Juoksukengät Testissä – PUMA Mobium Elite

puma2.jpg

Pari viikkoa sitten juostulla Naisten Kympillä korkkasin ensimmäistä kertaa blogin kautta testiin saadut Puman Mobium Elite -kengät. Moni ”oikea” juoksija varmaan kavahtaa ajatusta upouusista kengistä tällaiseen tilanteeseen, mutta mulla oli tossuista intuitiivisen hyvä fiilis.

Mobium Elite on tänä vuonna lanseerattu Puman Adaptive Running -malliston kärkituote, ja se seuraa lukemattomien muiden tavoin trendiä luonnollisemmasta liikkeestä. Mua vähän nauratti kun luin lehdistötiedotteesta, että inspiraatio on saatu kissaeläinten tassuista ja anturoista, jotka puristuvat ponnistusvaiheessa ja leviävät pehmeästi laskeutuessaan. Jännä, että Puman tiimi inspiroitui juuri kissaeläimistä 😉

Mitkään barefoot-tossut nämä eivät siis ole, vaan kenkä kyllä tukee jalkaa ja vaimentaa mukavasti kovalla alustalla juostessa.

 

puma4.jpg

Miksi sitten päätin pistää Pumat jalkaan kympille? No kun ne tuntuvat niin hyvältä jalassa, ihan ensikokeilusta asti. Kengät ovat kevyet, pohjat joustavat joka suuntaan kuten kuvasta näkyy, eikä pintamateriaalikaan purista, vaan tuntuu jopa pelottavan joustavalta. Pintamateriaali myös hengittää hyvin ja juoksusukkien kanssa käytettynä jalkani eivät väsyneet tai hionneet merkittävästi. Jalkaterä saa myös liikkua vapaammin, kun se ei ole köytettynä paikoilleen. 

Vanhat, turvalliset ja pesukoneen pilaamat Pegasuksenikin tuntuivat jalassa mukavilta, mutta ihan eri tavalla. Niket olivat kuin hyvin tukevat  kaarituelliset rintaliivit ja Pumat puolestaan joustavat ja pehmeät urheiluliivit, jotka kuitenkin tukevat vaikka pompin mihin suuntaan hyvänsä.

 

puma3.jpg

Vaikka aiemmat juoksukenkäni ovat olleet tehokkaammin vaimennettuja, saan Pumalla askelluksestani todella paljon paremmin rullaavaa ja hifistelytermiä käyttäen responsiivistaÄkillisiä sivuloikkia tehdessäni en pelännyt kertaakaan että nilkkani taittuu, vaan tuntui siltä että minä kontrolloin jalkaa paljon tarkemmin. 

Kengän kyllä väitetään varmistavan, että askel laskeutuu tasaisemmin jalkaterän keskiosalla, ja kengän ulkopohjaa kiertävät jäykät kuminauhat antavat juoksuun lisäpuhtia kuin ylimääräiset jänteet, mutta ero oli silti yllättävän suuri. Näistäkin ominaisuuksista luin vasta jälkikäteen, eli en tahallani yrittänyt askeltaa tasaisemmin tai ”jäntevämmin”.

 

puma5.jpg

Tykkäsin lopulta Mobium Eliteistä niin paljon, että sysäsin hieman harmistuneenakin uusien kustomoitujen Nike Pegasuksien tilaamista jonnekin tulevaisuuteen.. En vain millään usko, että tarvitsen nykyiseen lenkkeilytahtiini toisia (tai siis kolmansia…) kenkiä, kun nämä sopivat itselleni niin hyvin ensiaskeleista lähtien!

Vannomatta paras, joku ihanan värinen kaksikko varmasti tekee jossain välissä loven mun lompakkoon… Jos siis saisin toivoa jotain kehitystä, voisi Puman kenkämallien värimaailma olla hieman houkuttelevampi.

Mobium -kenkämallisto vasta starttasi tämän Elite-kengän myötä, joten uusia malleja ja innovaatioita on varmasti luvassa jatkossakin.

Kommentit (2)
  1. Mä taas haaveilen näistä kengistä ihan vaan värityksen takia. 😀 http://www.zalando.fi/asics-gel-noosa-tri-7-iskunvaimennus-as141a027-917.html

  2. Nata - White Trash Disease
    7.6.2013, 19:58

    mäkin kokeilin noita, mutta omaan jalkaani kenkä oli liian kapea. mulla on muutenkin ongelmalliset jalat, koska holvikaari on jyrkkä, jalkapöytä korkea ja lesti kuin aku ankalla. mutta nuo tuntuivat kyl just niinkuin kuvailit, muotoilluilta! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *