Avantouintihaaste 1/2

uinti2.jpg

Eilisen postauksen innoittamana hurautin kuntosalin sijasta Tapiolan uimahalliin, missä olen aikanaan oppinut uimaankin! Silloin lastenallasta ja ”isoa allasta” yhdistivät kalterit, joiden takana leikittiin luonnollisesti vangittuja delfiinejä 😀

Tapiolassa on myös kesäisin äärimmäisen suosittu ulkoallas, joka toimii näin talviaikaan ”avantona”. 

Aloitin treenini hetkittäin rivakallakin rintauinnilla, minkä aikana kypsyttelin ajatusta kylmäaltaassa pulahtamisesta.. Tyrmäsin ajatuksen useasti, kunnes muistin tämän päivän postauksen ja sen mukavuusalueelta poistumisen. Saakeli, olihan sinne mentävä, vaikka pelotti ihan hitosti.

 

dbf32ab25d093aacdd59dd74587bc0b2_view.jpeg

Puolen tunnin uinnin jälkeen kapusin altaasta ja kävelin määrätietoisesti ulko-ovea ja -allasta kohti. En antanut itselleni aikaa empimiseen ja olotila lumisateessa jäänsinisenä hohtavaa allasta kohti kävellessä oli utopistinen. 

Vesi oli todella kylmää, mutta vyötäisille asti kävely sujui ongelmitta. Kun pulahdin veteen kaulaa myöten, henkeni meinasi salpaantua. En oikeastaan muista ensimmäisestä kerrasta mitään muuta, kuin pienen paniikin tunteen 😀

Sisään palatessa allasvesi tuntui jopa kuumalta.

Seuraavan 30min tein erilaisia vesijuoksuharjoituksia, sekä ojentajatreeniä pelkkiä käsiä käyttämällä, mutta takaraivossa naksutti koko ajan ajatus uudesta pulahduksesta ja pienestä uinnista..

 

uinti1.jpg

Ja niin, lopetin tämän päivän treenin kävelemällä hieman ensimmäistä kertaa pelokkaampana kohti ulkoallasta, mihin upottauduttuani laskin rauhallisesti kymmeneen. 

Tässä ajassa jaloistani ehti kadota hetkeksi tunto, mutta paniikkitila ei toistunut! Kymmenen sekuntia oli kyllä ehdoton maksimiaika ja kiitin onneani siitä, että sisätila oli lähellä…

Kuinkakohan paljon tämä avantotreeni vastaa oikeaa talviuintia? Ensi viikolla on ilmeisestikin sen aika.

 

uinti.jpg

Hei milloin uimahallissa on muuten alettu myydä näin hirveästi karkkia? Ja siis sisäänkirjautumiskassan tiskillä, ei kahviossa? Mun toblerone-hammasta alkoi ensimmäistä kertaa vähän kolottaa..

Uinnin jälkeen ostin itselleni palkinnoksi PROfeelin kaakaopalkkarin kahvion puolelta, mutta sieltäkin olisi löytynyt ravintosisällöltään hieman muunlaisia vaihtoehtoja..

 

uinti6.jpg

uinti5.jpg

Näillä onkin hyvä palkita itsensä, kun on pulikoinut pari tuntia.. Vai mitenkäs?

 

Kommentit (11)
  1. Moikka! Postaustoiveenani on postaus palautusjuomista! Pliiiiiis! 🙂

  2. Kannattaa kokeilla myös sitä ”luonnon avantoa.” Eka kerta mulla oli ihan kauhea, vaikka ties että pääsee suoraan saunaan sieltä. Toisella kertaa aloin oppia ottaan ilon irti, on mielettömän hyvä fiilis kun viimeisen kerran nousee sieltä avannosta ja tietää et nyt pääsee pukeen villasukat jalkaan ja juomaan teetä sohvalle. Seuraavana yönä uni maistuu !

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *