Ylihuolehtivat äidit

En tiedä olenko nyt vasta alkanut kiinnittämään asiaan huomiota vai onko tanskalaisten juttu.

Ylihuolehtivat äidit.

Lapsi on 14 ja pikkasen flunssaa niin äiti ottaa lapsen sairaslomapäivän duunista. Tai jos sitä ei saa, niin sitten ottaa sen teinin duuniin mukaan. Kun ei 14 vuotias vielä osaa tehdä itse lounasta tai pärjää yksin 8h. ( täällä ei ole määritelty yläikärajaa kuten Suomessa )

Lapselle tehdään kaikki valmiiksi. Ruoka laitetaan lautaselle ja jos lapsi etsii jotakin, niin äiti tulee ja etsii sen lapsen puolesta. Ja lapsi on siis yli 10, eikä osaa ottaa edes ruokaa lautaselle, jos äiti on lähellä.

Samalla kun on jo teini, niin annetaan vapauksia. Saa olla ulkona vähän myöhempään, kun on jo teini. Sitten aamulla ei jakseta nousta ylös, niin äiti ymmärtää. Kaikkea kun ei teininä aina jaksa tehdä.

Täysi-ikäinen ”lapsi” saa potkut ensimmäisestä duunistaa, koska oli paska. Mitä tekee äiti? Soittaa pomolle ja kysyy syytä, miksi näin on tehty.

17 vuotias löytää tyttö/poikaystävän ja numerot koulussa laskee. Mitä tekee äiti? Soittaa terapeutille ajan, koska sen on oltava masennusta.

Tiedän, yleistin. Eivät kaikki ole tuollaisia, mutta aivan liian moni ainakin mitä itse olen nähnyt. Minulla ei ole lapsia, joten en voi ymmärtää ( näin ajattelee ainakin osa äideistä tätä lukiessa ). 

Kiitos, helpotti 😀

Kommentit (2)
  1. Auringonsäteitä viikkoosi!

    -Isla

    Jos löydät aikaa, niin tsekkaapas kirjoitukseni pahan puhumisesta selän takana.
    http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

    1. Täytyy lukea 🙂 Aurinkoista viikkoa myös sinne! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *