Jälkiruokaviikko: Minttusuklaa-minileivokset

raakaruudut.jpg

Mmm raakajälkkäriviikko lähestyy loppuaan ja panokset kovenevat. Tahdoin testata kotikutoista versiota Johan&Nyströmillä syömästäni raa’asta minttusuklaakakusta. Lupasin äidilleni tehdä kahvinaposteltavia tämäniltaisille blini-kutsuille, ja teinkin kakun sijaan naposteltavan miniversion näistä herkuista. Sovelsin reseptiin melkolailla kaikkia tällä viikolla kokeilemiani ja oppimiani niksejä, ja lopputulos on ihanan tahmainen ja minttuinen.

Tämä on ehdottomasti kaikista viikon resepteistä monimutkaisin, mutta ehdottomasti vaivannäön arvoinen!

 

raakaruudut2.jpg

Pohja:

– 2dl liotettuja ja paahdettuja manteleita

– 1dl liotettuja cashew-pähkinöitä

– 1dl saksanpähkinöitä

– 8 medjool-taatelia

– 0,5dl hirssihiutaleita

– 1tl kalaharinsuolaa

– 30g kaakaomassaa ja 30g kaakaovoita sulatettuna

Tuttu juttu, kamppeet blenderiin ja pulsella muruksi! Tämä ohje on melkein sama, kuin aiemmin tässä kuussa postaamani raaka-brownie. Tällä kertaa ei haittaa, vaikka blendaisit massan hieman liian sileäksi, silloin pähkinöiden öljy alkaa irrota ja pohjasta vain tulee hieman kiinteämpi. Sellainen.. Möhmelöinen.

Painele pohjamassa irtopohjavuokaan tai muuhun valitsemaasi astiaan ja siirrä kylmään jähmettymään.

 

raakaruudut3.jpg

 

Täyte:

– 2dl liotettuja cashew-pähkinöitä

– 2 isoa ja kypsää avokadoa

– Nippu tuoretta minttua 

– 1dl kookoshiutaleita

– 0,5dl psylliumia

– 3-4rkl agave- tai vaahterasiirappia, hunajaa tai muuta haluamaasi makeutusta

– 1-2rkl kookosöljyä

– 1-2tl piparminttuöljyä

– muutama ruokalusikallinen sitruunamehua

Tuttu juttu! Kamppeet blenderiin ja sekaisin. Maista välillä ja lisäile makeutta ja piparminttuöljyä tarpeen mukaan. Kun massa on tasaista, kaavi se pohjan päälle ja siirrä taas pakkaseen jähmettymään.

 

raakaruudut4.jpg

Pinnalle:

– 20g kaakaovoita ja 20g kaakaomassaa vesihauteessa sulatettuna

– kourallinen liotettuja cashew-pähkinöitä

– 6 taatelia

– 2rkl kookosöljyä

– 1tl piparminttuöljyä

– ripaus suolaa

Arvatkaa mitä näille tehdään? NO BLENDERIIN TIETTY! Kun massa on tasaista, kaavi se ohueksi kerrokseksi mintun päälle. Omani olisi voinut mennä blenderiin vielä yhdeksi puoliminuuttiseksi, mutta en kehdannut käyttää blenderiä enää sekuntiakaan kauempaa, kun kello alkoi lähentyä puolta kahtatoista….

Siirrä kaakku pakkaseen pariksi tunniksi ja tarjoile sellaisenaan, tai leikkaa kuutioiksi ja tarjoile minileivoksina ^_^

 

raakaruudut5.jpg

Mmm. Monessa ohjeessa käytetään vain avokadoa tai cashewta tuomaan kermaisuutta, mutta mä päätin yhdistää niiden voimat ja se kyllä kannatti. Piparminttua olisi voinut olla ehkä vieläkin enemmän, mutta manseboyn makutestin mukaan suhde oli juuri sopiva.

Mm-mm! Huomenna viikon lopettavat sitruunaiset kookostryffelipallot. ^_^

Kommentit (11)
  1. Testattu ja syötetty työkavereille – toimii! 🙂

  2. Testattu ja syötetty työkavereille – toimii! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *