Bobble – Vedensuodatin On The GO

bobble1.jpg

Kavereideni suurin naurun kohde on se, että pyrin nykyään juomaan mahdollisuuksien mukaan vain suodatettua vettä – ihan vaan koska ”Sami käski” ja siitä on tullut tapa. Lienee placeboa, mutta suodatettu vesi maistuu mielestäni paremmalta – ja olenpa saanut vastaavaa kommenttia treenipullostani vettä hörpänneiltä ystäviltäkin. Vesijohtovetemmehän on lähtökohtaisen puhdasta, mutta lisäsuodatus poistaa vedestä puhdistusaineita ja raskasmetalleja. Ihmeitä pieni aktiivihiilifiltteri ei tietenkään voi tehdä, mutta pienistä puroista jne.

Ongelmaksi tämä suodatushupsuttelu muodostuu, kun pitäisi lähteä pois kodin ja ihanan jääkaappikylmän suodatuskannun lähettyviltä. Yleensä kannan mukanani pullollista suolattua vettä, mutta se katoaa tähän kitaan todella nopeasti. Portugalista bongasin tämän superherkullisen vesipullon, joka ratkaisi ongelman kertaheitolla.

 

bobble3.jpg

Bobble on lukemattomia tuotekehittely ym. palkintoja voittanut, vuonna 2010 jenkeissä lanseerattu vesipullo, josta juodessa vesi filtteröityy aktiivihiilisuodattimen läpi. Itse pullossa ei ole käytetty BPA:ta tai ftalaattia, eli se saa kaikin puolin puhtaat paperit!

Kuten tavallisissakin vedensuodattimissa, bobblessa on vaihdettava suodatinosa. Tuo pinkki osa siis ruuvataan käyttöiän loppuessa irti, ja vaihdetaan uuteen – vaikka täysin eri väriseen – suuttimeen! Pullooni mahtuu n. 0,5l vettä, ja yksi korkki kestää 300 täyttöä/2kk. Pullo maksoi muistaakseni 13€ ja uudet suodattimet 7e/kpl. Ostin niitä tietysti hyvän kasan talteen 😀

 

bobble4.jpg

Mulla on muuten paha tapa herätä yöllä janoisena, vaikka joisin illan mittaan ihan tarpeeksi nesteitä. Ympäri kämppää löytyykin poikaystävän nimeämiä ”optioita”, eli laseja joiden pohjalla on n. 3cm vettä odottamassa yhtäkkistä janoa… Yöpöydälle saattaa pahana viikkona kerääntua jopa neljä tällaista lasia. Muutaman yön ajan bobble on pysytellyt myös sänkyni vieressä ja kas, pullosta vauvahenkeen juominen on yöaikaan a) turvallisempaa b) helpompaa. Ei enää jatkojohtojen lähelle kaatuneita vesilaseja, ei enää epämääräistä ja varovaista hapuilua!

Bobble on jo parissa päivässä parantanut mun länsimaisen perseilevää elämänlaatua huomattavasti.

 

bobble2.jpg

Harmi, ettei näitä vielä saa Suomesta – vai saako?? Ruotsi, Norja ja Tanska lienevät tällä hetkellä lähimmät fyysiset ostopaikat, ja nettikaupoista varmasti irtoaa 🙂

Kommentit (27)
  1. Ile Helander
    26.1.2015, 17:12

    Lukekaapahan asiaa kilpirauhasen vajaatoiminnasta niin selviää että ”puhdas” juomavetemme sisältää kaikkea sellaista mikä ei kuulu ihmiskehoon 🙂

  2. eksyin sivullesi muualta tämän vesipullon ansiosta. Suodatin Brita-kannulla kuukauden ajan vettä ja vaihtaessani vanha suodatin painoi 65g enemmän kuin uusi. Siis ei pelkkää plasebota, jotain se on kerännyt tuon painon edestä pois juomastamme vesijohtovedestä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *