Himohamstraajasta minimalistiksi?

tavaraa.jpg

Meillä on tällä viikolla Supersunnuntain Rottakoe 2.0:ssa tehtävänä luopua viidestä tavarasta joka päivä. Kyseessä on siis radio-ohjelman osio, joka haastaa minut ja juontajaparini viikoittain tekemään jotain kuulijoiden ehdottamaa tehtävää. Mun asunnossa on niin paljon krääsää, että sen pitäisi olla täysi läpihuutojuttu – ja kyllähän se tavallaan onkin!

Joka päivä valitsen siis viisi esinettä, jotka poistuvat elämästäni joko saman tien roskakorin kautta, niitä enemmän tarvitseville, tai kirpputorille/kierrätyskeskukseen.

Tein itselleni muutaman rajanvedon, ettei haaste olisi tässä tavarapaljoudessa ihan niin läpihuutojuttu:

 • Tavarat eivät saa olla kosmetiikkaa, ellei määrä ole huomattava – sitä lahjoitan pois muutenkin
 • Tavara ei saa olla sellainen, jonka olisin muutenkin heittänyt tällä viikolla siivousprojektin tiimoilta mäkeen
 • Tavara ei saa olla sellainen, jonka aion korvata uudella ja parannetulla versiolla (ellei niin ole jo käynyt ;D)

Mä olen muuttanut lapsuudenkodistani tähän asuntoon, ja raahannut kaiken muistoja herättävän, teini-ikäisenä ostetun ja muuten vaan turhan tavaran mukanani. Kämppäni on tavallaan kuin koko teini-ikäni hautausmaa.. Tänne olen kerännyt heräteostoksena hankittuja ”pieniä ja ihania” asioita, joita näin ”aikuisen” Saaran vaalivan ja käyttävän. 

Täällä on kaikkea Pokémon-korteista viimeisimpään elektroniikkaan, ja tajuan hiljalleen että olen monessa kohtaa turvautunut tavarapaljouteen tietynlaisena turvana.. Olen määrittänyt itseäni sen kautta, että omistan tietynlaista tavaraa! 

Kämppä on edelleen erittäin täynnä turhia asioita, mutta yksi kerrallaan mä etsin niille parempaa käyttöä ja opettelen luopumaan.. Musta tuntuu siltä, että se tekee mun viimeaikoina hieman horjuneelle psyykellekin hyvää 😛 Syksyllä tuskailin kun en osaa pitää kämppää siistinä. Siistiä täällä ei vieläkään ole, mutta mä toivon että tavaramäärän kontrollointi tekisi siivouksesta sujuvampaa ja nopeampaa! 

Mitä kaikkea täältä oikein viikon aikana katoaakaan? Palaan asiaan, kunhan tämä homma tästä muotoutuu. Jos olet kaltaiseni himohamstraaja, nappaa ihmeessä koppi tästä haasteesta, ja deletoi tavaraa myös omasta kodistasi!!

 

p.s. Jos liikutte Tapiolassa, on Toinen Kierros -kirpparin pöydän 17 sisältö puhdasta kultaa 😉

p.p.s. Josko huomenna olisi vihdoin flunssaoireeton päivä, että pääsisin edes ihan vähän salille!

hyvinvointi mieli hyva-olo
Kommentit (3)
 1. Voi että, ehkä otan ton projektin käyttöön itsellekin! Olen nyt tehnyt tavaroiden karsimista muutenkin kun muutan omasta kämpästä poikaystävälle ja tehnyt suuria ”uhrauksia” rakkaista vaatteista/esineistä, mutta samalla se on ihan hirveän vapauttavaa luopua! Tuntuu, että jättääkaiken turhan pois:D Välillä unelmoin, että olisi ihan minimalistisesti tavaraa, vaikak toisaalta rakastan muistoja..aargh!

  Mutta mun poikaystävä on pahempi himohamsteri ja se itkee jokatoinen päivä ku pakotan sitäki hieman tyhjentämään tavaravarastojaan, että mäkin mahdun taloon:D. Helpompaa heittää toisten kun omia kamoja pois, mutta samalla tajuaa, että mitä kaikkee turhaa itekki raahaa mukanaan kun katsoo ns. ”ulkopuolisena”:D Eli ku eka mun poikaystävä luopuu jostain 10 vyöstään, mä voin luopua yhtä monesta hajuvedestä, josta en oikeatsi edes tykkää:D!

  Mutta yksi ongelma mulla on: pehmolelut<33333

 2. Toi. Paavo. Pesusieni. kello. Ihan tajuttoman hieno! <3 Jösses. Nimim. kateellinen paavofani

  1. Ounou, nyt äkkiä Tapiolaan kirppikselle!! Kiikutin sen sinne juuri äsken raskain sydämin – se on mulle ihan hirveän rakas 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *