Jälkiruokaviikko: Raaka limejuustokakku TO DIE FOR
Koko viikko ollaan oltu aika suklaisissa tunnelmissa, joten nyt mieleni teki jotain raikasta. Jotain kivaa sitrusta, ehkä vähän mummin poimimia tyrnejä, mitäs sitä sitten.. NO TIETYSTI JUUSTOKUPPIKAKKUSIA!!!!
Miksen sitä heti tajunnut? Ei kun hei, tajusinpa, ja tein niitä, ja ne ovat uskomattomia. Mitä pidemmälle viikko etenee, sitä enemmän ihmettelen sitä, miksei kukaan ole kertonut että raakaleivonta on näin helppoa ja herkut näin hyviä?
Huoh. No, mikäpä olisi kliseetä parempi vastaus tyhmään kysymykseen: Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Tästä reseptistä tulee viisi isohkoa cupcakea, tai ehkä pienen vuoallisen verran kakkua.. Kunnon kakkua varten ehkä tuplaisin, tai triplaisin määrät käytetyn vuoan koosta ja syöjien lukumäärästä riippuen.
Pohja:
-
1dl liotettuja ja paahdettuja manteleita
-
1dl luomukookoshiutaleita
-
6 liotettua medjool-taatelia
Romppeet blenderiin ja pulse-toiminnolla sykäyttelyä, kunnes kaikki on pientä murusta – ei taikinamaista mössöä. Laita jokaisen pikkuvuoan pohjalle 1-2rkl höttöistä rouhetta, ja painele se sitten raakaa voimaa käyttäen ohueksi ja keksimäiseksi pohjaksi.
Täyte:
-
2,5-3dl liotettuja cashewpähkinöitä (jotka eivät ole pähkinöitä – such lies)
-
0,5-1dl kookosmaitoa
-
luomulimen raastettu kuori ja mehu
-
3rkl kookosöljyä
-
1dl kookoshiutaleita
-
2-3rkl hunajaa, agave-siirappia tai vaahterasiirappia makeutukseen
-
ripaus suolaa
Tällä kertaa koko massan saa ajaa blenderissä niin sileäksi, kuin ikinä vaan lystää. Mitä kuohkeampaa, sileämpää ja kermaisempaa, sen parempi! Lusikoi täytettä minivuokiin ruokalusikka kerrallaan.
Jos sinulla ei ole muffinivuokaa, mihin kasaisit herkkuja, kokeile sujauttaa vuoan ympärille kuminauha joka pitää muodon kasassa. Kumppari voi jäädä paikoilleen, koska uunin sijasta suuntana on pakastin 🙂
Pinnalle:
-
0,5dl tyrnimarjoja
-
1dl tuoretta ananasta
-
1tl psylliumia
”Juustotäytteestä” tuli niin makoisaa ja sitruunaista, että tahdoin pinnalle jotain hapokkaan kirpeää tasoittamaan makuelämystä. Heitinkin pikkublenderiin yllänäkyvät aineet ja kaadoin lopputuloksen ohueksi kerrokseksi kunkin kakkusen päälle. Niin ja heitinpä niihin vielä muodolliset kumquat-siivut, kun sellaisia sattui hedelmäkorista löytymään 😀
Sitten vaan koko roska pakkaseen jähmettymään! Ensimmäiset herkut voi syödä 30-60min kuluttua, mutta jos kakut ehtivät syväjäähän, arvelisin noin 30min sulamisajan mainioksi ennen tarjoilua.
Tätä maistettuani mietin, onkohan itselleni paluuta ”tavalliseen” leipomiseen enää ikinä tiedossa? Manseboy, eli kovimman luokan vastarannan kiiski, totesi ettei hän ainakaan kaipaa ”oikeita” herkkuja jos näitä on tarjolla 😛 Vannomatta paras, mutta vitsit miten silmiä avaava viikko!
Ihan loistavia nämä! Kiitos tosi paljon näistä ohjeista, vehnä-ruis-laktoosi-ongelmaiselle aivan ihania! Sellanen kysymys, tai pari, että millanen blenderi sulla on? Kun mä tein näitä tänään, enkä millään saanut tuota täytettä läheskään sileäksi.. Mun OBH Nordic ei vaan pyöritä sitä seosta, vaan jauhaa pelkästään sieltä pohjalta ja jatkuvasti saa olla lusikoimassa.. Musta tuntuu, että mun sauvasekottimen teräsysteemi teki parempaa jälkeä pohja-aineksille (jotka jäi kyllä liian karkeiks), kuin oikea blenderi täytteelle.
Aion ehdottomasti kokeilla näitä muitakin, kunhan löydän kaakaomassaa ja -voita kivaan hintaan 🙂
Joo, minäkin iloitsen tästä postaussarjasta! Aion tänään kokkailla mansikka-banaani-tuorejuustokakun (raakana, of course), mutta pitää testata tätä limeversiotakin joskus. Kuulostaa herkulliselta. Muffinsivuokakikkaa pitää testata kans, just täydellinen koko raakaherkulle.