Liikuntahaasteet vuodelle 2013

Elämäni Kunnossa

Mun vuosi 2013 starttasi krapulaherkutteluilla, mutta mielessä ovat jo kaikki treenit ja uudet kokemukset, joita tämä vuosi tuo varmasti tullessaan! Koska ryhtyminen on välillä tosi hankalaa ilman kunnon suunnitelmaa, olen päättänyt tehdä alustavan kuukausittaisen aikataulun jokaiselle uudelle lajille tai aktiviteetille, jota haluan ensi vuoden aikana kokeilla.

Alla listaus lajeista ja vähän syitä siihen, miksi ne kiinnostavat. Pidätän oikeuden muuttaa mieltäni tietyistä lajeista, vaihtaa järjestystä ja kokeilla useampiakin juttuja, jos hyviä tilanteita ja ideoita ilmestyy eteen!  

 

Tammikuu - Avantouinti

Lähden tänne pitkin hampain, koska olen pahin tuntemani vilukissa. Pelkään kyllä vähän, että saatan lopulta tykätä touhusta :D Täällä Tampereella on mahdollisuus testailuun ja saunomiseen ainakin Rauhaniemessä.

 

Helmikuu - Retkiluistelu

Ylöjärveltä saa vuokrattua retkiluistimia ja koska luistelu on loistavaa kokonaisvaltaista treeniä jaloille, olisi ihana viettää joku kevättalven päivä järven jäätä pitkin liidellen! Totuus: kaadun kymmeniä kertoja ja luistimet alkavat puristaa ensimmäisen kilometrin jälkeen :D

 

Maaliskuu - Nyrkkeily

Mä en ole koskaan ollut kovin kiinnostunut mistään taistelulajeista, mutta olisi silti melko siistiä oppia hakkaamaan esim. säkkiä kunnolla. Siinä saa kyytiä sekä keskivartalo, että stressi ja Poltteelta löytyy nyrkkeilykoulua viikoittain! 

Kuka tietää, ehkä mä taas kerran hurahdan?

 

Huhtikuu - Seinäkiipeily

Olen laskeskellut, että huhtikuuhun mennessä mun käsi- ja selkävoimat ovat kasvaneet ja elopaino tippunut sen verran, että kiipeilystä voisi saada irti muutakin kun kyyneleitä ja auenneita kämmeniä :D 

Salmisaaressa on valtava kiipeilyareena, jota aina katselen kaihoistasti ja nyt mä aion mennä valloittamaan sen tavalla tai toisella!

 

Toukokuu - Extremerun

(Kuvan ottanut ONEVISION.fi)

Lotta Katariina herätti extremejuoksukertomuksellaan mun kiinnostuksen ja ilmottauduinkin 5min sitten hupisarjan osallistujaksi! 16km esteitä ja pinkomista jännittää jo nyt, vaikka tapahtumaan on vielä puoli vuotta ^_^

 

Kesäkuu - Jousiammunta

Kun olin pieni, miellä oli mökillä pari inkkarijousta ja nuolia. Minne lienevät kadonneet, sitä en tiedä (ja se ärsyttää), mutta aion taas kerran paikata traumoja ja mennä ampumaan ihan oikeilla kamppeilla.

Näen jo itseni oman elämäni Katniss Everdeeninä ampumassa oravaa silmään!

 

Heinäkuu - Laitesukellus

Meri on elementtinä jotain älyttömän kiehtovaa, pelottavaa ja tuntematonta. Mä rakastan uimista ja snorklaamista, mutta laitesukellus on pelottavaa! Mikäpä siis parempaa, kuin ottaa härkää sarvista ja lähteä kokeilemaan sitä ainakin yhden uima-altaan pohjalle..

Parin vuoden päästä varmaan aloitan uuden blogin sukellusoppaana Balilla ;)

 

Elokuu - Melonta

Meillä on mökillä siskon joskus itselleen ostama (ruinaama?) kajakki, mitä kukaan ei ole kaivanut esiin ainakaan pariin vuoteen. Lohjanjärvi on kuitenkin nyt valloitettava ja melominen tekee yläkropan lihaksille niin hyvää, että mä lähden melontaseikkailulle!

Eskimokäännöstä en aio vieläkään treenata ja kajakki täytyy pestä ja kuurata läpi mona kertaa, ennen kuin uskallan työntää varpaani näkymättömiin hämähäkkien ja muiden ällötysten armoille.. Paljasjalkatossut tulevat muuten tällä reissulla varmasti tarpeeseen!

 

Syyskuu - Surffaus

Koska mä olen melko pitkä ja mun vahvuutena ei koskaan ole ollut minkäänlaisen laudan päällä tasapainottelu, olen välttänyt surffaamista aina :D Nyt mä kuitenkin olen matkustamassa pariksi viikoksi paikkaan, missä on loistavat mahdollisuudet kokeilla tätäkin lajia.

Pitää varmaan alkaa tehdä Steffin ehdottamia surffausta helpottavia harjoituksia jo pitkälti ennen reissua, että saisin edes yhden onnistuneen laudalle nousun ja onnistumisen tunteen!

 

Lokakuu - ??? 

Marraskuu - ???

Joulukuu - ???

 

Kuten nokkelimmat teistä ehkä huomasivatkin, kolme kuukautta loistaa tyhjänä! Nyt mä kaipaisinkin teiltä jotain lajivinkkauksia ja -toiveita :)

Mitkä muut lajit olisivat kokeilemisen arvoisia?

Kommentit

Fevejii (Ei varmistettu)

Ah, ExtremeRun on ihan huippu! Olin juuri viime vuonna hupisarjassa juoksemassa ja oli hauskaaaaa (ja rankkaa :D)!

Iirkku (Ei varmistettu)

Kokeile suunnistusta! Jos kaveripiiristä löytyy joku suunnistusta osaava niin lyöttäydy pariksi viikkorasteille, hauska tapa kohottaa kuntoa kun voi parin (joka osaa jo suunnistusta) kanssa mennä ja ei sitä tiedä vaikka suunnistuskärpänen pääsis puraisemaan. Uskomattoman tehokasta liikuntaa kun pääsee juoksentelemaan umpimetsään.

Toinen on voimistelu/akrobatia, olen crossfitin kautta "joutunut" treenaamaan voimistelua ja se on minulle pelkkää itsensä ylittämistä. Ihan mahtavia fiiliksia pelosta, kokeilemiseen ja sitä kautta onnistumisen tunteisiin :)

Nora
Noran world

Kiipeily on ihan huippua sekä köydellä että ilman, eli boulderoiden. Kiipeilyareenalla on helppo testata, kun siellä on itsevarmistavia laitteita.

Lisäksi suosittelen maastopyöräilyä tai alamäkiajoa sekä beach volleytä. Myös tennis on ihan huippua ja sulkapallokin.

Lajeja on niin paljon ja sulla on jo valmiiksi hyvä lista. Pitää ehkä itsekin poimia sieltä lajeja testiin. :)

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Laitesukeltamista kannattaa totisesti kokeilla, vaikka ajatus epäilyttäisikin. Itse olen kerran päässyt sitä kokeilemaan, juurikin uimahallissa. Olin aluksi kauhusta kankea ja ajattelin etten varmasti uskalla sukeltaa, mutta loppujen lopuksi kokemus oli ihan huikea. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä olen kertakaikkisen hurahtanut squashiin... Suosittelen lämpimästi :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ratsastus. Tarvitseeko enempää sanoa? Nyt 20 vuotta hevostelua takana eikä elämä olisi mitään ilman nelijalkaisia karvaystäviä. Älä häpeile mennä alkeiskurssille, sieltä minäkin aikoinani ponnistin. Seuraava askel sitten olikin oma shettis joka vaihtui ajan kuluessa puokkariin. Eikä siltä tieltä ole vielä palattu... :) Ratsastus on muutakin kuin selässä istumista, heinäpaaleja ainakin tulee kuskattua päivän aikana useampia kappaleita.
Jos haluat vähän akrobaattisuutta, aloita vikellys!

Halina (Ei varmistettu)

Kokeile judoa!:) Hauskaa ja suurinosa osallistujista on miehiä;))! Toinen mielenkiintoinen laji on Yoga, joka tarjoaa kans mielelle hyvää treeniä. Syvävenyttely ja staattiset pidot on oikeesti raskaita!! Nii ja mä kokeilin pari tuntia Burleski tanssia! Iha sika kivaa ja seksikästä:)! (voi hyödyntää myös muualla kuin tanssisalissa..tosin niin yougasta saatuja notkeita raajojakin sekä judotaklauksia (esim tanssilattialla ku näkee komeen miehen..)...(Hmmm miksi nää lajivalinnat??!!...)

Kemmy (Ei varmistettu)

Täältäkin ääni ratsastukselle! Kokeile vaikkapa issikkavaellusta, ei tarvita aiempaa kokemusta ja pääsee samalla nauttimaan luonnosta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Cheerleading! (:
Se on oikeasti todella monipuolinen ja haastava laji joka kasvaa Suomessakin koko ajan! Helsingissä on aikuisten ryhmä KeKe jolla löytyy fb sivukin niin siellä voi varmaankin käydä kokeilemassa ;) Vaikka kaikki jutut pitää tietinkin aloitaa helpommista asioista.
Kannattaa tai tulet katumaan (:

HVierailija (Ei varmistettu)

Pyhitä joulukuu jollekin hotjoogalle/hotvenyttelylle ja venytä itsesi ihan uusiin svääreihin. Sulla kun on koko vuosi kaikkea kauheen aktiivista menoa ja adrenaliinia. 4vkoa inhoamaansa asiaa rupee tuntumaan jo rutiinilta :)

piuku2222 (Ei varmistettu)

Vesijuoksu! Siinä on äärimmäisen mukava laji jos saa kaverin houkuteltua mukaan. Kaloreita kuluu ja kuulumiset vaihtuu samalla. Useimmista uimahalleista löytyy niitä juoksuvöitä lainaan. Paras aika on mennä heti aamulla uimahallin auettua: silloin uimahallissa on vain mummoja ja muoreja, saattavat olla tiellä, mutta niistä saa aina juttukavereita :D Itse kokeilin joulukuussa ekan kerran ja oon aivan koukussa! Vesijuoksuun saa lisäksi kaikenlaisia lisäboostereita jalkoihin ja käsiin, jos tuntuu että veden vastus ei ole tarpeeksi.

Chatte (Ei varmistettu)

Hyviä ideoita kyllä, seinäkiipeilyä aion itsekin koittaa! Mitä kenkiä käytät muuten salilla? :)

yami (Ei varmistettu)

Roller derby!

Scrim (Ei varmistettu)

Mäkin liputan ratsastuksen puolesta ! Aloittelijana siitä ei ehkä kauhean suuria liikunnallisia hyötyjä saa irti, kun keskittyminen menee lähinnä oman kropan hallintaan, mutta mitä pidemmälle kehittyy sitä raskaammaksi homma muuttuu. Sanotaan jopa, että tunnin täystempoinen ratsastustunti kolmella askellajilla vastaa noin reiluun tuntiin juostua 10 km hölkkälenkkiä. Ja kaiken lisäksihän ratsastus on vaan yksinkertaisesti hauskaa !

Vierailija (Ei varmistettu)

koskenlasku, melko rankkaa yläkropalle! (kylläkin keväällä/kesällä)
sekä paintballia pitää tietenkin kokeilla! ja jonkinlaisia itsepuolustuslajeja, vaikkapa brassijujutsu!

tiippa (Ei varmistettu)

Talvella on hyvä pelata sisätilojen lämmössä mailapelejä! suosittelen suurella sydämellä sulkapalloa <3 hurahdin tähän viime syyskuussa puolivahingossa ja sen jälkeen oon käyny joka viikko kahdesti pelaamassa! Ja onnistuminen ja oppiminen on lajissa niin kivaa! Ja tässä on muuten laji, missä itse oon tuntenu pitkästä aikaa sitä aitoa liikunnan iloa, ei oo kertaakaan tuntunu pahalta lähtee treenaan ;) ja peppu + reidet pääsee hommiin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ou yeah minne oot menossa surffaamaan!!! Ja hei mä haluun lähtee extremeruniin messii!!!!

x Steffi

Tuulis (Ei varmistettu)

Avantouinti on tuplasti haastavampaa saunasta! Mutta mukavaa se on silloinkin :) Veteen meneminen on ihan karseaa (etenkin, jos tuulee), mutta sen jälkeen on niin euforinen endorfiinipölly että! Kestääkö ne paljasjalkatossut veteen menemistä? Jos kestää, niin laita ne jalkaan. Sieltä avannosta pois kipittäessä nimittäin tuntuu jalkapohjissa ikävältä, kun ne on märät, ja maa (mahdollisesti) jäässä. Avantouimarit käyttää yleensä jotain tossuja, ite oon ne harvat kerrat mennyt noilla kumitossuilla, mitkä ostin joskus merisiilien varalta :)

Joulukuun (tai ennemmin esim tammi-helmi-maaliskuun) lajiksi suosittelen offarilaskua! Ai että, (juuri) mikään ei voita sitä fiilistä, kun aurinko paistaa, ja edessä on koskematon puuteririnne. Joku hommaa tunteva hippi-tyyppi vaan mukaan ja menoks. Eikä tartte lähteä edes mihinkään vaarallisille lumivyöryalueille Alpeille, vaan hyviä fiiliksiä ja luonnonrinteitä löytyy ihan koto-Suomesta kaupunkialueiden laitamiltakin, kun vain tietää mitä etsii. Tampereen seudultakin varmasti löytyy hyviä laskupaikkoja ;) Kartasta vaan katselee, missä voisi olla tarpeeksi korkeuseroja, ja paikkoja tutkimaan. Luonnossa haikkaaminen ja elinympäristönsä tutkiminen on muutenkin siistiä! Sit ei tarvitakaan kuin lauta tai sukset, niin, ja tietenkin sitä lunta ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Myös minä suosittelen kokeilemaan roller derbyä. Mahtava laji! :)

Saskia (Ei varmistettu) http://www.kohtirioa.blogspot.fi/

Mäkin suosittelen kokeilemaan ratsastusta, jos et ole aiemmin hevosen selkään päätynyt. Se on ensinnäkin tosi hyvää peruskuntoliikuntaa (okei, aluksi saattaa olla vähän enemmänkin :D), ja lisäksi siinä tulee käytettyjä niitä syviä keskivartalon lihaksia ihan huomaamatta, jotka normaalisti pääsee töihin vaan pakottamlla ja tuskaisasti. Ja sanomattakin lienee selvää, että ratsastajilla on aina parempi perse :D Ylipäätään on makea tunne, kun oppii hallitsemaan muutamaa sataa kiloa lihaa, jolla on oma tahto. Ja sitäpaitsi hevosen seuraa tekee vaan jotenkin hyvää kun on pakko keskittyä vain ja ainoastaan siihen mitä on tekemässä, ja saa siihen toiselta olennolta välitöntä palautetta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Dancehall!!! Ja erityisesti Dancehall Queen Style!!! Kyseessä siis tanssityyli johon kuuluu päällä- ja käsilläseisonnat, spagaatit ym. suht helpot akrobatialiikkeet. Jos tykkäsit tankotanssista niin tykkäät varmaan tästäkin, sillä samoin kuin tankotanssin, moni mieltää dancehallin pelkäksi häröilyksi ja yliseksuaaliseksi peffan heilutteluksi, vaikka kyseessä onkin fyysisesti erittäin vaativa liikuntamuoto.

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo!!
Tätä mun on myös pitänyt pitkään Saaralle ehdottaa. Tästä löytyy varmasti haasteita ja on maailman hauskin laji. Esim. Helsingissä Bubblin movesilla ja Etnofitnessillä tätä voi käydä kokeilemassa.. Niin ja tälläistä se on:
www.youtube.com/watch?v=IsIZMA1lBqM

Janet (Ei varmistettu) http://my-fantazya.blogspot.fi

Täältä kans ääni ratsastukselle ja tervetuloa vaan tänne meille päin touhuamaan! Mä opastan sua ja pistän kyllä hommiin ;D Ottaisin sut enemmän ku mielelläni kaveriksi ♥ Täältä löytyy turvallinen heppa ja loistavat ympäristöt kokeilulle. Tuu ihmeessä :)

Tahiti

jokin uusi pallopeli? esim. koripallo,tennis... jotain aivan uutta ja hauskaa! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen ehdottomasti ratsastusta! Kannattaa kokeilla :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Lokakuulle rugbya!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tankotanssi(akrobatia) on ehdottomasti koettava (ellet sitä oo jo tehny). Se kasvattaa lihaskuntoa niin perkeleesti kun käytetään omaa kroppaa välineenä. Suosittelen tosi paljon!

Vierailija (Ei varmistettu)

Joku tanssi laji

Vierailija (Ei varmistettu)

Tankotanssi! Se on aika siisti laji ja pistää kyllä lihakset uudella tavalla koetukselle. Se on kivaa ja ihan perusteet oppii aika nopeesti. Sit siin voi ihan omalla tahilla edetä niin paljo ku haluaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

No suosittelisin jotain tassia tohon pohjalle!tarkemmin Dancehallia, kannattaa kattoa youtubesta vähän etukäteismatskua ;) Huippuhauskaa, ja tosi rankkaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ehdotan jotain vähän kreisiä niinku sirkuskoulua :D Esim. trampoliinilla pomppiminen tekee mannaa lymfakierrolle.

Vierailija (Ei varmistettu)

En tiedä oletko harrastanut tai kokeillut ennen, mutta lumilautailu. Itse aloitin pari vuotta sitten ja joka kerta takapuoli ja takareidet huusivat hoosiannaa jälkeen päin. Tai oikeastaan koko kroppa. :) Innolla odottelen tämän vuoden oman snoukkakauteni alkua!

Teeu (Ei varmistettu) http://tryingtobeme-tea.blogspot.fi/

Hirveesti olis kaikkia mitä haluis nähdä sun kokeilevan... tankotanssi ja rollerderby saa täältäkin kannatusta... hiphop tai nykytanssi olis kiva nähdä ja kuulla tuntemuksia kun olen itse harrastanut näistä toista 17vuotta ja toista n.10 vuotta... toki myös joku rauhallinen kuten jooga tms. olis kiva nähdä sulla kokeilussa. :)

Titi-Uu (Ei varmistettu)

Ratsastus. Kyllä on perse kipeä ekan tunnin jälkeen! :) Ja heposet. <3

lisah

Täällä on aika moni jo ratsastuksen puolesta puhunutkin, en voi muuta kuin suositella! Magicpoksin vakkarilukijana voisin ehdottaa että ottaisit Majn mukaan (muistelen lukeneeni että hänkin olisi "ex-heppätyttö"?) Ties vaikka suloinen kummityttösikin innostuisi lähtemään tallille. ;-)

 

Vierailija (Ei varmistettu)
Vierailija (Ei varmistettu)

tuo avantouinti on aiva mahtavaa! kokeilin viikko sitten ekan kerran saunasta päin. Kuvittelin että se olis aiva hirveää että ei sinne avantoon pääse millää! Mutta hups, tuli käytyä 5 kertaa! suosittelen!
Kaikenmaailman jumit lähtöö ja mieli on mitä mahtavin :)

Sonjaja (Ei varmistettu)

Mitenkäs olisi miekkailu?

Vierailija (Ei varmistettu)

Avanto + sauna = jees, mutta
Avanto + savusauna = tosi jees.

Jos 40km matka Tampereelta ei ole ongelma niin ehdottomasti kannattaa kokeilla Hämeenkyrön talviuimareiden savusaunaa ja siitä avantoon.

http://www.hameenkyrontalviuimarit.fi/savusauna

Nuunia (Ei varmistettu)

Vaikka sanoit, ettet ole juurikaan kiinnostunut taistelulajeista, suosittelen lämpimästi kokeilemaan brasilialaista kamppailulajia Capoeiraa. Siinä on kyllä harrastus, joka vie sydämen mennessään ja tuo elämään ihan erilaista potkua. Porukka on mitä parhainta ja kunnon lisäksi kehittyy myös rytmitaju ja tasapaino. Kannattaa kuitenkin varoa, Capoeira voi muuttaa elämän täysin. Mutta vain positiivisessa mielessä.

ja pienen mainoksen jos saan vielä sanoa. Capoeira Boa Vontaden Tampereen ryhmällä ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen! :)

Eeva on paras (Ei varmistettu)

Maailman paras laji, kanoottipoolo

Telinevoimistelua suosittelen, ainaki pääkaupunkiseudulla on paljonkin ryhmiä ihan vasta-alkaja-aikuisille. Puolen vuoden treenien aikana esimerkiksi hypittiin trampoliinilla, tehtiin voltteja, treenattiin lihaskuntoa killerikuntopiireillä, tasapainoiltiin puomilla ja harjoiteltiin nojapuilla perusliikkeitä. Tosi monipuolista eikä ollut yhtäkään treenikertaa, josta en olis lähtenyt hymyillen ja lihakset höllänä pois!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ratsastus! :) kiitos Saara tästä blogista! Saan itse tästä paljon kannustusta treeniin ja oikeella ruokavaliossa pysymisessä :) ihanaa kun oot löytäny tien tänne tampereelle, paikallisena kiva lukea juttuja semi tamperelaiselta bloggaajalta :p

KristaK (Ei varmistettu)

Kommentoinpa tällekin puolelle kun kerran aloitin naputtelemaan. Pakko vaan aina ihailla tätä sun määrätietoisuutta ja kyvykkyyttä tämän sun projektin kanssa. Itse näytän siltä ja tuntuu siltä että olisi varmaan se klassinen kymmenisen kiloa rasvaa kadotettavana ja vaihdettavana lihaksiin, mutta jotenkin sitä ei vaan itse pääse intoilua pidemmälle.

Ehkäpä tuo sinun päättäväisyys tarttuu tässä nyt ja saisin täältä sen verran vinkkejä että saisin omaakin arkea aktiivisemmaksi ja parempi ruokaiseksi.

Pitää vielä kehua noita sun lajikokeiluaikeita. Avantouinti, melonta ja nyrkkeily on ihan mahtavia. Moni muukin noista oli tosi kiinnostavia, mutta noista aiemmin mainituista itsellä jo kokemusta. Surffausta olisi minunkin varmaan tarkoitus kokeilla alkukesästä kun lähdetään miehen kanssa jonnekin, missä se pääsee surffaamaan. Ja vielä uusia kokeilun arvoisia voisi olla täällä jo mainitutkin suunnistus, joka ei kyllä sovi noille talvikuukausille, ellet sitten kokeile hiihtosuunnistusta, ja tankotanssi olisi varmasti hienoa ja akrobatiaa kehittävää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Frisbeegolf (kesällä)!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Vesihiihto, suojalkapallo, laskuvarjohyppy (hehe)

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen zumbaa! Sen voi aloittaa millon vain osaamatta ainuttakaan liikettä ja pääasia on pitää hauskaa ja samalla kalorit palaa ;) ja jokainen saa tehdä liikkeet omalla tavallaan ja zumbaaminen on paljon muutakin kuin "sheikkausta" ja aikaa myöten kunto kohenee. Joten mukaan vaan jos yhtään innostaa :)
Toinen laji mitä suosittelen on sulkapallo, sekin on tosi hauskaa kun vaan pääsee vauhtiin!

min--ni (Ei varmistettu)

jos vaan pinnalla pysyt, mene ihmeessä kokeilemaan vesipalloa! todella upea laji!

Vierailija (Ei varmistettu)

RATSASTUS, TANKOTANSSI, LAVA-/SEURA-/PARITANSSI TAI SIRKUS. TSEMPPIÄ! :)

Herminica (Ei varmistettu) http://lolimte.blogspot.com

Vesipalloa, tankotanssia, telinevoikkaa, balettia, nykytanssia, ampumahiihtoa, rugbya, metsähiihtoa... :)

Pages

Kommentoi