Ikeakassireissaaja

Elämäni Kunnossa

Tätä tää nyt sitten nykyään on.. Todellinen syy salilla käymiseen on se, että mä raahaan parin viikon välein kaksi n. 15kg ikeakassillista tavaraa Espoon ja Tampereen välillä ja hiljalleen alkaa kypsyttää. Tavarat siis, ei Tampere :B

Reissaaminen on sinänsä jees ja maiseman vaihdos tekee hyvää. Tampereella elämä on ihanalla tavalla rutinoitunutta. Ruokaa, treeniä, ruokaa, kirjoittamista, nukkumista ja sama juttu seuraavana aamuna. Se tekee mulle todella hyvää kun olen elänyt kohta viisi vuotta epäsäännöllistä yrittäjäelämää.

Musta kuitenkin tuntuu, että mä jätän molempiin kämppiin vain kaaosta, kun kohdalle osuu kiireinen viikko ja tavarat lentelevät kassista toiseen ja siinä välissä lattialle jne...

Pärjäisin varmasti paljon vähemmälläkin raahaamisella, jos vähän organisoisin tekemisiäni.

Harmi vaan, että mä en ole yhtään sellainen tyyppi, varsinkaan silloin kun on kiire.

 

Mä yritän aina ennen lähtöä miettiä, mitä oikein tarvitsen toisessa kaupungissa ja teen puhelimeen listoja jutuista, joita ei ainakaan saa unohtaa! Niihin kuuluu mm.:

  • Treenikamat
  • Tietyt lempivaatteet
  • Laskut
  • Kamera ja laturi
  • Tripod
  • Tietokone tai kaksi latureineen
  • Testituotteita kauneusblogia varten
  • Eetu

Tämän lisäksi kassiin lentää paniikissa kaikkea, mikä sillä hetkellä tuntuu tärkeältä.. Eli kaikkea turhaa ja painavaa :D

 

Eetu on siis Särkästä adoptoitu delfiini, joka on vakiinnuttanut paikkansa mun kainalossa ja matkatyynynä.

Tuossa eteisessä nuo kassit edelleen nököttävät. Mä aina lupaan, että puran ja järkkään niiden sisällön, mutta niin ei ole tainnut käydä vielä kertaakaan :D

OLKOOT! Menen syömään lounasta ja otan kassit seuraavaksi haasteeksi... Ja yritän miettiä, miten tämän tuskailun saisi tulevilla matkoilla minimoitua.

 

Aamiaisella herkuttelin PROfeel vaniljarahkalla, johon sekoitin ison kourallisen vadelmia ja mustikoita. NAM

 

Muuta aamiaispöydältä löydettyä: "Tomaattileipä." :D

 

Harrastaako kukaan muu kahden paikan välillä ravaamista? Onko teillä jotain vedenpitävää systeemiä?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Rakas tytär, olet nyt merta edempänä kalassa. Omat rakkaat vanhempasi reissaavat mökin ja kodin väliä kaiket talvet. Ja neuvo, jonka annan on KALLIS. Kaikkea pitää olla tuplasti. Paitsi tietokoneita, joita voipi hyvin raahata paikasta toiseen. Kun ei ole vaate- ja kenkäraahausta, niin ne testituotekassit kulkevatkin sitten leikiten.
Muuta neuvoa ei taida olla ;)
Äippä

Saara S.
Saara Sarvas

Eih! Mutta entäs sitten, kun ei ole rahaa? :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan mielenkiinnosta kyselisin miksi joudut ravaamaan kahden paikkakunnan välillä?

Kaima (Ei varmistettu)

Yhdyn äipän neuvoihin! Tuplana kaikki mahdollinen eli halpa. Muutama vuosi tuli kuljettua kahden kaupungin väliä (syynä opinnot/poikakaveri). Toiseen kaupunkiin jäi aina bilevaatteet, toiseen siistit kouluvaatteet. Vanhat lenkkarit siihen kaupunkiin, missä viettää vähemmän aikaa ja uudet käytössä toisessa. Treenivaatteita, farkut ja muita perusvaatteita molemmissa kaupungeissa. Pitkään matkasin pienellä selkärepulla ja mukaan mahtui usein myös jokin useampi-satasivuisista koulukirjoista junassa luettavaksi!

Mulla tosin helpotti tiettyjen toimintojen rajoittuminen pelkästään toiseen kaupunkiin, esim. salilla käyminen vain opiskelupaikkakunnalla ja baarireissut vain toisella. Tarpeeksi kauan kun matkusti ensin painavan putkikassin kanssa oppi omat rutiininsa ja pärjäämään vain välttämättömillä. Tässä on vähän sama kuin "otan nää koulukirjat nyt lomalle mukaan, kun lentokoneessa on hyvin aikaa..". ...hyvin aikaa lukea muotilehtiä that is.

Vierailija (Ei varmistettu)

Muakin kauheasti kiinnostaa, että mitä sä siellä Tampereella vietät niin paljon aikaasi nykyään? Onko sulla ihan oma asuntokin siellä? Anteeksi uteliaisuuteni :--)

Kris (Ei varmistettu)

Komppaan sun äitiä, taas. Ostettiin vaatteita lukuunottamatta kaikki tarpeellinen (latureita ja kynsisaksia myöten :D) just tuplana mökille. Kirpaisi kyllä tiliä (yllättävän vähän, tosin), mutta on ehdottomasti sen arvoista, kun ei tarvitse pelätä että mikä unohtui. Ja myös ihan loistava tilaisuus saada käytettyä kaappeihin kertyneet ylimääräiset kauneudenhoitotuotteet, joita veikkaan sulla olevan JONKUN VERRAN...

Tosin tässä pläänissä on tietty se ominaispiirre, että se vaatii Tampereen päästä kunnolla kaappitilaa.......

Vierailija (Ei varmistettu)

Siellä Tampereella on poikaystävä...fitfiuuu......

Chatte (Ei varmistettu)

Minä taas raahaudun aina Tampereen ja Jyväskylän väliä. Tosin ilman autoa, jolloin tavaroita pakkaa mielellään mahdollisimman vähän. Poikaystävän luokse olen vienyt tärkeimpiä kosmetiikkatuotteita, joitain vaihtovaatteita, oman pyyhkeen jne. Eli suosittelen myöskin tärkeimpien tavaroiden hankkimista tuplana. :D Suosittelen myös sitä, että ottaa mukaan reissuun VAIN TARPEELLISET, koska aina niitä tarpeettomiakin juttuja tulee kassiin heiteltyä (''kyllä mä varmasti tuun tätä tarvitsemaan'' - not.) :D

Mä reissaan Tampere-Rovaniemi -väliä. Kantamukset on kevyet kun on ns. toimiva matkapuvusto eli vaatteita joita yhdistelemällä saa vaikka mitä erilaista aikaan (esim. tummat hyvät perusfarkut käy yläosaa vaihtamalla mihin vaan paitsi urheiluun). Kuluvien juttujen (shampoo, naamarasva ym.) ostaminen tuplana ei itse asiassa edes vie rahaa kun kaksi käyttökappaletta riittää kaksi kertaa pidempään kun yksi. Itse raahaan kyllä kaikki kosmetiikat mukana muun muassa siksi että en käytä kovin montaa purnukkaa. Ja tosiaan, raakalla kädellä vain tarpeellinen mukaan. (Itse toteutan tämän niin että pakkaan viime tingassa jolloin mieleen ja sitä kautta mukaan tulee vain ne jutut, joita ilman ei pärjää.)

Ja onnittelen hienosta valinnasta, tamperelainen seurustelukumppani on voittajan valinta :)

Jos laskuja joutuu mukana kantamaan niin kannattaa tilata kaikki laskut netpostiin, eli verkkopankkiin. Pysyy mukavasti samassa paikassa arkistoituina, ja voi  myös tallentaa laskut omalle koneelle. Paljon matkustavan ystävä <3

Jep, tärkeimmät kamat kannattaa hankkia tuplana. Esim. treenivaatteita sulla on varmasti niin monta, että osan voit jättää pysyvästi toiseen kaupunkiin. Sama juttu jossain perusvaatteissa ja kosmetiikassa. Vähän ihmettelen sitä, että miksi kannat joskus kahta tietokonetta? Tai pehmolelua, oikeesti? :D Mä reissasin viisi vuotta kahden kaupungin väliä ja mukana oli yleensä vain tavallinen selkäreppu ja joskus sen lisäksi yksi muovi-/kangaskassi.

Tuulis (Ei varmistettu)

Mä reissasin pari-kolme vuotta kahden kaupungin välillä, ja kun välimatka oli sen 300km, ei passannut hirveesti unohdella mitään tärkeetä :D Pari juttua tuli huomattua siinä käteväksi:

Ensinnäkin vetolaukku. Tsiljoona kertaa helpompi siirrettävä kuin kannettavat kassit. Yleensä niissä on myös semmoinen etutasku, joka on just kätevä laskuille ym tärkeille papereille. Kun rupee säilyttämään postiaan siellä esim keittiönpöydän sijaan, ne ei ole koskaan hukassa tai väärässä osoitteessa. Etutaskuun saattaa mahtua myös läppäri, ja itelle ainakin oli sitä helpompi, mitä vähemmän erillisiä pakaaseja tarvitsi roudata.

Toinen neuvo toimii vain, jos liikut autolla. Nimittäin paikasta toiseen liikkuvalla ihmisellä takakontti on aivan superhyvä kenkäkaappi. Eipä tartte miettiä että mitähän kenkiä mä seuraavan viikon aikana tartten tai mitkähän mä haluan jalkaan lauantaina viihteelle. Ja säästää muuten hemmetisti tilaa jos on pieni kämppä/kämpät tai muuten vaan vähän säilytystilaa :D Toki talven kovimmilla pakkasilla kannattanee siirtää arvokkaimmat popot sisätiloihin, tai näin ainakin olen kuullut (itsehän en saanut aikaiseksi, eikä edes mun rakkaat megakalliit nahkasaappat ottaneet yhtään itseensä).

Mulla muuten kulki myös pehmoeläin mukana :D Hän oli tosin jääkarhu.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kertoisit nyt mitä siellä Tampereella duunaat, jookosta? :) Tai siis miksi olet muuttanut sinne? Se on mun rakas kotikaupunkini, josta puolestani itse muutin toisaalle (miehen perässä, kuinkas muutenkaan).

Webe

Vierailija (Ei varmistettu)

Reissaan viikonloppuisin Bryssel-Pariisi väliä, ja välillä työmatkojen takia väliin tulee muutama muukin Euroopan kaupunki.

tässä vinkit
-sellainen perässä vedettävä matkalaukku/mummokassi. Mielellään neljä pyörää = voit vetää kassia niin, että se on aina näköpiirissä.
-kännykän/läppärin laturi tuplana.
-nettilaskut ja suoraveloitus-sopimukset
-muistitikku/dropbox tili, jossa työjutut (ei unohdu toiseen kaupunkiin). Mukaan kannattaa laittaa skannit passista/ajokortista/opiskelijakortista/resepteistä yms. Jos näitä joskus tarvitsee, on mukana ainakin kopio.
-normikosmetiikka tuplana
-Pakkaa mukaan likapyykit(!). Kuulostaa oudolta, mutta viikolla ei ole aikaa pestä pyykkejä (varsinkin jos ne on arkoja ja pitää pestä käsin). Pakkaan periantaina aina viikonlopun tarpeisiin likapyykkiä, heitan kassin perjantaina Pariisiin saavuttuani pesukoneeseen - ja hups, viikonlopuksi on puhtaat vaatteet (ja ne pyykitkin tuli pestyä).

Kommentoi