Mökkihöperön intoilua vol.3

Keittiöremontti

Tästä pieni pintaremontti alkoi. Vaikka pieniä parannuksia olinkin jo tehnyt, ei tuo pieni koppi ajanut keittiön asiaa lainkaan. Pienen pieni taso, jossa juuri ja juuri pystyi leipiä voidella tai kahvia keitellä. Väliseinä, joka hoiti saunan ”pukuhuoneen” ja keittiön erottelun virkaa, oli kokkaamisen tiellä. Pannut ja kattilat oli aseteltava hellalle oikeisiin asentoihin, etteivät varret ja kahvat osuneet seinään. Kokkaaminen oli suoritettava suurta varovaisuutta sekä malttia noudattaen, ettei mitään roiskahtaisi yli äyräiden. Kaikesta huolimatta makaronia, riisiä, makkaraa tai muuta pientä pilkettä pomppasi yli laitojen, tipahtaen suoraan seinän ja hellan väliin, josta niitä oli lähes mahdotonta siivota. Saunan ovi avautui keittiön suuntaan, jolloin oven ohitse kulkeminen saunomisen aikana oli mieltä virkistävää puuhaa. Saunan kaikki kosteus hyökkäsi tuvan puolelle. Ikkunat olivat huurussa ja saunan oven edessä oli koko ajan lammikko, jossa sukat sai kivasti kasteltua joka kerta, kun ohitse käveli. MÖKKEILYN NAUTINTOJA!

Vanha keittiö

Ensimmäisessä parannusvaiheessa löytyi kaapin sokkelin alta tulpattu viemäri, joten sain pienen altaan keittiöön.

 

Ison ikkunan keskelle oli tehty väliseinä, joka erotti keittiön ja saunan pukuhuoneen toisistaan.

 

Työtaso ja saunan ovi. Vanha kaasuhella sijaitsi työtason kohdalla. Kaasupullo oli sisällä altaan kohdalla, josta oli letku vedetty oviaukon poikki hellalle. Halusin siirtää kaasupullon ulos, jolloin hellakin siirtyi ikkunan puolelle.

Uusi keittiö

Tarkoitukseni oli saada keittiöstä pienillä kustannuksilla toiminnallinen. Tätä mökkivanhusta ei enää kannata suurella rahalla remontoida, sen purkua ja uuden rakentamista on ajateltava lähivuosien aikana. Näillä tekohengitystoimenpiteillä saisin muutaman vuoden lisäaikaa.

Aloitimme poistamalla keittiön ja ”pukuhuoneen” välisen seinän. Väliseinä meni lattian ja katon läpi, joten lattiaan oli laitettava yksi lattialauta ja kattoon rakennettiin pieni kotelo. Saunan ovi suljettiin, eristettiin ja maalattiin. Kulku saunaan rakennettiin terassin puolelle.

Talven aikana tein kotona remonttia, jolloin uusin myös keittiön. Otin talteen osan vanhoista keittiönkaapeista sekä kaikki työtasot. Asensimme yhden kaapiston, josta poistimme oven sekä ”uuden” ihanan ison työtason. Väliseinän purku toi tullessaan suuren ikkunan järvelle sekä roimasti lisää valoa ja avaruutta niinkin pieneen tilaan. Parit pienet fiksaukset vielä jäljellä. Kyllä nyt kelpaa kokkailla!!!

Vanha työtaso ja suljettu saunan ovi.

 

Sähkötöitä vaille valmis.

 

koti sisustus remontointi
Kommentit (1)
  1. Nyt kelpaa kokin heilua ja mahtuu muutkin ohitse kulkemaan ja ehkä jopa auttamaan 🤩 Hyvältä näyttää 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *