Julkkikset, jojolaihdutus ja miljoonien dollareiden painonhallintabusiness

Elämäni Kunnossa

Törmäsin aamulla nettiä selaillessani uutiseen Jessica Simpsonista, joka on eri huhujen mukaan tehnyt kolmen tai jopa neljän miljoonan dollarin sopimuksen painonvartijoiden kanssa runsaasti kerääntyneiden vauvakilojen tiputtamisesta.

Sopimus on lyöty lukkoon, mutta virallista summaa ei tietysti ole julkaistu missään - niin ja rahat tietysti kilahtavat tilille vain jos painonpudotus onnistuu aikataulussa! Aika rajua.. 

Jessica ei suinkaan ole ainoa valokeilassa paistatteleva kilojen karistaja. Mä poimin teille muutaman hoikistujan, joiden tarinoita olen tarkkaillut viime vuosina!

 

Jennifer Hudson

Myös Jennifer Hudson tipautti muutama vuosi sitten lähes 40 ylimääräistä kiloa samaisen ohjelman avulla.. Minkäköhänlaiset rahat sen homman takana piilivät :D

Jennifer on edelleen vahvasti Suomessa liiketoimintansa vuonna 2010 lopettaneiden painonvartijoiden keulakuvana ja mä nostan hattua, sillä naisen puheet ja meininki kuulostavat oikeasti hyvältä.

Painonvartijoiden systeemi on muutenkin täysin järkeenkäypä. Kalorit on muutettu pisteiksi, joita saa syödä tietyn verran päivässä sukupuolen, iän ja aktiivisuustason mukaan. Ei siis mitään taikatemppuja!

 

Kirstie Alley

 

Painonvartijat ei muuten ole ainoa yritys, joka luotsaa julkkiksia takaisin kuntoon! Kuinka moni muistaa Kirstie Alleyn, jonka paino tuntuu parin vuoden välein jojoilevan yhden pienen ihmisen verran?

 

 

 

Ensin Kirstie vannoi Jenny Craigin nimeen, kuten ylläolevasta mainoksesta näkyy. Yhteistyö loppui vuosia sitten ja paino hiipi takaisin. Nyt Kirstiellä on ikioma laihdutusohjelmansa nimeltään Organic Liason. 

Toivottavasti Kirstie olisi vihdoinkin löytänyt sen tasapainon.. Only time will tell! 

 

 
 

Janet Jackson

 

 

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä laihdutusyrityksen keulakuvana nykyään keikkuvana julkkisjojoilijana ajattelin esitellä Janet Jacksonin. Janet jos joku on jojoilun kuningatar!

 

 
 

 

Jokaisen muutoksen välissä on pari vuotta ja viimeisin kuva oranssissa mekossa on Nutrisystemin mainoskuva tältä vuodelta. 

Janet näyttää upealta, mutta mitä luulette, pysyykö laulaja tällä kertaa unelmamitoissaan? Painonpudotuksen taustalla huhutaan nutrisystemin lisäksi olevan jonkinsortin syömishäiriö.. Toivotaan parasta!

Tässä vielä nutrisystemin mainos, missä näkyviä ruokia kyllä maistelisin mielelläni.

 
 

 
 

Mulle herää ilmiöstä muutamiakin kysymyksiä:

  • Auttaako julkkis keulahahmona oikeasti, vaikka kaikki tietävät että apuna toimii todistetusti personal trainereita ja yksityisiä kokkeja?
  • Onko suurikaan yllätys, että monet lihovat uudestaan, kun em. luontaisedut loppuvat?
  • Kuinka uskottava keulakuva on viisi kertaa kymmeniä kiloja jojoillut julkkis?
  • Eikö jokainen meistä laihduttaisi mielellään, jos siitä maksettaisiin pari miljoonaa?
  • Miksei suomessakin toimi yritys, joka toisi mulle valmiita aterioita kotiovelle, kuten Jenny Craig tai Nutrisystem? ;B
  • Onnistuuko Jessica kaiken tämän paineen alla?
  • Pitäisikö munkin kerätä tuollainen jojo-kollaasi itsestäni??
  • Minkä ikäinen Janet Jackson oikein on?? :D
  • Ja viimeisenä: Mitä ohjelmaa käyttää/käytti Adele, jonka paino ja sen muutokset kuohuttavat joka kerta, kun joku niistä avaa suunsa.

 

Herättääkö aihe mitään ajatuksia?

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin, kyllähän mallitkin pysyvät laihoina,koska heille maksetaan siitä. Nainen on laiha silloin kun se ei syö tarpeeksi ja normaalipainoinen silloin ku elämä on balanssissa.

Saara S.
Saara Sarvas

Eipä mitenkään paskempi analyysi!

Minna J.
Oisko tulta?

suomessahan näitä on kans jonkun verran, viimeisinpänä ainakin joku Vesa-Matti Loiri, Riitta Väisänen, Hannele Lauri(?)  ja Mikko Kivinen - ei ehkä ole saaneet miljoonia, mutta jojoilleet ja milloin mitäkin laihdutuspilleriä ovat mun mielstä mainostaneet?
On kyllä hurjia eroja noissa kuvissa...Tekeekö ne sen tarkoituksella?

Maano (Ei varmistettu)

Oishan se siistiä nähä susta kuvia eri painosina :) ! Ja oon miettiny tässä paljon oot saanu tiputettua tällä salipaahtamisella. Ite kun oon kans keskellä painonpudotusta BodyCampin SuperDiet paketin kanssa, kun tuo oikein syöminen ei oo ollu mun vahvin laji...hiilareita kun rakastan <3

Ja Adelesta mulla on hyvin ristiriitaset ajatukset. Toisaalta on hyvä et se on laihduttanu koska rajusti ylipainosuus ei oo ikinä hyväks, mutta toisaalta se että hän sanoin jotenkin näin "en laihduta koska hän ei usko ulkonäköön vaan siihen että pelkällä äänellä pärjää musiikkialalla" Mikä on myös totta...ni miksi sitten laihduttaa. Omaksi huvikseen varmaan :)

kriti (Ei varmistettu)

Täällä kaipaillaan sitä ruokamanifestia mitä kerroit näpytteleväsi jo pari viikkoa sitten! Ja edelleen toivoisin että voisit kertoa vaikka yhden treenipäivän ruokailuesimerkin, mitä tankkaat ennen treeniä ja mitä treenin jälkeen, missä kohdin päivää mitäkin ja missä suhteessa proteiinia, hiilareita jne. :)

Vierailija_nanna (Ei varmistettu)

Adelen laihtumiseen - mun mielestä on ihan perusteltua laihduttaa muistakin syistä kuin uransa edistämiseksi! Terveys, hyvä olo, itsetunnon kohottaminen, liikunnasta nauttiminen... Kaikki kuulostavat mun päähän "ihan" järkeviltä motiiveilta.

Saaran kohta "Eikö jokainen meistä laihduttaisi mielellään, jos siitä maksettaisiin pari miljoonaa?" jäi oikeesti mietityttämään - miksei esimerkiksi mun yllämainitsemat kohdat riitä porkkanaksi? Onko raha parempi motivaattori? Ehkä siksi julkkikset jojoilevat - raha riittää syyksi laihduttaa, mutta kun sen on kerran tehnyt, ei ole kiinnostusta pysytellä samoissa mitoissa vaan vanhat tavat puskevat läpi ja hoplaa ollaan takas lähtöpisteessä. Näin katsottuna rahapalkinto ei taida riittää pitkän tähtäimen normaalipainoisena pysymiseen, vaan siinä vaiheessa pitäisi löytää jo muita ajureita.

Hyvä teksti :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Minkäslaista tulosta oot saanut tähän mennessä treenillä? Olis myös hippua jos postaisit esimerkki ruokailut päivän ajalta, treeni- sekä välipäivältä :) Ja vielä kermana päälle, onko sulla jotain inspiraatio kuvaa tai henkilöä jota 'ihailet'?

Flicka (Ei varmistettu)

Kun oikeasti ylipainoiset julkkikset laihtuvat merkittävästi suhtaudun suorituksiin ihaillen. Varsinkin jos läskin tilalle on tullut lihasta, koska sehän kielii liikkumisesta ennemmin kuin pussikeittojen lipittämisestä. Kun taas Hollywood-standardien mukaan pyöreät, oikeasti normaalipainoiset, naiset ja tytöt laihtuvat tunnen lähinnä ärsytystä ja huolta, että pitipäs tuonkin sitten liittyä langanlaihojen riviin ja toivottavasti laihdutus ei mene överiksi.
Jojoilu herättää minussa lähinnä säälin ja sympatian tunteita, koska niin kauan olen itsekin jojoillut. Mielestäni jojoilu on merkki siitä, että elämäntapamuutos on epäonnistunut koska tulokset eivät ole olleet pysyviä. Tässä siis itsellänikin opeteltavaa.

Minun mielestä vauvakilot ovat eri asia kuin ylipaino joka haittaa terveyttä. Siksi epäilenkin Jessican mahiksia onnistua. Hänenhän pitäisi keskittyä siihen lapseen eikä omaan ulkonäköönsä. On järkyttävää, että julkkisnaisten odotetaan palautuvan raskaudesta ja synnytyksestä parissa viikossa.
Mutta jos nyt jonkun laihdutuslafkan kanssa on pakko olla tekemisissä niin mieluummin sitten Painonvartijoiden koska heidän ideologiansa tosiaan on järkevä.

Ja minä myös tahdon nuo ateriapalvelut suomeen!!! :D

MaariaAHLS (Ei varmistettu)

Toisaalta, ei vauvakiloja tarvitse tulla. Ei raskaus mitenkään "lihota" naista, painoa tulee sen verran mitä vauva+lapsivesi+istukka painaa. Toki monet naiset ajattelevat, että raskausaikana saa vähän löysäillä, mutta ei raskaus itsessään naista lihota. Ja ainakin Jessica näyttää siltä että painoa on tullu raskauden aikana vähän liikaakin :)

Ei mul muuta. Moi Saara.

MaisaT (Ei varmistettu)

Moi MaariaAHLS (aika smooth nimi)!

Yllättävää, et pureuduit just tohon aiheeseen.. Munkaan mielestä raskauden ei tartte lihottaa naista, vrt. SuperMarjo ja BabyKevin. Varmaan siinä jotkut lihakset pikkasen rappeutuu loppuvaiheessa, ku ei enää voi/kannata treenaa samalla tavalla. Saattaa olla vaan urbaani legenda, mut oon lukenu, et esim. synnytystä haittaa, jos vatsalihakset on liian kovassa kunnossa. Mutta kyllä peruskunnon voi säilyttää raskauden aikanaki. Jessican elämäntavat on mun mielestä ollu vähän kyseenalaset jo ennen raskautta, ni ei ihme, et kiloja on tullu koko kylän verran kaupan päälle. Itse odotan isoja tisuja, eikä haittaa ollenkaan vaikka ne nostais painoo vielä monta kuukautta synnytyksen jälkeenki! Ei muuta. Moi Saara.

??? (http://ewcliches.blogspot.com) (Ei varmistettu)

herättää enimmäkseen seuraavaa: painonhallinta on niin valtava bisnes, niillehän on kannattavaa painaa naisten päälle aivan hulluja kauneusihanteita !! ihanaa ku yritykset tekee voittoa muiden ihmisten epävarmuuksista, itsetyytymättömyydestä ja hyväksynnän hakemisesta. kylmää kyytiä kyllä. :( jotain hämärää tässä kaikessa nyt vaan jotenkin on !

Mikä siinä muuttuu?

"Toivottavasti Kirstie olisi vihdoinkin löytänyt sen tasapainon.. Only time will tell!"

Ja siihen ei sitten tarvittukkaan kovin pitkää aikaa...

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288480273243.html

Mut joo, onneksi viime viikolla (vai millon se ny oli) oli juuri juttua, että jojoilu ei olekaan niin "vaarallista", kuin mitä on kuviteltu. Itse jojoilen noin 10 vuoden syklillä, noin 20 kiloa. Paisun hitaasti eli saan aina muutaman loma- ja joulukilon, joita en vaan osaa karistaa. Ja havahdun noin 85 kilon kohdalla, että ei näin... Saisinkohan kaavan nyt katkaistua? Toivottavasti!

Vierailija (Ei varmistettu)

loistavaa tekstiä ja analyysiä! ja JOOO pitäisi tehä sustakin kollaasi, se olisi mainio :D

ei ikinä mitään Painonvartijoita (Ei varmistettu)

Tuosta Painonvartijoista olen TÄYSIN eri mieltä. Jokainen ruoka-aine pisteytetään ja kun päivän saldo tulee täyteen, olet loppupäivän syömättä. Painonvartijoiden mukaan on siis aivan sama saatko päivän pisteesi kerättyä syömällä kasviksia, marjoja, lihaa, maitotuotteita, yms. vaiko karkkia, pullaa, leivoksia ja muita herkkuja. Jokainen vähänkään maalaisjärkeä omaava kyllä tajuaa, ettei pelkkiä herkkuja syömällä saa pysyviä tuloksia aikaan ja eipä sellaisella ruokavaliolla mitään urheiluakaan harrasteta. Ja mitä kaikkea ne älyttömät sokerimäärät tekevätkään kropalle?! Painonvartijoillahan oli (onkohan vielä?) myynnissä omia karkkejakin - ihanko ne muka olisi terveellisempi ja parempi vaihtoehto kuin normi fazerit ja leafit. Hohhoijaa.
Kyllä laihdutuksessa (kuten syömisessä yleensäkin) järkevämpää on syödä ravinteikasta ruokaa ja jättää herkut joko kokonaan pois tai vain erityisiin hetkiin. Yleensähän herkkuja syödään palkitakseen itsensä ja olen kyllä sitä mieltä, että itsensä voi palkita paljon paljon paremmilla ja järkevämmillä keinoilla kuin ahtamalla itseensä sokereita.
Onneksi Painonvartijat ovat jo täällä lopettaneet, mutta valitettavasti heidän ideologiansa on tainnut jäädä melko monelle (erityisesti keski-ikäiselle) ainoaksi oikeaksi käsitykseksi laihduttaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.