Kunnon putkirulla myös kotiin – Testissä ProRoller

fr11.jpg

Mitä tapahtuu, kun hyvinvointimessuilla on käteisvaraton bloggaaja, joka bongaa tuotteen jota on himoinnut jo viikkotolkulla? Vastaus on tietysti: tökerö ja sönköttävä pressikappaleen pyytäminen, hetkeksi hämmentynyt maahantuoja, ja lopulta yhteisymmärryksessä hymyilevä kaksikko. Rulla on siis saatu messuilta ilmaiseksi, mutta mä olin erittäin valmis laittamaan siihen kiinni juuri niin monta euroa, kuin myyjä ikinä toivoi 😀

Olen etsinyt kotikäyttöön hyvää rullaa jo varmaan vuoden päivät, ja koska en ole yhtä näppärä kuin poikaystävä (joka askarteli omansa viemäriputkesta), kiinnostuin prorollerista heti sen nähdessäni! 

Jos putkirullaus kuulostaa vieläkin ihan oudolta, lue läpi vaikka tämän linkin sisältö kohdasta putkirullaus!

Rullauksella voi yksinään saada aikaan samoja hyötyjä, kuin hierojan pedissä makoillen. Rullailu parantaa lihasten palautumista ja liikkuvuutta, ja siitä voi saada apua myös lihasjumeista aiheutuneisiin kiputiloihin. 

 

fr8.jpg

Suurin osa kuluttajille myytävistä tuotteista on ykskantaan huonoja, koska ne ovat liian pehmeitä ja painuvat kasaan sekä käytössä että pitkässä juoksussa. Pehmeällä rullalla ei vaan saa runnottua lihaksia toivotulla tavalla, vaikka rullailu onkin miellyttävän tuntuista.

5mm pehmusteen alla on kovamuovinen putki, joka ei hetkahda vaikka sitä kuinka rutistaa – tai vaikka sen päällä seisoo. Keinonahkainen pinta tekee paljaankin ihon rullaamisesta miellyttävää, ja hygieniafriikit voivat pyyhkäistä pinnan helposti puhtaaksi.

 

fr.jpg

Proroller on halkaisijaltaan monia putkirullia pienempi, ja pureutuu tämän takia mukavan napakasti käsiteltäviin kudoksiin.

 

fr5.jpg

Rullalla voi käydä läpi ihan kaiken. Perinteisempiä ja helposti lähestyttäviä lihasryhmiä ovat luonnollisesti etureidet, joita rullaan tässä kuvassa.

Muista käydä reisi läpi kokonaan polven yläpuolisista kiinnikkeistä aina nivusiin asti! Kannattaa myös rullata reiden etu- ja sivuosat erikseen. Mukavia ja tuskaisia irvistyksiä aiheuttavia kohtia löytyy aivan varmasti jokaiselta 😉

fr3.jpg

fr1.jpg

Sama homma nivusissa, sisäreisissä, reiden takaosassa ja pakaroissa. Pakaroiden käsittelyyn ihan loistava apuväline on myös kahvakuula! Kuulan päällä istuskellessa ja pyöriessä löytyy monesti oikein mukavia jumituksia.

 

fr2.jpg

Yläselän rullauksessa kannattaa muistaa, ettei rullaa vie liian alas. Ristiselän kohdilla suunta on viimeistään parasta vaihtaa rakaisin ylöspäin. Omat lempikohdani löytyvät monesti juuri niska-hartiaseuduilta.

Kyljistä, ja varsinkin niiden yläosista kainaloiden seuduilta löytyy usein oikein herkullisia kipupisteitä!

Vatsapeitteiden rullaaminen on ainoa alue, johon suosittelen suhtautumaan hyvin varovaisesti. 

 

fr4.jpg

Ja hei, myös kädet kannattaa rullata! Hauikset ja ojentajat saavat erittäin helposti kyytiä, vaikka oikean asennon hakemisessa saattaakin mennä tovi. Pienen halkaisijansa takia proroller sopii tähänkin hommaan ihan loistavasti. Tuntumaa ja oikeaa paineen määrää ei tarvitse etsiä kovinkaan pitkään.

Käsissä ei ole kovin paljoa omaa massaa, ja tällaisissa kohdissa rullan kova materiaali saa meikäläiseltä jälleen kiitosta. 

 

fr7.jpg

Jos voisin toivoa tuotteelta jotain lisää, se olisi hieman pidempi malli. Toisaalta! Tämän kokoinen rulla on helppoa heittää treenikassiin ja kuljettaa mukana ihan minne tahansa.

Mun uusin suosikkitapa tehdä putkirullausta, on ensin rullata läpi tietty lihasryhmä, ja tehdä siihen päälle hyvät dynaamiset venytykset. Kehityksen huomaa jo ensimmäisellä kerralla, ja kehonhuollon vaikutus saadaan oikein kunnolla maksimoitua. 

Tuleekohan putkirullasta sellainen juttu, jota lapset ja lapsenlapset joskus ihmettelevät? ”Juu, kaikilla piti olla tällainen silloin 2010-luvulla!!”

 

ProRollereita ja sen pelottavan näköisiä sisartuotteita voi tutkia ja tilata osoitteesta http://www.foamroller.fi/. Sivuille on muutenkin kerätty ihan älyttömän hyvät tietopaketit siitä, miksi ja miten kannattaa rullailla 🙂

hyvinvointi mieli liikunta
Kommentit (6)
 1. Tästä postauksesta innostuneena intouduin tänään salilla kokeilemaan rullailua. Ja ai saa….mari, kun teki ”hyvää!. Varsinkin etureiden sivuosat, AUTS. Pitänee ottaa viikottaisiin rutiineihin tuo rullailu. Jos se jossain vaiheessa helpottaisi. Tai, jos vaikka miehelle hommais tollasen joululahjaks (ai miten niin oma lehmä ojassa) 🙂

 2. Mä olen käyttänyt kolmea erilaista rullaa, jotka kaikki ovat olleet myös kuluttajamyynnissä, eikä niistä yksikään ole ollut liiskaantuva saman tien eikä pidemmässä käytössäkään (myös muiden kuin minun). Suhtautuisin siis pienellä varauksella tuohon ”muut rullat ovat vääränlaisia” -argumenttiin. Kilpailuilla markkinoilla toki pyritään erottumaan jollain, mutta kuinka paikkansa pitävä tuo väite on, on eri asia… Rullan paksuus taas on makuasia, itse tykkään paksusta, koska sillä saa venytettyä esim. selkää enemmän, ja sen päällä on helpompi könytä 😀

  1. Joo, tottakai kaikki on kiinni siitä, mitä hakee!

   Musta tuntuu, että kun on kerran vedellyt sellaisella kovalla rullalla niin että itkettää, kaikki muut tuntuu ihan lällyiltä >:D 

   Ja argumentti ”muut rullat ovat vääränlaisia” on ihan vain omaa tuskautumista, kun sopivia rullia ei ole löytynyt! 

   Pehmeämmillä ja suuremmilla rullilla on varsinkin selän käsittelyssä varmasti paljon tehoa ja enemmän käyttömukavuutta.

   1. Tämä on kyllä niitä asioita missä ”saa mut itkemään” on positiivinen kommentti. Samoin kuten vaikka tietyissä elokuvissa ja kirjoissa 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *