat lennot, jotten matkustaminen veny.

Eikö ole kiva päästä ilmaiselle lomalle?

Kun olen työmatkalla, niin päiväni ovat yleensä 9-21 pituisia. Toki lounaalla ehtii nähdä erilaisia ravintoloita ja illasta voi käydä pienen kävelyretken katsellen nähtävyyksiä. Harvemmin vapaa-aikaa kuitenkaan on montaa tuntia per päivä.

Miksi et ehdi tulla tänne moikkaamaan?

Kun matkustan Suomeen, niin aikataulua ei tiedä aina varmaksi. Välillä matkan tarkoituksen lisäksi täytyy tehdä ne perus duunit ja päivät venyy. En vaan voi ottaa nyt 5h vapaaksi, että näen kaveria. Jos minulla on aikaa, niin olisi todella ihanaa jos hän tulisi tapaamaan minua siihen kaupunkiin jossa olen. Minulla ei työmatkoilla ole aikaa matkustella eri kaupunkeihin tapaamaan kavereita. Olen töissä, en vapaa-ajalla.

Onko matkustelu kivaa?

Vaikka olen töissä, niin on se silti ihanaa. Raskasta mutta ihanaa. Nähdä uusia maita ja välillä päästä Suomeen. Saunan, salmiakin ja kavereiden vuoksi jaksaa valvoa enemmän.

Kommentit (6)
  1. Hei mikä tuo veroton tuntikorvaus on ja mistä siitä löytyy tietoa? Olen ymmärtänyt, että työmatkoihin ja -kuluihin liittyvät ehdot ovat aina sopimus-/työpaikkakohtaisia, eikä mitään lakisääteisiä korvauksia työsopimuksessa lukevien ehtojen lisäksi tule.

  2. Suomalainen minäkin
    25.1.2017, 20:58

    Halusin vain kertoa, että jos olet työmatkalla ulkomailla kauemmin kuin 24 tuntia, saat verottoman tuntikorvauksen sen yli menevistä tunneista. Lappu vain palkanlaskijalle tai suoraan SKATille. Aika lasketaan omalta ovelta lähtiessä, ja jos matkustaa paljon ”yön yli”-reissuja, niin tämä kannattaa ottaa huomioon 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *