Ihanin Ihana-kahvila

ihana9.jpg

Hei stadilaiset, PK-seudun asukit ja kesälomailijat! Oletteko jo käyneet ihastumassa Ihanaan? Puhun tietysti Ihana-kahvilasta, joka on Sompasaaren/Kalasataman perukoiden joutomaalle pystytetty konttikahvila. Paikka on niin syrjässä, että sinne ei varmasti tule eksyttyä vahingossa.

Tälle joutomaa-alueelle on tulevien vuosien aikana nousemassa upouusi asuinalue, mutta toistaiseksi sieltä löytää urbaania kaupunkikulttuuria sylin täydeltä.

 

ihana12.jpg

Ihana-kahvila on käytännössä konttikahvila, jonka perälle on kasattu palvelutiski ja pieni keittiö herkkujen valmistamiseen. Tiskiltä löytyy jos jonkinmoista pientä ja herkullista suuhunpantavaa, erikoiskahveista lämpimiin leipiin, ja kesäpäivänä helpotusta tuoviin jäätelöihin. 

Sapuska ei ole raakaa, vegeä, gluteenitonta tai muutenkaan turhan hifiä, mutta jokainen asiakas löytää varmasti jotain itselleen sopivaa.

 

ihana2.jpg

ihana3.jpg

ihana1.jpg

Ruoan ja juoman lisäksi kontin seinustat on vuorattu hyllyillä, joista löytyy lähinnä aasiasta raahattua ihanan höpsöä tilpehööriä, jonka löytäminen muualta Helsingistä voi olla melko haastavaa.

Voin vain kuvitella, kuinka innoissaan kuumana kesäpäivänä pitkässä jonossa odottelevat lapset ovat näistä parin euron hintaisista leluista ja värkeistä.

 

ihana6.jpg

ihana4.jpg

ihana5.jpg

ihana7.jpg

 

Näistä koreista löytyy helposti pieni tuliainen kotopuoleen ja tuntuu, että joka kerta paikalla käydessäni löydän jotain upouutta ^_^

 

ihana10.jpg

ihana11.jpg

Lapset ja koirat ovat erittäin tervetulleita asiakkaita ja alueelta löytyy myös leluja, sekä vesikippo karvaisille ystäville. Lapsia taas hemmotellaan mm. hiekkalaatikolla, jossa touhuavien pienokaisten vanhemmat voivat löhöillä hetken säkkituoleilla kahvikupit kädessä.

Kuulostaa aika ihanalta – eikö?

 

ihana13.jpg

ihana14.jpg

Paikka on ehdottomasti vierailun arvoinen, ja sieltä avautuu yksi parhaista näkymistä Helsinkiin. Tällainen paatunut Espoolainenkin löysi itsensä ihastumassa pääkaupunkiin taas kerran. Kaunista katsottavaa löytyy tosin toisestakin suunnasta, sillä heti kahvilan vierestä alkaa pitkänpitkä graffitiseinä, jonka näyttely on alati vaihtuva 😉

Viekäähän siis lomalaiset käymään, tai tutustukaa itseksenne kotikaupunkiinne hieman paremmin. Paikka on kävelymatkan päässä Kalasataman metroasemalta, mutta laiskana ajan paikalle mieluiten autolla..

 

ihana16.jpg

ihana15.jpg

ihana17.jpg

ihana18.jpg

Ihana-kahvila palvelee säävarauksella elokuun loppuun saakka, tiistaista sunnuntaihin klo 11-19.

p.s. Myös korttimaksut onnistuvat!

hyvinvointi mieli liikunta
Kommentit (8)
  1. ihana kahvila on tosiaan ihana! syötävät ei tosiaan oo kovinkaan ihmeellisiä, ihan hyvää mustikkapiirakkaa kerran söin, mutta kahvi on maistuvaa. riippumatossa kaikki tosin maistuu aika ihanalta…

  2. Täähän on ihan ku New York Cityssä! Skyline on vaa vähän eri näkönen..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *