Ilmankostutin ja muut vinkit flunssasta kärsiville

beurer4.jpg

Kuinka paljon rahaa saa kulutettua flunssan karkottamiseen? 

Viime viikolla iskenyt flunssa vei ensin kaikki voimat kolmeksi päiväksi, ja sen jälkeen äänen. En edes ehtinyt ahdistua ja tuskastua siitä, että elämänrytmini ja treenisykli syöstiin taas kerran täysin pois raiteiltaan (nyt se ärsytys on kyllä kasvanut aikamoiseksi), kun stressasin niin paljon ääntäni! Viikko sitten alkanut uusin työni YleX:llä toi täysin yllättäen mukanaan uusia aspekteja ja kauhuskenaarioita sairastumiseen. 

Elämä siis päätti taas haastaa ja kadotti ääneni, mikä ei kertakaikkisesti sopinut mihinkään suunnitelmiini – kaikista vähiten siihen, että eilen oli vasta toinen livelähetyksemme.

 

beurer1.jpg

Heräilin lopulta loppuviikosta öisin niin pahoihin yskäkohtauksiin, että mahalaukkuni meinasi poistua kehostani yläteitse ja se oli viimeinen pisara. Mitä tekeekään länsimaalainen henkilö kohdatessaan tämänkaltaisia haasteita? Lähtee tietysti ostoksille. Voin jo nyt paljastaa, että loppu hyvin, kaikki hyvin! Muutaman päivän aikana hain apua mm. näistä:

 • Särkylääkkeitä 10€

 • Nenäsuihke 7€

 • Kurkkua voitelevat geelitabletit 8€

 • Carmolis-tipat 10€

 • Höyryhengityskippo 25€

 • Ilmankostutin 60€

 • Kyypakkaus hätätilanteen varalta 7€ (käytettiin – toimi)

 • + vitamiinit, superfoodit ja ruoat

Kylläpä niihin sai taas kolminumeroisen summan upotettua :D. Yksikään ostoksistani ei vaikuta näin jälkikäteenkään viisasteltuna typerältä, vaikka rahanmeno kasseja kotiin raahatessa vähän ärsyttikin. Ostoksista suosikkini on ehdottomasti henkilökohtainen ilmankostutin, joka saa tästä lähtien kostuttaa elämääni joka ikinen yö! 

 

beurer2.jpg

Stockmannilta bongattu Beurerin laite on melkoisen erilainen, kuin äidin huoneeni nurkkaan pienenä sairastaessani virittämä UFO-ilmankostutin. Oikeasti lähdin kaupoille UFO mielessäni, mutta niitä ei ollut saatavilla. Beurerin kostutin riittää 25m2 kokoisen huoneen kostuttamiseen, yhdellä 2,8l täytöllä laite puksuttaa yön läpi, ja kostutuksen määrää saa säätää portaattomasti. 

Viime päivinä sää on ulkona ollut huomattavasti kosteampi, mutta huomasin silti selkeän parannuksen omassa olotilassani, kun pattereiden kuivattama huoneilma saa sekaansa hieman ultraäänen voimalla haihdutettua vettä.

Ehkä parasta laitteessa on sen tavallaan täysin hiljainen, mutta samalla lempeästi ja aavistuksenomaisen vaimeasti pulputtava ääni. Olen nukahtanut viime öinä todella nopeasti, koska kostuttimesta kumpuava ambient-ääni rentouttaa minut niin täysin. Kasvoille hentona ja pehmeän viileänä tippuva vesihöyry ei varmastikaan ole haitannut.

 

beurer3.jpg

Onko olemassa mitään syytä, miksen nukkuisi tästä lähtien aina tuon laitteen kanssa?? Voiko se homehduttaa koko asuntoni? Tottuvatko keuhkoni ja elimistöni ainaisen kosteutettuun ilmaan ja kasvatan kidukset? What’s the catch??? Kertokaa, jos teillä on jotain kerrottavaa 😀

Kommentit (6)
 1. VierailijastaVakkariksi
  1.3.2014, 20:54

  Ihana toi viimeinen osio, tosi hauska blogi muutenkin! Loistavaa asennetta ja tuskin se ilmankosteus hometta aiheuttaa jos välillä ottaa poieskin 😉

 2. Ilmankostutin voi ilmeisesti homehduttaa pitkään käytettynä asunnon, joten suosittelisin hankkimaan sellaisen mittarin, millä mitataan asunnon ilmankosteutta. Yleensä sellainen mittari tulee kyllä ilmankostuttimen mukana.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *