Mantelitahna <3 Päärynä - Terveellisempi hyperherkku

herkku3.jpg

Kuola valuu kun katsonkin tuota kuvaa. Mmmmmmm… Normaalisti kasaan lähes päivittäin nauttimani herkkupäärynän hieman käytännöllisemmin, mutta nyt  piti filmata vähän teidän vuoksenne 😉

 

herkku5.jpg

Mä olen jo aiemmin kertonut teille että päärynät on mun ehdotonta herkkua. Homma sai kuitenkin aivan uudet sfäärit kun kaverini vinkkasi syövänsä maapähkinävoita päärynän  kaverina! 

Itse vaihdoin maapähkinän manteliin, koska sitä oli kaapissa odottamassa. Maapähkinä- ja mantelitahnan välillä ei käsittääkseni ole mitään valtaisaa terveydellistä eroa, kunhan ne ovat luomulaatuisia ja niissä on vain ja ainoastaan pähkinää. 

 

Tuote saa juoksevan muotonsa pähkinöiden omasta öljystä ja sen maku on ihanan tahmainen ja täyteläinen.

Lisäsin mixiin vielä reilun ripauksen himalajansuolaa, koska se kruunaa makunautinnon ja tuo molempien ainesosien parhaat puolet esiin. Koska syön niin vähän prosessoituja ruokia, lisäilen vuorisuolaa huoletta ihan kaikkeen, jopa juomaveteeni.

Laatusuolojen saloihin voi muuten tutustua paremmin Vilma P:n johdolla, ennen kuin saan itse suolapostausta aikaiseksi.

 

picasion.com_329a006fc2144e242e631d9361ba39de.gif

Kasaamisprosessi on simppeli. Lado päärynäpalan päälle mantelitahnaa ja roima ripaus vuorisuolaa ja tunge suuhun vaikka saman tien!

 

herkku2_0.jpg

Ja niin se on valmis. Ihana megaherkkuni, missä on tarpeeksi kokoa suuremmankin herkkunälän taltuttamiseen. Ärsyttäviä sellaiset 20g pähkinäsatsit yms….

Oma päärynäni oli painoltaan 225g ja kuvaukseen käytin poikkeuksellisesti 30g mantelitahnaa tavallisen 20g sijaan. Tällöin ravintoarvot näyttävät seuraavalta:

255g / 265kcal

proteiinia 7,5g

hiilihydraattia 18g

rasvaa 17g

kuitua 10g

Mantelitahnassa on muuten paljon hyvää rasvaa, kalkkia, rautaa, magnesiumia, E-vitamiinia, folaattia ja jopa omega 3:sta! Ja se on niin törkeän hyvää, että voisin herkutella kokonaisen purkin parissa päivässä lusikallinen kerrallaan >:D

Päärynän hyvistä puolista pääset lukemaan tästä.

 

herkku1.jpg

omsnomsnomsnomsnoms..

Kommentit (11)
  1. moikka! inspiroiduin joskus tästä sun herkkuvinkistä kun olin vasta tutustunu tähän ihmiskunnan suurimpaan keksintöön mantelitahnaan, ja ai että!! oli siis iiihan pakko tulla jakamaan MUN uusin villitys mantelitahnan käytössä.. 😀 se on nimittäin ihan täydellisen mega hyvää protskupannareiden (banaani, 2 munaa, leivinjauhetta, protskujauhetta esim. banaani-suklaa (NAM) ja kaurahiutaleita sekasin blenderissä ja pannulle) päällä turkkilaisen jugurtin ja hunajan kanssa, moms! 🙂

  2. Maapähkinähän ei ole pähkinä vaan papu, joten suosittelisin mielummin käyttämään mantelitahnaa – ja tosiaan luomuna 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *