Liikuntahaasteet vuodelle 2013

Mun vuosi 2013 starttasi krapulaherkutteluilla, mutta mielessä ovat jo kaikki treenit ja uudet kokemukset, joita tämä vuosi tuo varmasti tullessaan! Koska ryhtyminen on välillä tosi hankalaa ilman kunnon suunnitelmaa, olen päättänyt tehdä alustavan kuukausittaisen aikataulun jokaiselle uudelle lajille tai aktiviteetille, jota haluan ensi vuoden aikana kokeilla.

Alla listaus lajeista ja vähän syitä siihen, miksi ne kiinnostavat. Pidätän oikeuden muuttaa mieltäni tietyistä lajeista, vaihtaa järjestystä ja kokeilla useampiakin juttuja, jos hyviä tilanteita ja ideoita ilmestyy eteen!  

 

Tammikuu – Avantouinti

ice-swimming.jpeg

Lähden tänne pitkin hampain, koska olen pahin tuntemani vilukissa. Pelkään kyllä vähän, että saatan lopulta tykätä touhusta 😀 Täällä Tampereella on mahdollisuus testailuun ja saunomiseen ainakin Rauhaniemessä.

 

Helmikuu – Retkiluistelu

709_photo_l.jpeg

Ylöjärveltä saa vuokrattua retkiluistimia ja koska luistelu on loistavaa kokonaisvaltaista treeniä jaloille, olisi ihana viettää joku kevättalven päivä järven jäätä pitkin liidellen! Totuus: kaadun kymmeniä kertoja ja luistimet alkavat puristaa ensimmäisen kilometrin jälkeen 😀

 

Maaliskuu – Nyrkkeily

women_boxing.jpeg

Mä en ole koskaan ollut kovin kiinnostunut mistään taistelulajeista, mutta olisi silti melko siistiä oppia hakkaamaan esim. säkkiä kunnolla. Siinä saa kyytiä sekä keskivartalo, että stressi ja Poltteelta löytyy nyrkkeilykoulua viikoittain! 

Kuka tietää, ehkä mä taas kerran hurahdan?

 

Huhtikuu – Seinäkiipeily

x_8d4898fd.jpeg

Olen laskeskellut, että huhtikuuhun mennessä mun käsi- ja selkävoimat ovat kasvaneet ja elopaino tippunut sen verran, että kiipeilystä voisi saada irti muutakin kun kyyneleitä ja auenneita kämmeniä 😀 

Salmisaaressa on valtava kiipeilyareena, jota aina katselen kaihoistasti ja nyt mä aion mennä valloittamaan sen tavalla tai toisella!

 

Toukokuu – Extremerun

39979_413620761228_685896228_4764135_562374_n.jpeg

(Kuvan ottanut ONEVISION.fi)

Lotta Katariina herätti extremejuoksukertomuksellaan mun kiinnostuksen ja ilmottauduinkin 5min sitten hupisarjan osallistujaksi! 16km esteitä ja pinkomista jännittää jo nyt, vaikka tapahtumaan on vielä puoli vuotta ^_^

 

Kesäkuu – Jousiammunta

0223-hunger-games-katniss-archery.jpeg

Kun olin pieni, miellä oli mökillä pari inkkarijousta ja nuolia. Minne lienevät kadonneet, sitä en tiedä (ja se ärsyttää), mutta aion taas kerran paikata traumoja ja mennä ampumaan ihan oikeilla kamppeilla.

Näen jo itseni oman elämäni Katniss Everdeeninä ampumassa oravaa silmään!

 

Heinäkuu – Laitesukellus

scuba-diving-introduction.jpeg

Meri on elementtinä jotain älyttömän kiehtovaa, pelottavaa ja tuntematonta. Mä rakastan uimista ja snorklaamista, mutta laitesukellus on pelottavaa! Mikäpä siis parempaa, kuin ottaa härkää sarvista ja lähteä kokeilemaan sitä ainakin yhden uima-altaan pohjalle..

Parin vuoden päästä varmaan aloitan uuden blogin sukellusoppaana Balilla 😉

 

Elokuu – Melonta

sea_kayak_060608023.jpeg

Meillä on mökillä siskon joskus itselleen ostama (ruinaama?) kajakki, mitä kukaan ei ole kaivanut esiin ainakaan pariin vuoteen. Lohjanjärvi on kuitenkin nyt valloitettava ja melominen tekee yläkropan lihaksille niin hyvää, että mä lähden melontaseikkailulle!

Eskimokäännöstä en aio vieläkään treenata ja kajakki täytyy pestä ja kuurata läpi mona kertaa, ennen kuin uskallan työntää varpaani näkymättömiin hämähäkkien ja muiden ällötysten armoille.. Paljasjalkatossut tulevat muuten tällä reissulla varmasti tarpeeseen!

 

Syyskuu – Surffaus

surf-lesson1-2006.jpeg

Koska mä olen melko pitkä ja mun vahvuutena ei koskaan ole ollut minkäänlaisen laudan päällä tasapainottelu, olen välttänyt surffaamista aina 😀 Nyt mä kuitenkin olen matkustamassa pariksi viikoksi paikkaan, missä on loistavat mahdollisuudet kokeilla tätäkin lajia.

Pitää varmaan alkaa tehdä Steffin ehdottamia surffausta helpottavia harjoituksia jo pitkälti ennen reissua, että saisin edes yhden onnistuneen laudalle nousun ja onnistumisen tunteen!

 

Lokakuu – ??? 

Marraskuu – ???

Joulukuu – ???

 

Kuten nokkelimmat teistä ehkä huomasivatkin, kolme kuukautta loistaa tyhjänä! Nyt mä kaipaisinkin teiltä jotain lajivinkkauksia ja -toiveita 🙂

Mitkä muut lajit olisivat kokeilemisen arvoisia?

Kommentit (54)
  1. Ratsastus todellakin! 😀 Itselläni reilu kymmenen vuotta takana ja joka kerta oppii jotain uutta. Keskivartalon syvät lihakset todellakin käytössä varsinkin jos päätät mennä vähän vaativamman opettajan tunneille ;D Itselläni on myös keskittymiskyky parantunut huomattavasti, sillä hevosten kanssa on pakko elää kokoajan hetkessä. Myös hengitystekniikka parantuu.

  2. vierailija-minna
    10.2.2013, 14:32

    Ehdottomasti ratsastus! 🙂 Ihan mahtavaa liikuntaa koko kropalle, ja rentouttavaa! Vaatii kyllä keskittymistä, mut sehän on vaan plussaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *