Julkkikset, jojolaihdutus ja miljoonien dollareiden painonhallintabusiness

kuvankaappaus_2012-6-21_kello_14.11.52.png

Törmäsin aamulla nettiä selaillessani uutiseen Jessica Simpsonista, joka on eri huhujen mukaan tehnyt kolmen tai jopa neljän miljoonan dollarin sopimuksen painonvartijoiden kanssa runsaasti kerääntyneiden vauvakilojen tiputtamisesta.

Sopimus on lyöty lukkoon, mutta virallista summaa ei tietysti ole julkaistu missään – niin ja rahat tietysti kilahtavat tilille vain jos painonpudotus onnistuu aikataulussa! Aika rajua.. 

Jessica ei suinkaan ole ainoa valokeilassa paistatteleva kilojen karistaja. Mä poimin teille muutaman hoikistujan, joiden tarinoita olen tarkkaillut viime vuosina!

 

Jennifer Hudson

jennifer-hudson-weight-loss-sucess.jpg

Myös Jennifer Hudson tipautti muutama vuosi sitten lähes 40 ylimääräistä kiloa samaisen ohjelman avulla.. Minkäköhänlaiset rahat sen homman takana piilivät 😀

Jennifer on edelleen vahvasti Suomessa liiketoimintansa vuonna 2010 lopettaneiden painonvartijoiden keulakuvana ja mä nostan hattua, sillä naisen puheet ja meininki kuulostavat oikeasti hyvältä.

Painonvartijoiden systeemi on muutenkin täysin järkeenkäypä. Kalorit on muutettu pisteiksi, joita saa syödä tietyn verran päivässä sukupuolen, iän ja aktiivisuustason mukaan. Ei siis mitään taikatemppuja!

 

Kirstie Alley

kirstie_alley_jenny_craig.jpg

 

Painonvartijat ei muuten ole ainoa yritys, joka luotsaa julkkiksia takaisin kuntoon! Kuinka moni muistaa Kirstie Alleyn, jonka paino tuntuu parin vuoden välein jojoilevan yhden pienen ihmisen verran?

 

 

 

Ensin Kirstie vannoi Jenny Craigin nimeen, kuten ylläolevasta mainoksesta näkyy. Yhteistyö loppui vuosia sitten ja paino hiipi takaisin. Nyt Kirstiellä on ikioma laihdutusohjelmansa nimeltään Organic Liason. 

Toivottavasti Kirstie olisi vihdoinkin löytänyt sen tasapainon.. Only time will tell! 

 

sliders_13.jpg

 
 

Janet Jackson

 
j3.jpg
 

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä laihdutusyrityksen keulakuvana nykyään keikkuvana julkkisjojoilijana ajattelin esitellä Janet Jacksonin. Janet jos joku on jojoilun kuningatar!

 
janet3.jpg
 
 
untitled-1-copy5-259x300.jpg
 
picnik-collage2.jpg

Jokaisen muutoksen välissä on pari vuotta ja viimeisin kuva oranssissa mekossa on Nutrisystemin mainoskuva tältä vuodelta. 

Janet näyttää upealta, mutta mitä luulette, pysyykö laulaja tällä kertaa unelmamitoissaan? Painonpudotuksen taustalla huhutaan nutrisystemin lisäksi olevan jonkinsortin syömishäiriö.. Toivotaan parasta!

Tässä vielä nutrisystemin mainos, missä näkyviä ruokia kyllä maistelisin mielelläni.

 
 

 
 

Mulle herää ilmiöstä muutamiakin kysymyksiä:

 • Auttaako julkkis keulahahmona oikeasti, vaikka kaikki tietävät että apuna toimii todistetusti personal trainereita ja yksityisiä kokkeja?
 • Onko suurikaan yllätys, että monet lihovat uudestaan, kun em. luontaisedut loppuvat?
 • Kuinka uskottava keulakuva on viisi kertaa kymmeniä kiloja jojoillut julkkis?
 • Eikö jokainen meistä laihduttaisi mielellään, jos siitä maksettaisiin pari miljoonaa?
 • Miksei suomessakin toimi yritys, joka toisi mulle valmiita aterioita kotiovelle, kuten Jenny Craig tai Nutrisystem? ;B
 • Onnistuuko Jessica kaiken tämän paineen alla?
 • Pitäisikö munkin kerätä tuollainen jojo-kollaasi itsestäni??
 • Minkä ikäinen Janet Jackson oikein on?? 😀
 • Ja viimeisenä: Mitä ohjelmaa käyttää/käytti Adele, jonka paino ja sen muutokset kuohuttavat joka kerta, kun joku niistä avaa suunsa.

 

Herättääkö aihe mitään ajatuksia?

 

Kommentit (14)
 1. ei ikinä mitään Painonvartijoita
  15.7.2012, 11:42

  Tuosta Painonvartijoista olen TÄYSIN eri mieltä. Jokainen ruoka-aine pisteytetään ja kun päivän saldo tulee täyteen, olet loppupäivän syömättä. Painonvartijoiden mukaan on siis aivan sama saatko päivän pisteesi kerättyä syömällä kasviksia, marjoja, lihaa, maitotuotteita, yms. vaiko karkkia, pullaa, leivoksia ja muita herkkuja. Jokainen vähänkään maalaisjärkeä omaava kyllä tajuaa, ettei pelkkiä herkkuja syömällä saa pysyviä tuloksia aikaan ja eipä sellaisella ruokavaliolla mitään urheiluakaan harrasteta. Ja mitä kaikkea ne älyttömät sokerimäärät tekevätkään kropalle?! Painonvartijoillahan oli (onkohan vielä?) myynnissä omia karkkejakin – ihanko ne muka olisi terveellisempi ja parempi vaihtoehto kuin normi fazerit ja leafit. Hohhoijaa.
  Kyllä laihdutuksessa (kuten syömisessä yleensäkin) järkevämpää on syödä ravinteikasta ruokaa ja jättää herkut joko kokonaan pois tai vain erityisiin hetkiin. Yleensähän herkkuja syödään palkitakseen itsensä ja olen kyllä sitä mieltä, että itsensä voi palkita paljon paljon paremmilla ja järkevämmillä keinoilla kuin ahtamalla itseensä sokereita.
  Onneksi Painonvartijat ovat jo täällä lopettaneet, mutta valitettavasti heidän ideologiansa on tainnut jäädä melko monelle (erityisesti keski-ikäiselle) ainoaksi oikeaksi käsitykseksi laihduttaa.

 2. loistavaa tekstiä ja analyysiä! ja JOOO pitäisi tehä sustakin kollaasi, se olisi mainio 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *