Kesäkurpitsapastaa helpoimman kautta

julienne3.jpg

Saara ”ainamuitajäljessä” Sarvas täällä taas heei.. Olen vuosien vihan jälkeen löytänyt kesäkurpitsan, joka todistaa taas kerran todeksi väitteen: tuputtaminen ei auta.

Aivan sama, kuka minulle milloinkin on kesäkurpitsaa suositellut, on se jäänyt kaupan hyllyyn halveksuvan katseen pyyhkäistessä sen ylitse. Kun olin pieni, siskoni kieltäytyi syömästä täytettyjä kesäkurpitsoja (nirso kun on), joten minunkin mielestäni ne olivat ihan maistamattakin saatanasta.

Blogi toisensa jälkeen on kuitenkin viime vuosina väläytellyt silloin tällöin kesäkurpitsapastaa hyvänä vähähiilarisena korvikkeena, ja ovatpa monet ystäväni tuota kurpitsojen kuningatarta veistelleet nauhoiksi kuorimaveitsillään. Itse kuitenkin lähdin eBayn ihmeelliseen maailmaan bongailemaan julienne vegetable peeler -nimisiä vehkeitä. 

Yön pikkutunnit ja yhteensä n. 6€ hintalappu houkuttelivat, ja nakutin tilauksen sisään. Noin viikkoa myöhemmin postiluukustani tipahti pehmeä kirje, ja rakkaussuhteeni oli valmis syttymään.

 

julienne4.jpg

Fantastinen pieni muoviläpyskä.. Se sinä olet, senkin pieni julienne-kuorija! Loistavasti liukuva ja leikkaava terä suhauttaa kesäkurpitsan nauhoiksi alle minuutissa. Ihanat pikkusuikaleet voi pyöräyttää kuumalla pannulla joko nopeasti, tai antaa niiden muhia hieman pidempään pehmeän ja muhjuisen höystön luomiseksi.

Kesäkurpitsan lisäksi kuorija toimii mainiosti mihin tahansa muuhunkin kiinteään vihannekseen, mutta voi veljet, kesäkurpitsa on todellakin vienyt kieleni mennessään!

 

julienne2.jpg

Ihanan neutraali ja helposti maustuva vihannes on vienyt minut takaisin puhtaiden makunautintojen pariin. En ole aikoihin kaivannut sapuskoihini mitään erikoisia mausteita, vaan suola ja mustapippuri riittävät erinomaisesti.

Kaikki simppeleitä kokkauksiani maistaneet ovat kysyneet, millä kaikella ruoka on maustettu, ja jos saisin euron joka kerta kun kysyjän kulmat ovat nousseet ihmetyksestä puoleen otsaan asti olisin ainakin 3 euroa rikkaampi. Koska tähän mennessä vasta 3 ihmistä on maistanut alternatiivi-sapuskaani aikataulujen osuttua yksiin 😀

 

julienne1.jpg

Ihan vaan vinkkinä kaikille teille vaihtoehtohöystöjä pohtiville! 

Oma leikkurini taisi olla tämän linkin takaa ostettu, ja on mahdollista, että tilaan pari varakappaletta jotka voin jättää niihin keittiöihin, joissa vierailen useimmiten >:D

Kommentit (5)
  1. Tilasin pinkkinä! Kiitos vinkistä 🙂

  2. Tuo ruoka-annos näyttää mielettömän hyvältä! Onko sulla siinä myös pastaa tms seassa vai pelkkää kurpitsaa?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *