Joogapohdintaa..

yoga.jpg

Keväisellä Tallinnanreissulla kokeilin pitkästä aikaa joogaa, ja nimenomaan sitä perinteikästä astangajoogaa. Guruopettajamme Lino Miele avasi ideologiaa ja joogamaailmaa muutaman tunnin kokeilullakin paljon. Kesän mittaan homma on päässyt vähän unohtumaan, mutta nyt aloin taas Helsingin kangistaman miettiä, pitäisikö mun ottaa syksyn lajilisäksi joogaa vaikka kerran viikossa – tai edes kahdessa… Aloin heti googlaamaan, kuinka usein pitäisi joogata jotta siitä olisi apua, mutta en päässyt kovin pitkälle.

 

yoga3.jpg

Google-runoutta, anyone?

Pari kertaa viikossa olisi ilmeisesti alkuun loistava tahti, mutta ajattelin ottaa vaikka syyskuun lopusta kuukauden haasteen, jonka aikana kävisin tunnilla vähintään sen kerran viikossa. 

Joku voi kommenttiboksissa vähän kouluttaa mua, mutta intuitiivisesti tuntuu, että astangajooga on tämänhetkiseen mielentilaani liian kokonaisvaltaista ja omalla erittäin kauniilla tavallaan ihan liian hengellistä.. Sen sijaan mä ajattelinkin lähteä kokeilemaan hot-joogaa, jonka toivon vetreyttävän ja notkistavan kroppaa perinteistä astangaa paremmin.

Muistin myös, että kälyni on puhunut pitkään bikram-joogan hirveästä ihanuudesta, enkä ole koskaan saanut itseäni raahattua testitunnille. Syyskuussa voisin tehdä itselleni kalenterimerkinnän, ja raahata jumiset luuni bikramsalille, vaikka mikä olisi. Lähtisiköhän Nata mukaan? Tahtoisin nähdä, miten paljon hikeä kuumassa joogasalissa irtoaa, kun pelkkä kalakeiton syöminen nosti eilen soijan pintaan….

Toivoisin ehkä muutenkin, että joogasta voisi tulla sellainen ”jonkun kanssa” -tehtävä harrastus. 

 

yoga2.jpg

Bikram-jooga on siis se alkuperäinen hot-jooga, ja salin lämpötila ja kosteus imitoivat lajin alkuperämaan olosuhteita. Suomessa ”the place to be” tuntuu olevan Kaivokadulla sijaitseva joogasali. Tunnin aikana tehdään 26 asanaa, ja se kestää huikean 90min. Lämpimässä salissa kroppa venyy paremmin, ja harvoin olen törmännyt tyyppeihin, jotka eivät lajia kokeiltuaan puhuisi siitä ylistävästi. 

Joogasuunnan perustaja on edelleen hyvissä voimissa ja miehen kehittämä laji porskuttaa vahvasti eteenpäin eri mantereilla, vaikka entinen työntekijä onkin hiljattain syyttänyt häntä kaikenlaisesta laittomasta.. Sellainen juoruilu ja spekulointi tosin ei kuulu tällaiseen treeniblogiin 😉

Kokeiluhinta on vain 20€/2krt ja toiseen kokeilukertaan todella kannustetaan, koska ensimmäinen tunti saattaa jättää monelle melkoiset traumat.

 

Kommentit (18)
  1. Ninan verkkareissa
    13.8.2013, 17:50

    Mä testasin bikramia sen pari kertaa. Keskellä talvea, paukkupakkasilla. Jälkihiet ja se lämpötilaero oli niin jäätävä, että jäi kokeiluksi. Muuten ihan tykkäsin.

  2. Itse astangajoogaan kotona n. 4 kertaa viikossa ja en ole kyllä muuta urheilua (paitsi lenkkeily) rinnalle kaivannut! Sen verran fyysistä ja dynaamista. Mutta kehityksen voimassa ja venyvyydessä (ja pääkopassa) huomaa aika pian, ja ei muuten enää hartiakivut yms vaivaa 😉 Suosittelen lämpimästi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *