DIY: Täydellinen Snack-Pack!

snackpack.jpg

Olen paikallistanut ”heikoksi kohdakseni” minkä tahansa ruokavalion kohdalla napostelun.. Nykyään se on tippunut minimiin kiitos säännöllisen ateriarytmin, mutta koska päiväni ovat välillä mitä ovat, joudun välillä turvautumaan johonkin pieneen suupalaan kunnon aterian sijaan.

Niin ja napostelu on ihanaa! Mä tahdon jatkossakin huonoja sarjoja katsomaan käpertyessäni heittäytyä höveliksi ja pistää suun makiaksi 😉

 

supersnack.jpg

Yksi suosikkini on viime viikkoina ollut CocoVin uusi Super Snack, joita löytyy ehkäpä neljässä eri maussa: Cashew, appelsiini, kookos ja suklaa. Ainesosaluettelossa seisoo kääreessä mainitun raaka-aineen lisäksi yleensä vain taatelia, rusinaa ja raakakaakaota ja cashew-pähkinää, eikä mitään ainesosista ole kuumennettu valmistusvaiheessaan. Aika mainiota, jos minulta kysytään!

Instagramissa sainkin suositteluja monista vastaavista tuotteista, mutta taidan ensin syödä nuo kohutulta ravintoluennolta saadut, ja sen jälkeen ruohonjuuresta hyvällä uutuus-alella ostetamani patukat. Niin, ja sen jälkeen saatan siirtyä täysin näihin itsetehtyihin herkkuihini ;)

Ensimmäiseksi vain mietin: MIKSI oi miksi en ottanut valmistusvaiheista kuvia? Kamera oli pöydällä vieressäni, mutta aivoissa raksutti ilmeisesti liian monta muuta asia.. Tyhmästä päästä kärsii koko blogi. 

Ultimaattinen snack-packini sisältää: Raakasuklaamulpereita ja liotettuja ja paahdettuja manteleita. It’s simply that simple!

Lempireseptikseni raakasuklaan valmistuksessa on viime viikkoina vakiintunut:

  • Kaakaomassaa & kaakaovoita 3:2 -sekoitussuhteella fiiliksen mukaan
  • 2-3rkl kookosöljyä
  • Makeutukseen raakahunajaa
  • Berryfectin puolukkajauhetta
  • Ruokalusikallinen psylliumia
  • Reilu ripaus Kalaharin suolaa

Tämä suklaa pysyy hyvän jähmettämisen jälkeen yllättävän hyvin koossa myös huoneenlämmössä, ja se on tarpeeksi sakeaa myös jähmettyäkseen mulpereiden pintaan mukavan paksuksi kerrokseksi..

 

snackpack2.jpg

Snack Packin sisällön valmistaminen on helppoa! Paahdetut mantelit valmistuvat mantelivoin ohjeen mukaisesti, ja raakasuklaamulperit sitäkin helpommin! Mulperimarjoja kaadetaan muutama desi astiaan, joka asetetaan pakastimeen siksi aikaa, että raakasuklaa on valmista ja sulaa.

Tämän jälkeen mulperit kumotaan suklaan sekaan, sekoitetaan rivakasti että suklaa peittää jokaisen pienen mulperi-nykyrän, ja sitten marjat nostellaan leivinpaperilla vuoratulle alustalle ja siirretään takaisin pakkaseen jähmettymään. Noin 15min kuluttua mulperi-suklaan voi nostaa pakkasesta ja raksutella marjat irti toisistaan.

Suosittelen pyöräyttämään tuotokset tämän jälkeen raakakaakaojauheessa. Kaakaojauhe tarttuu kivasti suklaan pintaan, ja tekee niistä paremmin suuhun sopivia.

Sitten vaan pieni kourallinen manteleita ja mulpereita mini-minigripiin ja repun etutaskuun odottamaan energiavajareita. Sisältö kahmitaan tai kaadetaan suuhun mieluiten niin, että marjat ja mantelit sekoittuvat suussa uskomattomaksi makujen sinfoniaksi. 

Nämä on pakko annostella pikkupusseihin, tai muuten mahaan päätyisi kerralla helposti koko valmistunut satsi…

Tällainen pikkupussukka riittää pitkän päivän aikana parinkin energiavajeen täyttämiseen, tai siihen, että vieressä kateellisena katseleva kaverikin saa suun makiaksi ;)

hyvinvointi mieli liikunta hyva-olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.