Kompressiosukat seisomatyöläiselle?

zp1.jpg

Kirjoitin viime kesänä kompressiosäärystimistä, joiden käyttöä olen jatkanut säännöllisesti tähän päivään saakka. Säärystimien kaveriksi sain hiljattain järjestetystä pressitilaisuudesta myös hieman kevyemmällä kompressioteholla höystetyt ZeroPoint Hybrid Silver -sukat. Hybrid Silver -malli on tarkoitettu etenkin urheilusuorituksia arkisempiin tilanteisiin, ja itse olen käyttänyt niitä testimielessä todella pitkien seisomatyötä vaativien työpäivien aikana.

Olen ollut sukkien toimivuudesta niin vaikuttunut, että tahdon suositella ja vinkata niistä kaikille päivittäin jalkojensa varassa työskenteleville! Mielestäni ne nimittäin ovat pienen sijoituksen arvoiset..

Kuvankaappaus 2014-4-22 kello 23.34.19.png

Jyväskylästä käsin maailmaa valloittavan ZeroPointin toimivuuden takana on vahva luotto lääketieteelliseen kompressioon ja pitkäjänteiseen tuotekehitykseen. Jokaisessa tuotteessa on taattu, ylöspäin kevenevä kompressio, jonka teho säilyy käyttö- ja pesukerroista riippumatta.

Oikeanlaisella kompressiolla on tarkoitus pitää valitun raajan laskimoläpät suljettuina, jolloin ylimääräisiä nesteitä ei pääse kertymään treenin tai pitkän työpäivän aikana jalkoja väsyttämään. Kompression voimasta tehostunut lymfakierto poistaa lihaksista tehokkaammin epäpuhtauksia ja maitohappoja, jolloin jalat pysyvät käyttökelpoisina ja virkeinä pidempään.

zp3.jpg

Teen itse pari kertaa kuukaudessa pitkiä seisomatyöpäiviä, ja vaikka olen yrittänyt valita työkeikoille laadukkaat kengät ja oikoa raajojani säännöllisesti, ovat jalkani lähes poikkeuksetta päivän jälkeen väsynein ruumiinosani. Otin ZeroPointin kompressiosukat testikäyttöön noin kuukauden mittaisen työputkeni ajaksi, ja käytin niitä jokaisena seisomatyöpäivänä – ja tulenpa muuten käyttämään niitä samaan tarkoitukseen jatkossakin 😀

Pahin koetinkivi oli 19h kestänyt kuvauspäivä, jonka aikana istuin tai lepuutin jalkojani muulla tavalla alle 2h. Olin jo aamulla töihin lähtiessäni valmistautunut siihen, että yöllä kotiin palatessani jalat ovat taas ensimmäinen tuskani aihe. Oli ilo olla väärässä, enkä keksi tähän yhtälöön mitään muuta muuttujaa, kuin uudet sukat. Hybrid Silver sukkien kompressio on sen verran kevyt, että niitä voi periaatteessa pitää jalassaan niin kauan, kuin se tuntuu mukavalta. Materiaalin sekaan kudottu hopeakuitu pitää jalat kaiken lisäksi raikkaan tuoksuisina, eikä sukkahiki pääse yllättämään pitkälläkään aikavälillä. Kompressiosäärystimet eivät valitettavasti sovellu lentosukiksi tai istumatyöskentelyyn, sillä tällaisissa tilanteissa kompression täytyy lähteä nilkasta asti. 

zp4.jpg

 

 Pakko muuten vinkata vielä kätevämmästä tavasta pukea kompressiosukat jalkaan, koska Manseboy onnistui repimään yhdet kokonaan hajalle.. Sukkani ovat juuri pesussa, joten päätin selkeyden vuoksi piirtää ohjeet! Käännä siis ensin sukan koko varsiosa väärin päin, pue sukkaosio jalkaasi kantapään yli, ja vedä varsi sitten jalkaterän yli.  Älä kisko vartta polvitaipeeseen asti, vaan jätä pohjetta näkyviin muutaman sormen verran. Mä olen näiden sukkien suhteen paitsi mainoksen, myös henkilökohtaisen testin vakuuttama. Jatkan fiilistelyä ja käyttöä uusia kompressiotuotteita odotellessani!

 

Onko joku muu testannut kompressiosukkia työympäristössä?

 

Kommentit (12)
  1. Tervejalkainen
    25.4.2014, 07:14

    Jos joku kaipaa vielä napakampaa tukea niin Venosan -merkkiset lääkinnälliset tukisukat ovat ehdottomat. Päivittäisessä käytössä terveydenhoitoalan työntekijällä. Löytyy polvimittaista, stay up -mallia ja sukkahousua.

  2. Mulla on kahdet kompressiosukat käytössä ja tykkään ihan hirveästi. Suosittelen lämpimästi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *