Herkkusuun proteiinismoothie

Elämäni Kunnossa

Keksin viime viikolla paniikkipalkkaria kyhätessäni niin simppelin ja herkullisen smoothiereseptin, että joudun vähän taistelemaan itseni kanssa, etten tekisi samanlaista päivittäin... Banaani-suklaa-pähkinäsmoothie on vähän kuin joskus kokeilemani Syntha-6 -palkkariproteiini, mutta paljon parempaa, ilman makeutusaineita ja tuhottomasti paremmilla ravintoarvoilla!

Blenderiin humpsahtaa:

  • 1 pieni banaani
  • 1rkl CoCoVi Smoothie Mixiä
  • 1tl raakakaakaojauhetta
  • 1rkl psylliumia
  • 2 kauhallista maustamatonta heraproteiinia (30g proteiinia)
  • 1rkl kookosöljyä
  • teelusikallinen luomumaapähinävoita
  • 1-2dl kylmää vettä

Lopputuloksena on kermainen, makea ja todella suklainen smoothie ihanalla pähkinävivahteella. MM-MM! Koska smoothiessa on reilusti proteiinia, se pitää nälän loitolla tehokkaasti. Hiilarimäärältän se sopii hyvin myös palautusjuomaksi. 

Maapähkinät, nuo pähkinöinä esiintyvät palkokasvien pirulaiset eivät oikeastaan ole kovin suositeltavaa syötävää, mutta pitäähän ihmisellä olla satunnaisia paheita ;) Pitää kokeilla tuon pähkinävoin korvaamista mantelivoilla.

Uskaltaisin väittää, että tämä proteiinismoothie menisi alas jopa nirsompien maistelijoiden kurkuista. 

Kommentit

Tinnii (Ei varmistettu)

Yks ihan mahtava vaihtoehto maapähkinävoille on cashewtahna :)

Saara S.
Saara Sarvas

Pitääpä testata! Mantelivoi on kyllä niin herkkua, että cashewtahnalla on suuret saappaat <3__<3

Aliiisa (Ei varmistettu)

Haha luin ainakin kolme kertaa ton ekan lauseen että "paniinipalkkaria kyhätessäni" :D näin sieluni silmin kun heitit jonkun kebabjuustopaniinin tehosekoittimeen! Mietin et oonko taas missannut jonkin fitnessinnovaation..

Saara S.
Saara Sarvas

Joo siis onhan näitä kaikenmaailman Fitness-patonkeja näkynyt Nesteillä ja ABC:illa jo pitkään. Tää on vähän samantyyppinen setti :D

Ice-Cherry (Ei varmistettu) http://www.ice-cherry.net

Tätä on kokeiltava kyllä ihan justiinsa! Kuulostaa nimittäin aivan todella hyvälle. Uskoisin tämän toimivan myös hyvänä välipalana itselleni kiireisiin työpäiviin.

Saara S.
Saara Sarvas

Joo ja jos pussit on jossain kätevästi lähettyvillä, alkuvalmisteluihin menee valehtelematta minuutti. Todellista pikaruokaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oho. Voitko kertoa miksi maapähkinöitä ei suositella? :o En oo kuullutkaan moisesta!

Saara S.
Saara Sarvas

Paleossa (jonka tyyppisesti itse syön) ne määritellään muiden palkokasvien tapaan ns. antiravinteiksi, koska niissä on paljon lektiineitä (joita löytyy siis muistakin ruoka-aineista, sekä meistä elävistä ja hengittävistä otuksista). Perusideana evoluutiolla on tainnut olla se, että kasvien siemenet pysyisivät koskemattomina ja pääsisivät todennäköisemmin itämään.

Kaikissa siemenissä ja pähkinöissä on lektiinejä enemmän tai vähemmän, ja sen takia ne olisi hyvä liottaa ennen käyttöä!

Maapähkinöissä on lektiinien lisäksi vielä jonkin verran luonnollista hometta, joka ei ole millään tapaa hyväksi keholle - ja jos home on tapettu, se on todennäköisesti tehty aikamoisilla tuholaismyrkyillä, jotka sitten omalta osaltaan jäävät pikku pähkinään. 

Pieni määrä silloin tällöin ei tapa - paitsi allergikot :B - mutta säännöllisenä osana ruokavaliota ne ovat ainakin itselleni no-no. 

Mantelivoi sen sijaan <3_______<3

Meniköhän faktat yhtään nappiin? Kannattaa tuplatsekata, ennen kuin jaat tätä tietoa ultimaattisena totuutena ;)

bb (Ei varmistettu)

Studio 55 :sessa oli joskus joku vatsan ja suoliston asiantuntia ja hän sanoi, että maapähkinät ei ole hyväksi ruuansulatuselimistölle kuorensa takia. Kohtuullisesti käytettynä tuskin tulee ongelmia, veikkaisin. :D En vaan tajua sitä, niissähän on niin ohut kuori kun olla ja voi?! :D

Nina Enroth

Pähinävoi kuulostaa eksoottiselta ;D

Saara S.
Saara Sarvas

Siis jos et ole kokeillut, niin suosittelen.. Pähisee niin pirusti sen jälkeen, eikä oo lektiinejä nimeksikään ;D

HH (Ei varmistettu)

Mitä mieltä olet muuten hamppuproteiinista? Kannattaako kokeilla heraproteiinin korvikkeeksi?

Zarza (Ei varmistettu)

Testattu! Tosin psylliumia ja smoothie mixiä ei ollut, joten laitoin tilalle ruokalusikallisen kuituseosta (ajaa varmaan saman asian eikä juuri vaikuta makuun). Oli löysempää kuin smoothieni yleensä, mutta muuten oikein kelpo. Plussaa siitä, että määrä oli tosi hillitty, kun yleensä mun (aamupala)smoothiet on noin 6 dl :D Tämä oli erinomaisen helppo tapa täydentää päivän proteiininsaantia.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.