Mantelitahna <3 Päärynä - Terveellisempi hyperherkku
Kuola valuu kun katsonkin tuota kuvaa. Mmmmmmm… Normaalisti kasaan lähes päivittäin nauttimani herkkupäärynän hieman käytännöllisemmin, mutta nyt piti filmata vähän teidän vuoksenne 😉
Mä olen jo aiemmin kertonut teille että päärynät on mun ehdotonta herkkua. Homma sai kuitenkin aivan uudet sfäärit kun kaverini vinkkasi syövänsä maapähkinävoita päärynän kaverina!
Itse vaihdoin maapähkinän manteliin, koska sitä oli kaapissa odottamassa. Maapähkinä- ja mantelitahnan välillä ei käsittääkseni ole mitään valtaisaa terveydellistä eroa, kunhan ne ovat luomulaatuisia ja niissä on vain ja ainoastaan pähkinää.
Tuote saa juoksevan muotonsa pähkinöiden omasta öljystä ja sen maku on ihanan tahmainen ja täyteläinen.
Lisäsin mixiin vielä reilun ripauksen himalajansuolaa, koska se kruunaa makunautinnon ja tuo molempien ainesosien parhaat puolet esiin. Koska syön niin vähän prosessoituja ruokia, lisäilen vuorisuolaa huoletta ihan kaikkeen, jopa juomaveteeni.
Laatusuolojen saloihin voi muuten tutustua paremmin Vilma P:n johdolla, ennen kuin saan itse suolapostausta aikaiseksi.
Kasaamisprosessi on simppeli. Lado päärynäpalan päälle mantelitahnaa ja roima ripaus vuorisuolaa ja tunge suuhun vaikka saman tien!
Ja niin se on valmis. Ihana megaherkkuni, missä on tarpeeksi kokoa suuremmankin herkkunälän taltuttamiseen. Ärsyttäviä sellaiset 20g pähkinäsatsit yms….
Oma päärynäni oli painoltaan 225g ja kuvaukseen käytin poikkeuksellisesti 30g mantelitahnaa tavallisen 20g sijaan. Tällöin ravintoarvot näyttävät seuraavalta:
255g / 265kcal
proteiinia 7,5g
hiilihydraattia 18g
rasvaa 17g
kuitua 10g
Mantelitahnassa on muuten paljon hyvää rasvaa, kalkkia, rautaa, magnesiumia, E-vitamiinia, folaattia ja jopa omega 3:sta! Ja se on niin törkeän hyvää, että voisin herkutella kokonaisen purkin parissa päivässä lusikallinen kerrallaan >:D
Päärynän hyvistä puolista pääset lukemaan tästä.
omsnomsnomsnomsnoms..