NOMNOMNOM! Tai: Aamiaispannarit
Melkein viikko blogigaalan jälkeen sujui jotakuinkin pellossa. Seuraa siis mätisäkin tunnustus ja kuriin palautus. Perjantaina lähdin sinne Tallinnaan, missä syötiin sunnuntaihin asti kuin pienet siat (joka paikassa oli järjestetty joku fantastinen kolmen ruokalajin ateria) ja sen jälkeen edelliseksi torstaiksi hommatut herkut polttelivat kaapeissa… Jos ja kun syön säännöllisesti, eivät herkut kaapeissa haittaa tai houkuttele, mutta auta armias jos herkutteluviikonlopun jälkeen tavalliseen rytmiin palatessa näen vilahduksen suklaapatukasta, niin se on menoa. Surkeaa!!
Tiedostaminen lienee jo puoli ratkaisua ja onneksi niin treenit kuin ruokavaliokin ovat jo normalisoituneet ja sekä henkinen että fyysinen olotila muistuttavat, miksi puhdas ruoka on vaan parempaa.
Sunnuntaina on luvassa Kukan kreisien kahvakuulatreenien lisäksi Sami Sundvikin ravintoluento josta aion imeä kaiken mahdollisen tunnolliseen kokeiluun. Samin oppeja hieman tutkiskelleena, epäilen että hapanmaitotuotteet (ja gluteeni) jäävät ainakin toistaiseksi kaupan hyllylle :B
Tällä hetkellä rahkaa kuitenkin on jääkaapissa vielä purkkitolkulla, eli olen alkanut soveltaa niitä laajasti eri ruokien yhteyteen!
Tänään aamiaiseksi oli vihersmoothien sijaan banaani-rahka-pannareita. Simppeliin n. 6 pikkupannarin ohjeeseen tulee:
- 2 kananmunaa
- 1 kypsä banaani
- 100g rahkaa
- pari ruokalusikallista vehnänalkioita
- 2rkl kookosöljyä
- ripaus himalajansuolaa
Siitä vaan sitten kaikki blenderiin ja homma siliäksi! Jos blenderiä surruttaa pidempään, vatkautuu taikinaan hieman enemmän ilmaa ja pannareista tulee entistä kuohkeampia.
Paistaminen kannattaa tehdä n. 60% levyn maksimilämpötilasta, mutta jokaisen liesi on hieman erilainen. Paistamiseen voi käyttää paistorasvaa, mutta taikinan kookosöljyn takia se ei ole kaikilla pannuilla välttämätöntä.
Jos taikina on todella vetelää, kaada pannulle ensin oikean kokoinen taikinalätäkkö, ja kun se on paistunut n. 15sec, kaada lätyn päälle hieman lisää taikinaa paksuntaaksesi sitä.
Paistoaika on pitkä kuin nälkävuosi.. Yhtä puolta voi melko huoletta paistaa vaikka minuutin verran.
Ensimmäiset lätyt menevät melkein aina pieleen ja viimeiset ovat täydellisiä, kun niiden kohdalla muistaa miten homman pitäisi oikein toimia ja paistolämpötilain on vihdoin oikea :D
Itse vispasin pannareiden kaveriksi vähän vaniljarahkaa ja sulatin pakkasesta viimeisiä edelliskesän mansikoita.
Sanonpa vaan, että omnomnomnomnom. Oikein hyvä tapa tuhota maitorahkaa jääkaapista ja saada mukavaa hiilaritankkausta iltapäivän pitkää lenkkiä varten :)