Ilmankostutin ja muut vinkit flunssasta kärsiville

Elämäni Kunnossa


Kuinka paljon rahaa saa kulutettua flunssan karkottamiseen? 

Viime viikolla iskenyt flunssa vei ensin kaikki voimat kolmeksi päiväksi, ja sen jälkeen äänen. En edes ehtinyt ahdistua ja tuskastua siitä, että elämänrytmini ja treenisykli syöstiin taas kerran täysin pois raiteiltaan (nyt se ärsytys on kyllä kasvanut aikamoiseksi), kun stressasin niin paljon ääntäni! Viikko sitten alkanut uusin työni YleX:llä toi täysin yllättäen mukanaan uusia aspekteja ja kauhuskenaarioita sairastumiseen. 

Elämä siis päätti taas haastaa ja kadotti ääneni, mikä ei kertakaikkisesti sopinut mihinkään suunnitelmiini - kaikista vähiten siihen, että eilen oli vasta toinen livelähetyksemme.

 

Heräilin lopulta loppuviikosta öisin niin pahoihin yskäkohtauksiin, että mahalaukkuni meinasi poistua kehostani yläteitse ja se oli viimeinen pisara. Mitä tekeekään länsimaalainen henkilö kohdatessaan tämänkaltaisia haasteita? Lähtee tietysti ostoksille. Voin jo nyt paljastaa, että loppu hyvin, kaikki hyvin! Muutaman päivän aikana hain apua mm. näistä:

  • Särkylääkkeitä 10€

  • Nenäsuihke 7€

  • Kurkkua voitelevat geelitabletit 8€

  • Carmolis-tipat 10€

  • Höyryhengityskippo 25€

  • Ilmankostutin 60€

  • Kyypakkaus hätätilanteen varalta 7€ (käytettiin - toimi)

  • + vitamiinit, superfoodit ja ruoat

Kylläpä niihin sai taas kolminumeroisen summan upotettua :D. Yksikään ostoksistani ei vaikuta näin jälkikäteenkään viisasteltuna typerältä, vaikka rahanmeno kasseja kotiin raahatessa vähän ärsyttikin. Ostoksista suosikkini on ehdottomasti henkilökohtainen ilmankostutin, joka saa tästä lähtien kostuttaa elämääni joka ikinen yö! 

 

Stockmannilta bongattu Beurerin laite on melkoisen erilainen, kuin äidin huoneeni nurkkaan pienenä sairastaessani virittämä UFO-ilmankostutin. Oikeasti lähdin kaupoille UFO mielessäni, mutta niitä ei ollut saatavilla. Beurerin kostutin riittää 25m2 kokoisen huoneen kostuttamiseen, yhdellä 2,8l täytöllä laite puksuttaa yön läpi, ja kostutuksen määrää saa säätää portaattomasti. 

Viime päivinä sää on ulkona ollut huomattavasti kosteampi, mutta huomasin silti selkeän parannuksen omassa olotilassani, kun pattereiden kuivattama huoneilma saa sekaansa hieman ultraäänen voimalla haihdutettua vettä.

Ehkä parasta laitteessa on sen tavallaan täysin hiljainen, mutta samalla lempeästi ja aavistuksenomaisen vaimeasti pulputtava ääni. Olen nukahtanut viime öinä todella nopeasti, koska kostuttimesta kumpuava ambient-ääni rentouttaa minut niin täysin. Kasvoille hentona ja pehmeän viileänä tippuva vesihöyry ei varmastikaan ole haitannut.

 

Onko olemassa mitään syytä, miksen nukkuisi tästä lähtien aina tuon laitteen kanssa?? Voiko se homehduttaa koko asuntoni? Tottuvatko keuhkoni ja elimistöni ainaisen kosteutettuun ilmaan ja kasvatan kidukset? What's the catch??? Kertokaa, jos teillä on jotain kerrottavaa :D

Kommentit

Alice
My blueberry dream

Flunssaan saa kyllä palamaan rahaa..mutta ilmankostuttimesta haaveilen itsekin, vaikkei ole flunssaa. Meillä puksutti lapsuuden kodissa parikin ilmankostutinta talvisin, varsinkin, jos jollain oli flunssa, mutta myös muuten. Itselläni oli nuorempana kova taipumus spontaaneihin nenäverenvuotoihin ja ilmankostutin oli vaan ehdoton. Myös hieman pölyallergisena ilmankostutin oli ehdoton hengittämisen apu. Meillä siis ne puksutti talvisin tosi paljon eikä mitään haittaa tuntunut olevan- en tosin tiedä miten koko vuotinen käyttö vaikuttaisi :D

Iso G

Hei kerropas mistä löysit höyryhengityskipon? Muistan lapsuudessani nähneeni sellaisen naapurin lapsilla, mutta meidän kotiin ei sellaista ole eksynyt. Omissa flunssissani höyryhengitys on todellakin must yskän karkotukseen, ja olenkin pohtinut että hei, kai tähän on pakko olla joku kätevämpi keino kuin tää kattilallinen vettä ja pyyhe (plussapuolena kyllä se että pehmentää samalla mukavasti kasvojen ihoa ja avaa huokosia, mutta harvemmin flunssassa juuri näitä plussia osaa arvostaa..). Eli nyt vinkit kehiin mistä saa tätä operaatiota helpottavan laitteen!

JenniAM (Ei varmistettu)

Postauksessa lukee että Stockalta osti. Googlaamalla laitteen nimen löytää myös varmasti netistä.

Iippa (Ei varmistettu)

Postauksessa lukee, että Stockalta osti ilmankostuttimen. Ei mainita, mistä osti höyryhengityskipon, mitä edellinen kommentoija kysyi...

Vierailija (Ei varmistettu)

Ilmankostutin voi ilmeisesti homehduttaa pitkään käytettynä asunnon, joten suosittelisin hankkimaan sellaisen mittarin, millä mitataan asunnon ilmankosteutta. Yleensä sellainen mittari tulee kyllä ilmankostuttimen mukana.

VierailijastaVakkariksi (Ei varmistettu)

Ihana toi viimeinen osio, tosi hauska blogi muutenkin! Loistavaa asennetta ja tuskin se ilmankosteus hometta aiheuttaa jos välillä ottaa poieskin ;)

Kommentoi