Mahan paras kaveri on hapankaali

hapankaali4.png

Eilen päähäni heräsi äärimmäisen tärkeä kysymys: Miksei kukaan ole kertonut, miten hyvää hapankaali on???

Tähän aiheeseen liittyy tiiviisti myös ilmoitusluontoinen asia. Sain viime viikolla ensimmäisen luomulihatilaukseni Hultgårdin tilalta, ja söin samalla punaista lihaa ensimmäistä kertaa kuukausiin. Sekin oli melko hyvää..

En tiedä, kuinka suuri osa lihaihastuksesta on puhdasta placeboa, mutta tilalta toimitetun lihan maku on vakuumipakattuun verrattuna selkeä! Suhtauduin eroon aika skeptisesti, enkä odottanut mitään selkeää parannusta. Tästä jauhelihasta saa tehtyä täydellisen pihvin tai lihapullia vain painamalla sen kasaan, ja se on niin maukasta että mausteeksi ei tarvita muuta kuin ripaus suolaa. Ihan oikeasti. Niin ja pannulle ei paistovaiheessa tirise mitään muuta, kuin ylimääräiset rasvat! Uskomatonta, ja upeaa. 

Pakkasesta löytynee vielä joku kaupan luomujauhelihapaketti, pitää tehdä paisto- ja sokkotesti.

 

hapankaali2.png

Mutta se hapankaali. Koska ruoansulatuselimistöni korjailee itseään vielä ilmeisen pitkään, tulee sitä avittaa mahdollisuuksien mukaan. Tämä tarkoittaa hyvien maitohappobakteerien syömistä, satunnaista ruoansulatusentsyymin napsimista, etikkashottia ennen ateriaa tai hapankaalia (josta siis saa myös niitä maitohappobakteereita). Kaikki edellä mainitut auttavat elimistöä käsittelemään sapuskan kuin sapuskan tehokkaammin, ja erilaiset ravinteet saadaan paremmin käyttöön.

Hapankaali on luontaisen maitohappokäymisen avulla valmistettu, varsinkin Saksassa ja Venäjällä tunnettu herkku, jonka ravintoarvot säilyvät valmistustavan takia loistavasti, eikä minkäänlaisia lisä- tai säilöntäaineita kaivata. Osa kaupoista löytyvistä tuotteista on pastöroituja, mutta se on aivan turhaa! Etsi siis käsiisi käsittelemätön luomuversio, avaa ja nauti.

Suloisen etikkaiselta maistuvan kaaliraasteen maitohappokannassa on sellainen hienous, että se muodostuu kaalin muhiessa ihan omillaan, ilman mitään lisättyä bakteerikantaa. Maitohapot myös estävät kaikenlaisten homeiden ja hiivojen kasvun, eli tuote on erinomaisesti säilyvää. Kaalinlehdissä on luonnostaan näitä bakteereita, jotka sitten lisääntyvät hullun lailla, kun käymisprosessi käynnistyy. 

Nämä bakteerit elvyttävät ja kohentavat suoliston hyvinvoinnille elintärkeitä bakteerikantoja, eikä niiden lisääminen tekisi kenellekään pahaa.

 

hapankaali3.png

Ravintovalmentaja suosittelee hapankaalia käytettäväksi muutaman ruokalusikallisen jokaisella aterialla, jonka yhteydessä syödään punaista lihaa. Uskon että oma tapani, noin puoli purkkia oli ateria mikä hyvänsä, on aivan yhtä hyvä!

Maku kuulemma jakaa mielipiteitä, mutta viime päivien testien jälkeen olen vakuuttunut tämän väitteen valheellisuudesta. Miten tämä voisi olla kenenkään mielestä pahaa? >:D

Ilmankin varmasti pärjää, mutta mä tahtoisin parantaa vatsani ja laajentaa ruokarepertuaariani pikimmiten. Jos siis olet niitä tyyppejä, joiden vatsaa närästää aterioiden jälkeen, heitä renniet roskiin ja lähde vihannesosastolle.

 

hapankaali1.png

p.s. Pitäisikö etsiä käsiin joku killerihyvä resepti, ja pistää kaalitehdas pystyyn? Tämän rasian sisältö miellytti omia makuhermojani erityisen paljon..

Kommentit (42)
  1. hapankaali,valkoinen10-12litran,ämpäri kupasta,ja yksi 5kg kaali ,tai kaksi pienepää.yleskone tai muukone,jokatekee millimetri kokoista raastetta,samettimaista ja mehukasta.ota merisuolaa noin 0,5 prosentti kaalinpainosta.laita ämpäriin kaali ja ripottele suolakeroksittain kaaliin,painele jokakrta kun olet laittanut suolan. isolusikka on hyvä.ämpäri on tullut puoliväliin kaalia,painelekaalia, niin että mehu tulee pintaan.katso sopivankokoinen ruokalautanen koka sopii ämpäriin kaalinpäälle nurinpäin,painalautasta että mehu tulee näkyviin.sen jälkeen ämpärin kantokahva ylös ja jautasen jakatokahvan väliin tukipuu joka pitää lautasen painettuna.iso muovipussi laitetaan sankon päälle sidotaan sankonpohjanseutuvilta tiukastikiini ei hajuhattoja.12-14 vuork.+22-23 ämpäriotetaan esiin siistitää yläosa,lautanen otetaan pois ja ihmetellään.

  2. Hapankaali on kyllä ihan mahtavuutta. Mutta mistähän mahtaisi vielä saada tätä kyseistä brändiä? En löydä mistään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *