Mainstream-resepti: Ruusukaaleja ja parsaa uunissa

ruusukaali.jpg

 

Puuuuuuh! Kylläpä irtaantuminen blogimaailmasta teki hyvää. Viimeisen viikon aikana ehdin pohtia yhtä jos toista, mutta antaa näiden mietteiden kypsyä vielä pari päivää. Olikohan tässä tämän blogin ensimmäinen ärsyttävän vihjaileva lause? 😀 Lupaan, että se oli samalla myös viimeinen.

Blogivapaat kuluivat melkein aamusta iltaan töiden kimpussa, mutta päivät tuntuivat silti jopa lomaa paremmilta. Elämä kuntoon yksi pala kerrallaan jne. jne. Juuri kun pää alkoi osoittaa merkkejä uudelleensyntymästä, kroppa päätti ottaa breikin ja olen maannut flunssassa sängyn pohjalla. Mikä oli seurausta mistä? En tiedä, mutta molemmat olotilat alkavat olla takana.

Kipeänä en ole juurikaan jaksanut tehdä sapuskaa, mutta löysin muistikortin uumenista kuvat parin viikon takaa. Vietin vappua kotioloissa ja yksin töiden takia, mutta hullaannuin jostain syystä kaupassa kun ihmiset ostivat niin hirveän ihania ruokia vappujuhliinsa.. Sieltä minäkin sitten kannoin selkä vääränä jääkaapin täyteen toinen toistaan ihanapia aineksia, enkä todellakaan ollut ajatellut mitä niistä kokkaisin 😀

Lopputulokseksi sain kuitenkin aikaan jotain niin herkullista, että se pitää jakaa myös teidän kanssanne. Tämä ei ole mikään terveysruoka, vaikka pohjana onkin kaalia ja tomaattia 😉

ruusukaali5.jpg

Kaivoin kaapista kauppalöytöjen lisäksi ties ja vaikka mitä, ja tämän annoksen saa aikaiseksi seuraavilla ainesosilla:

  • Paketti laadukasta pekonia (itse suosin luomua, joskin viime päivien uutiset ovat saaneet taas ajatukset sen kokonaan unohtamisesta pintaan -__-)
  • Ruusukaaleja
  • Kirsikkatomaatteja
  • Tankoparsaa
  • Punasipulia
  • Balsamicoa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa & Pippuria
  • Pinjansiemeniä
  • (Parmesania, jos siltä tuntuu)

Ensin uuni päälle 200 asteeseen ja pekonit sinne tirisemään. Sillä aikaa, kun pekoni kypsyy, leikkaa ruusukaalit puolikkaiksi ja poista uloimmat lehdet tarvittaessa. Leikkaa myös sipulit puolikkaiksi tai neljään osaan. 

 

ruusukaali3.jpg

Heitä ruusukaalit, sipulit ja kourallinen kirsikkatomaatteja kulhoon. Aineiden keskinäinen suhde voi olla mikä tahansa omiin mieltymyksiisi sopiva, itselläni jotenkuten näin: 60% ruusukaalia, 30% tomaatteja ja 10% sipulia. Looginen tapa ilmaista asia, eikö? 😀

Sekoita kulkoon 2-3rkl balsamicoa ja oliiviöljyä, sekä reipas ripaus suolaa ja pippuria mieluiten myllystä.

 

ruusukaali2.jpg

Kun pekonit ovat valmiita, nosta ne pois uunista ja vuoasta, ja kumoa kasvikset samaan astiaan. Asettele sekoituksen päälle pestyt tankoparsat, joiden kannasta on leikattu pois puiseva osa. Halutessasi voit raastaa parsojen päälle hieman parmesania, mutta vain vähän.

Nosta vuoka takaisin uuniin ja käännä grillivastus päälle. Sapuska saa muhia uunissa 20-30min, kunnes ruusukaalit ovat saaneet väriä pintaan.

Asettele sopiva sekoitus kaikkia uunista löytyviä aineksia lautaselle, ja lisää mukaan pekoni joko murusina, tai kokonaisina suikaleina riippuen siitä onko tämä kokonainen annos, vaiko ultimaattinen höystö jollekin toiselle ruoalle. 

Pinnalle voi ripotella vielä muutaman paahdetun pinjansiemenen ja makuelämys on täydellinen.

 

ruusukaali6.jpg

Mmmmm-mmm! Tämä on niin hyvää, että vaikka flunssa pitääkin minua edelleen vuodepotilaana, tekisi mieli lähteä kauppaan hakemaan aineksia viikonloppua varten..

Kommentit (9)
  1. princeprakash
    10.8.2015, 05:23

    Targeted Facebook Followers Support In Winning Web Competitions: An Appraisal – http://ranklikes.com/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *