CocoVin ravintoluento – Alkuvuoden inspiroivin ilta

 

fanikuva.jpg

Olin eilen isomman porukan kanssa kuuntelemassa CocoVin luentoa, jossa yllättävän moni muukin tuttu ja tutun tuttu on istunut. Ennen kuin fiilistelen itse asioita, sanonpa vain ensimmäiseksi kaksi asiaa:

 1. Jaakko Halmetoja vakuutti mut niin perusteellisesti, että tahdoin fanikuvaan
 2. Nerokasta markkinointia!!!

Superfoodit alkavat olla niin arkipäiväinen juttu, että niitä löytyy PK-seudulla jopa pienimmistä marketeista. Monelle on kuitenkin edelleen epäselvää se miksi ja miten niitä oikein pitäisi käyttää? Näillä luennoilla ihmiset pääsevät todella paljon pintaraapaisua syvemmälle superfoodien kanssa, ja innostuttuaan aivan varmasti levittävät sanaa.

Onhan ihan eri asia sanoa: ”Syön supefoodeja koska ne on kuulemma hyväksi – en tosin ihan tiedä, että miten….”, kuin: ”Syön superfoodeja tästä konkreettisesta syystä X, ja olen saanut niistä apua tähän ja tähän asiaan”.

Samin juttuja olen kuullut jo moneen otteeseen, mutta kertaushan ei koskaan ole pahasta! Herra oli ehkä jopa entistä mustavalkoisempi ja suorasanaisempi, joten odotan mielenkiinnolla että pääsen keskustelemaan kunnolla niiden tyyppien kanssa, jotka kuulivat ”Sundvikin saarnan” ensimmäistä kertaa 😀

 

cocovi7.jpg

Kontrasti toiseen puhujaan, Jaakko Halmetojaan, oli kyllä valtava. Mielestäni combo on hyvä, koska molemmilla tyypeillä on paljon samaa asiaa – Samilla vain todella selkeät linjat ja hyvin konkreettiset ohjeet, jotka toimivat kyllä hyvin silloin, kun muutosta hakeva henkilö kaipaa yksiselitteisiä raameja joiden mukaan alkaisi rakentamaan uutta ruokavaliopohjaansa. Mielestäni ”Sundvikin saarnan” päälle on erittäin hedelmällistä lähteä soveltamaan Halmetojan päihimme istuttamia superfood-ajatusten siemeniä.

Halmetojan lähestymistapa ravintoon oli valloittava – kuten tyyppi itsekin. Perusajatuksena on eri asioiden kieltämisen ja poissulkemisen sijaan miettiä, miten asiat voisi tehdä paremmin? Miksi tahtoisin syödä sokeripommeja, kun voin tehdä jotain yhtä hyvää maailman parhaista raaka-aineista, ja ravita samalla kehoani ja mieltäni?

 

cocovi6.jpg

Sama ajatus on muhinut omassa päässäni, muttei ihan noin konkreettisena. Koin koko luennon ajan ahaa-elämyksiä toisensa jälkeen, ja hyvällä pohjalla jo nyt lepäävä ruokavalioni sai aivan uusia ulottuvuuksia. En muista, olenko koskaan kuunnellut yhtä mukaansatempaavaa luennoitsijaa, kuin Halmetoja. En ihmettele enää sekuntiakaan sitä, kuinka paljon suitsutusta hän on osakseen saanut. 

Yksi alkuvuoteni kohokohtia oli, kun tämä superfood-pioneeri esitti sientä, joka muodostaa antibiootteja. Vahvat mielikuvat painuivat varmasti meidän kaikkien alitajuntaan, vaikka asiaa riitti niiiiin paljon että jos toisille ei olisi iskenyt kiire, olisimme voineet jatkaa luentoa vaikka yön pikkutunneille saakka. 

Suosittelen kaikkia kynnelle kykeneviä ja Superfoodeista kaiken tehon irti ottamisesta kiinnostuneita hankkiutumaan jollekin Halmetojan luennoista! Itse ajattelin ainakin ryhtyä stalkkeriksi ja istahtaa kuuntelemaan tulevaisuudessakin, kun tilaisuus osuu kohdalle.

 

cocovi5.jpg

Hirveä pohjustus, eikä mitään konkreettista!! Tässä äärimmäisen karkea tiivistelmä molempien puhujien seteistä ja asioista jotka jäivät itselleni mieleen! Kannattaa muistaa, että olen kuunnellut Samin juttuja jo todella moneen otteeseen, eli listat ovat ehkä hieman ”selkeämmät” 😉

Sami Sundvik ja optimaalinen ravinto:

 • Viljat, gluteeni ja maitotuotteet ovat saatanasta (varsinkin jos kärsii minkäänlaisista vatsavaivoista) – kokeile 4-8vk ilman

 • Iho-ongelmista, flunssista ja ylähengitysteiden limaisuudesta kärsivien kannattaa varsinkin kokeilla maidotonta ajanjaksoa

 • Mahdollisimman paljon tuoretta ja luonnollista ruokaa – ei eineksiä

 • Proteiinia laadukkaasta lihasta ja heraproteiinista (äärimmäisyyksiin jalostetut ja  ruokitut eläimet eivät ole hyvää ravintoa)

 • Ei turhaa energiaa liiallisista hedelmistä

 • Suosi mieluummin kotimaisia marjoja ja syö niitä paljon

 

cocovi.jpg

Jaakko Halmetoja ja superravinto:

 • Kasvikset ja vihannekset on jalostettu niin kauas alkuperäisestä muodosta, että ne eivät osaa suojella edes itseään – miten ne siis suojelisivat ja hoitaisivat elimistöäsi?

 • Treenin jälkeen juodaan palautusjuomaa lihaksia varten – miten palautamme ja ravitsemme muita kehomme osia rasituksen jälkeen?

 • Kotikeittiöstä löytyy paljon muitakin ”superfoodeja” kuin Ruohonjuuresta ostetut: inkivääri, valkosipuli, kurkuma jne. jne. 

 • Valitse kaupassa mahdollisimman värikylläisiä raaka-aineita – paljon väriä tarkoittaa paljon antioksidantteja – mitä enemmän värejä, sen parempi! Marjat, tummat ja värikkäät salaatit, raakasuklaa jne. jne.

 • Ota käyttöön viherjauheet – lehtivihreä is the shit.

 • Ruusujuuriuute helpottaa stressiä lyhyellä ja varsinkin pitkällä tähtäimellä

 • Kun on superfoodien kohdalla levelillä Guru, voi kroppansa biohakkeroida niin hyvin, että uskaltaa sanoa ettei ikinä sairastu

 • Lääkinnälliset sienet ovat seuraava kova sana – ihminen on geneettisesti lähempänä sieneä, kuin kasveja

 • Mikään puussa kasvava kääpä ei ole myrkyllinen – maasta poimittavien sienien kanssa kannattaa olla tarkkana 😉

 • Klorella auttaa krapulaan

 • Mitään superfoodia ei ole tarkoitus syödä jatkuvasti ja ikuisesti – vaihtele, kokeile, ota selvää ja ylläty!

 

Kuten huomaatte, toisen linja on selkeä ja suoraviivainen – toisen taas rönsyilevä ja tajuttoman laaja. Kysymyksiä ja ajatuksia heräsi ja herää varmasti moelmmista. Mahtava combo!

 

cocovi3.jpg

Lisäbonuksena kerrottakoon, että luennoitsijoiden välissä kuuntelijat pääsivät lappaamaan lautaset täyteen Maija Tiilimaan loihtimia, parhaimpia koskaan maistamiani raakaherkkuja – jotka myös vastaavat postauksen kuvituksesta. Pakko alkaa viettää enemmän aikaa Tampereella, mistä näitä saa ostettua hieman helpommin.. Oikuttelevan vatsani takia otin todella iisisti ja maistoin vain pienenpieniä palasia, mutta oh my lord.

Parhaista parhainta olivat pakurisalmiakki ja mangotryffelit. Oh my! Maija on ilmeisesti julkaisemassa jonkinsorttista raakakokkauskirjaa, ja mä aion olla ensimmäisenä jonossa kun se näkee päivänvalon.

Siihen asti yritän varmaan sotkea seuraavia ainesosia sekaisin salmiakin :’D

cocovi4.jpg

Huomaatteko, että hurahdin taas kerran.. #hurahtaminen #fanitus #herewegoagain ;D

Kommentit (80)
 1. paljon väriä tarkoittaa paljon antioksidantteja

   

  Eli tätä naamaan 😀

 2. Muuten en tahdo keskusteluun liittyä, mutta pakurikäävän hehkuttamisen yhteydessä ei melkein koskaan puhuta sen arvaamattomasta haittapuolesta mitä moni ei osaa aavistaa; penisiliinille herkät/vakavasti allergiset voivat saada pakurikäävästä samoja oireita. En kiellä sitä etteikö pakurikäävästä löytyisi apua moneen vaivaan, mutta penisiliini allergia ei monesti ole leikin asia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *