Mielenkohotusjumppa hätätilanteita varten

Kuva otettu 18.7.2013 klo 22.22 #2.jpg

Äh mikä viikko taas kerran.. Oon ollut niin kiireinen, että pääsin treenaamaan kunnolla vain surkeat 2 kertaa, eikä se tosiaan tuntunut mukavalta, kun viime viikonlopun polttarimässäilyistä kerätyt energiat menivät aivan hukkaan 😀 Onneksi olen taas polttareissa kaasoilemassa, eli enköhän mä saa myös ensi viikoksi hyvät enssyt! 

Totuushan on se, että minä itse olen ainoa, joka tuntee sen pöhöttyneen olon. Ei kukaan muu näe tai huomaa, onko mun maha 2cm ulompana kuin viime viikolla, tai eikö pakarat ole ihan yhtä pumpissa kuin normaalisti. Se tärkein juttu on kuitenkin oma fiilis ja hyvä olo, ja sitä parantamaan kehitinkin pienen mielenkohotusjumpan.

Postauksen kuvitus muuten on viikon treenien mukainen – laadukas 😀

 

Kuva otettu 18.7.2013 klo 22.22 #5.jpg

Treenihetki ei koskaan saisi olla kiireinen ja hätäinen, vaan siitä pitäisi nauttia. Tämä setti on kuitenkin sellainen, mikä kannattaa tehdä sinä kiireisenä päivänä, jolloin suunnittelit meneväsi salille, mutta itsestäsi riippumattomista syistä homma jäi puolitiehen. Takuuvarma hitti tämä on myös ennen baari-iltaa, tai muuta tärkeää tapahtumaa, missä oman olon pitää olla hieman parempi. Jumpan voi suorittaa ihan missä tahansa!

Liikkeet ovat:

 • 6 x kantapäät pakaroihin hyppy kierrokset: 1,3,5 / polvet rintaan hyppy k: 2,4,6 (ponnistus mahd. korkealle, ja uusi hyppy heti laskeutumisesta)
 • 6 x punnerrus (jos oikeita punnerruksia ei uppoa näin montaa, laskeudu alas polvet ilmassa, ja työnnä itsesi ylös polvet maassa)
 • 6 x syvä kyykky katse eteenpäin suunnattuna & selkä suorana
 • 6 x dippi sohvapöytää tai vaikka sohvaa apuna käyttäen / kapea punnerrus, jos sopivaa tasoa ei löydy
 • 6 x askelkyykky / jalka
 • 10 x vatsarutistus

Tee kaikki liikkeet putkeen ilman sen kummempia taukoja, ja toista koko homma läpi 3-6 kertaa. Hyppyjen ”suuntaa” vaihdetaan jokaisen kierroksen välissä. Koska jokaista liikettä toistetaan vatsoja lukuun ottamatta kierroksella vain 6 kertaa, pitää toistojen olla timanttisia

 

Kuva otettu 18.7.2013 klo 22.23 #2.jpg

Tämän jälkeen veren pitäisi kiertää, hymyn olla korvissa ja fiiliksen ainakin 5cm timmimpi 😉 Pikajumppa ei korvaa kunnon salitreeniä, mutta se on nopea ja parempi kuin ei mitään.

Kommentit (15)
 1. Hei palan niiiiiin halusta alottaa tommosen crossfittaamisen MUTTA nyt mulle tuli vastaan ongelma! 😀 löysin sekä crossfit- että cross training -saleja. Niin osaatkos sanoa, että mikä ero noilla kahdella on?

  1. mikaelaaaah
   31.7.2013, 12:53

   CrossFit on lisenssitoimintaa, CrossTraining ei-lisenssitoimintaa. CF:sä yleensä tehdään nimettyjä treenejä ja CT:ssä millon mitäkin. Molemmat oikein mukavia tekemisiä;)

 2. Höh, miksen tajua tätä lausetta: ”6 x kantapäät pakaroihin hyppy kierrokset: 1,3,5 / polvet rintaan hyppy k: 2,4,6 (ponnistus mahd. korkealle, ja uusi hyppy heti laskeutumisesta)” ?? 😀 Noi kaiken maailman lyhenteet on tällaiselle treeniblogien satunnaislukijalle aina ihan hepreaa. Meinaako tää että kuus kertaa kantapäät pakaroihin ja sit ekalla kierroksella yks hyppy, sit taas kantapäät pakaroihin ja kolme hyppyä? Häh..? :(( 😀

  1. Ohiksena tulkitsen: kierroksilla 1,3 ja 5 kuusi kappaletta kantapäät pakaroihin -hyppyä, ja kierroksilla 2,4 ja 6 kuusi polvet rintaan -hyppyä. Mutta en ottaisi stressiä siitä, millä kierroksella hyppii mitenkin, kunhan hyppii, se varmasti riittää haluttuun vaikutukseen 🙂

   1. No tuossa on kyllä enemmän järkeä kuin mun tulkinnoissa, kiitos 😀 Ja joo, eiköhän se ole pääasia että kunhan hyppii 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *