Elämäni kunnossa – Alkulämmittely

Apua! 

Olen odottanut tän palstan avaavan tekstin kirjoittamista niin kovalla innolla, etten tiedä, miten päin tätä näpyttäisin.. 

Minä olen Saara ja saatat tietää ja tavallaan myös tuntea minut kauneuspalstani tai jo sitä edeltäneen Tiptoes -blogini takia. Palsta, jota juuri nyt silmäilet, on monellakin tavalla kaikista tekeleistäni eniten sydämeni asia, muutamia kuukausia takaraivossani kypsynyt ja kahdessa hyvin lyhyessä viikossa tähän pisteeseen edennyt liikuntaan ja hyvinvointiin painottuva projekti. 

Lienee parasta vain aloittaa ja käydä ensin lyhyesti ja ytimekkäästi läpi muutama fakta:

 • Olin 11-vuotias aloittaessani ensimmäisen laihdutuskuurini
 • Olen ollut suurimman osan elämästäni laiska liikkumaan
 • Olen kymmeniä kertoja ”muuttanut elämäni” ja epäonnistunut
 • Olen kärsinyt syömishäiriöistä 
 • Rakastan kovaa treenaamista
 • Rakastan itseäni
 • Rakastan muodokkaita naisia ja isoja peppuja
 • Valitan välillä kuin tyttö
 • En ole liikunnan ammattilainen, mutta tiedän asiasta paljon
 • Ja kaikista tärkeinta: Aion tällä palstalla olla raivorehellinen sekä itselleni, että teille!

 

Miksi tämä kerta on erilainen?

lenkki1.jpg

Tämän paljon puhuttaneen tekstin kirjoittamisesta on vasta vajaa vuosi, mutta yhtä hyvin aikaa olisi voinut kulua triplasti enemmän, niin kaukaiselta se nyt tuntuu. Tekstin kirjoittanut Saara on mun mielestä edelleen upea, mutta tämä nykyinen tuntuu vielä piirun verran paremmalta. Taisin tuona päivänä ensimmäistä kertaa pariin vuoteen katsoa itseäni oikeasti silmiin ja miettiä, mihin suuntaan elämääni alkaisin ohjata ja pallo pyörähti liikkeelle.. Metaforinen pallo siis, aktiivisempi liikkumiseni alkoi vasta kuukautta myöhemmin 😉

Omalla kohdallani muutokseen tarvittiin motiivi ja aluksi se oli ihan yhtä typerän ihana, kuin aina ennenkin: poika

 

lenkki4.jpg

Ihastuin korviani myöten, mutta totesin heti alkuunsa, että en pitänyt itseäni tarpeeksi hyvänä. Siitä se ajatus sitten lähti: Mitä kaikkea saisin itsessäni aikaan kuukaudessa?

Lenkkeilin päivittäin, kävin salilla ja tein rivissä samoja 20 toiston sarjoja kuin muutkin tytöt ja söin liian vähän – kuten aina aiemminkin. Nopea muutos motivoi ja kun ihastukseni kohteen seuraavan kerran tavatessani kaikki menikin aivan päin honkia, odottivat kaikki ystäväni epäluuloisina murtumishetkeäni ja paluuta vanhoihin tapoihin.

 

lenkki5.jpg

Mikä oli muuttunut, en tiedä, mutta sekopäinen liikkuminen ja niukat ruokailut vaihtuivat hiljalleen järkiperäiseen treeniin ja pelottavan hyviin ruokailutottumuksiin. Viimeisen silauksen hommaan on tuonut aina kannustava, valituksiani kuunteleva, ravinto ja treenitietoutta ylitsepursuava PT-henkilö, jonka viisauksia saatte jatkossa varmasti kuulla päivittäin.

 

Nykyhetki ja tavoitteet

elixia2.jpg

Nykyään treenaan 4-6 päivänä viikossa, yleensä kuntosalilla. Kuntosalin olen valinnut siksi, että painoilla harjoittelu muokkaa vartaloa tehokkaasti ja haluaisin jonain päivänä katsella peilistä takalistoani naurettavan ylpeänä. No ok, raivorehellisyys, teen sitä välillä jo nyt :>.

Treeniohjelmani on nelijakoinen ja sen lisäksi pyrin tekemään muutamia pidempiä matalan sykkeen aerobisia treenejä, jotta surkea peruskuntoni kasvaisi. Olen vuosikausia tehnyt aerobista aivan liian korkeilla sykkeillä, sillä eihän se voi tehota jos ei tunnu siltä, että kuolee.

 

elixia3.jpg

Olenkin joutunut nöyrtymään monesti ja aloittamaan tietyt jutut aivan alusta. Penkistä esimerkiksi nousee tällä hetkellä kiukulla 27,5kg, koska tein liikkeen kuukausia väärällä liikeradalla..

Annan kuitenkin jokaisessa treenissä – olivat sarjapainoni kuinka säälittäviä tahansa –  100% ja tiedän, että kova työ tuottaa tuloksia

Mä haluan olla vahva ja kestävä, haastaa itseäni ja oppia uusia asioita ja jos vaan mahdollista, motivoida muita tekemään samoja muutoksia, jotka ovat muuttaneet mun elämän. Mä en enää keksi tekosyitä, mä vaan teen ja nautin.

Ai niin, ja koska joku sitä aikoo kuitenkin kysyä: olen 172cm pitkä ja painan tällä hetkellä n. 80kg – lähes pelkkää lihasta 😉

 

Mitä kaikkea tämä palsta sinulle tarjoaa?

Tällä palstalla tulee olemaan luettavaa treenaamisesta, ravinnosta, hyvinvoinnista ja kaikesta mahdollisesta siihen liittyvästä. Inspiraatiota, motivaatiota ja ihan konkreettisia treenivinkkejä.. Ja varmaan aika paljon kaikkea hölmöä ja aiheeseen kuulumatonta.

Koska tunnen itseni, ennustan että homma varmasti rönsyilee yli äyräittensä, mutta hyvinvointihan on liukuva käsite!

 

lenkki3.jpg

Ensimmäiset viikot varmasti haetaan vähän sopivia rutiineita ja tutustutaan lähemmin koko tähän projektiin, samalla kun ulkoasu ja muut lisähärpäkkeet etsivät omat paikkansa.. Tämän postauksen kuvituksena muuten toimivat otokset tämän ja eilisen päivän treeneistä, kun en nyt mitään muutakaan keksinyt.

Shoutbox on auki sivupalkissa ja kaikki palaute otetaan avosylin vastaan.. Tai jos PT:ltä kysytään, niin suositeltu malli minun kohdallani lienee vanha kunnon hampurilaispalaute 😉

Tahdon vielä painottaa, että mä en ole tämän alan ammattilainen! Kaikki palstan jutut kirjoitetaan objektiivisesta näkökulmasta, vaikka toivonkin teidän ottavan joistain neuvoistani vaarin. Tieto nimittäin lisää sekä valtaa että tuskaa ja mitä enemmän näitä asioita alkaa ymmärtää, sitä vähemmän niitä tajuaa hallitsevansa..

Kiitos jo etukäteen kaikille, en malta odottaa ”julkaise” -napin painamista!!

 

lenkki2.jpg

Lopetan tämän historiallisesti merkittävän postauksen yhteen PT:n viisauksista:

Bodarit ei häpeile.

Kommentit (28)
 1. Hey, eksyin tänne blogiin ihan sattumalta.
  Mahtavaa et kerranki on joku joka on suht saman kokonen mun kanssa (oon ite 173 ja about 80kg, eli lähes identtisen kokonen ku sä täs ekan postauksen aikaan). ! Ei paljoo innosta lukea sellaisten treenausblogeja, jotka on valmiiksi jo paljon pienempiä, oma motivaatio laskee siinä samantien : D
  Tällä hetkellä oon ite ulkomailla, jossa mun ei valitettavasti oo mahdollista päästä salille, mutta kuukauden päästä tulen takaisin Suomeen ja aion kyllä ite kanssa hommata PT:n, jotta sais kaikki myytit ja luulot muutettua faktoiksi 🙂 Aion todellakin alkaa nyt sitten tarkemmin seuraamaan tätä blogia!

  Ja niin, tsemppii sulle ihan mielettömästi, loistavastihan sulla on tää tässä jo mennytkin 🙂 !

 2. Etureiden oikea venytys tapahtuu selkä suorana, ei etukenossa. Jalka toisen vieressä eli polvet tiukasti vierekkäin. Tsemppiä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *