Vähän herkullisemmat uunivihannekset
Mä olen arjessa ruoanlaittajana laiska, mukavuudenhaluinen ja satunnaisesti nirso. Tai no, nirso on väärä sana, En vain ymmärrä, miksi pitäisi syödä ruokia jotka eivät maistu hyvältä? Omat rahathan sinne kauppaan kannetaan, joten ei sieltä tarvitse mun mielestä ostaa mitään sellaista, mikä ei miellytä omia makunystyröitä. Vaihtoehtoja on aivan varmasti.
Jumitun aina hyvän idean keksiessäni tekemään samaa sapuskaa viikosta toiseen, ja joskus ihmettelen vanhan herkun muistaessani, miksi sitä ei ole tullut tehtyä! Katsotaan käykö uunivihanneksilleni samoin… Viime viikkoina uuniin on lentänyt kaksi todella nälkäistä, tai kolme tavallista ihmistä ruokkiva setti:
- 1 bataatti lohkoina
- 2 paprikaa (värillä ei niin väliä, punaiset oli alessa)
- pari kourallista kirsikkatomaatteja
kuorittuja valkosipulinkynsiä maun mukaan
Entä mikä niistä tekee tavallista herkullisempia?
- 1rkl sulaa luomuvoita
- 1rkl hunajaa
- reilusti rosmariinia ja muita valitsemiasi yrttimausteita
Tämä kolmikko sekoitetaan keskenään ja sivellään uunipellillä pötköttävien vihannesten päälle, ja pinnalle ripotellaan vielä suolaa maun mukaan. Sitten koko setti tökätään uuniin 225 asteeseen n. 40min ajaksi, tai kunnes ovat mukavasti tummuneet.
Lopputulos on unelmainen höystö, joka sopii oikeastaan ihan minkä tahansa sapuskan kylkeen, tai miksei vaikka sellaisenaankin.