Osteopaatin pakeilla

Elämäni Kunnossa

Voivottelin viime vuoden puolella alaselkääni, joka kipeytyi On Ramp -kurssilla lähes joka ikinen kerta. Valmentaja-Jenni epäili kireitä lonkankoukistajia ja arvailipa joku välilevynkin oireilua. Oli mitä oli, ajattelin aloittaa ongelman selvittämisen osteopaatin pediltä.

Koska mun sanasto ja tietotaito loppuu sanaan osteopaatti, lainataan Osteopatia.fi -sivustoa:

"Osteopaatin työ on kehon nivelten ja pehmytkudosten toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkimista ja hoitoa. Osteopatian hoitomenetelmien vaikuttavuus on osoitettu satunnaistettujen kontrolloitujen tutkimusten kirjallisuuskatsauksissa. 

Osteopaatti on erikoistunut käyttämään nivelten manipulaatiota ja pehmytkudosten käsittelyä hoitomenetelmänään. Osteopatia ei ole niin sanottu "vaihtoehtoinen hoitomenetelmä". Esimerkiksi, kun selkänikaman pikkunivel ns. fasettinivel lukkiutuu, ehdoton ja toimiva hoito, erotusdiagnostiikka huomioiden, on ammattilaisen tekemä manipulaatiohoito. Tämänkaltaisessa tilanteessa muut hoidot ovat vaihtoehtoisia."

Käytännössä homma on hieman hieronnan kaltaista ongelma-alueen manipulointia ja syy-seuraussuhteiden etsimistä. Hoitoon kannattaa hakeutua heti ongelmien ilmaannuttua, eikä esim. 6kk myöhässä kuten allekirjoittanut.....

Monet osteopaattikertomukset ovat lähes taianomaisia kertomuksia siitä, kuinka hoitaja hieman halailee ja vääntelee ja kivut katoavat :D

Oma tarinani on hieman toisenlainen, sillä ongelmani on siitä hankala, ettei kipua ole 95% ajasta laisinkaan. Alaselkä ärtyy lähinnä tiettyjä aluetta rasittavia liikkeitä toistaessa, jolloin rangan oikealla puolella esiintyy pistävä kipu, joka heijastuu hieman jalkaankin.

 

 

Ensimmäisellä hoitokerralla tehtiin melko kattava konsultaatio mun elämäntilanteesta ja tekemisistä, minkä jälkeen manipuloitiin ongelmakohtaa, joka ei hoidon aikana ilmoittanut itsestään oikeastaan kertaakaan ja olin suoraan sanottuna epäileväinen. 

Kotiin kävellessäni kipu kuitenkin ilmaantui ja tuntui koko loppuillan normaalia enemmän ja tämä oli kuulemma merkki siitä, että hoito taisi osua juuri oikeaan kohtaan. Seuraavana päivänä kipu oli poissa, ja viimeisen parin viikon aikana tunsinkin kivun oikeastaan vain venytellessäni lonkankoukistajia auki!

Eilen kävin hoidossa toista kertaa ja paikat tuntuivat aukeavan paljon aiempaa nopeammin ja olo on melkoisen vetreä! Alaselkää pyöritellessä muutama aiempaa kipukohtaa ylempi nikama kuitenkin tuntui mielestäni hieman aralta ja sain coolia kinesioteippiä  tukemaan ja rentouttamaan alueen lihaksia.

Hämmentävää muuten kirjoittaa asiasta, mistä ei tiedä yhtään mitään muuta kuin ammattilaisen sanat :D Selkä kuitenkin tuntuu toimivalta, eikä kipua ole taaskaan tuntunut treenien lomassa. 

Uskon, että combo alaselän vahvistus, liikkuvuusharjoittelu ja ongelmakohtien manipulointi kadottaa kivun hiljalleen lopullisesti!

 

 

Mä päädyin suosittelujen perusteella osteopaatti Juuso Mäkelän hoidettavaksi ja olen ollut näin parin hoitokerran jälkeen todella tyytyväinen. Seuraava käynti on sovittu ensi kuulle, joten päivitän homman etenemisestä. Lupasin muuten, että Juuso näyttää kuvassa luotettavalta. Mielestäni onnistuin? Nike-fanit ainakin tykkää.

Yksi hoitokerta maksaa 50e, mutta mä katson sijoittavani muuten herkutteluun kuluvat varat kaikenlaiseen tämänkaltaiseen itseni hoitamiseen. 

Juuso ottaa asiakkaita vastaan Tampereen keskustassa ja aikoja voi kysellä numerosta 040 063 7879. 

 

Kommentit

Anonyymi (Ei varmistettu)

Kinesioteippi on kyllä ihan bs:iä.

(Ei varmistettu)

Perustele toki.

Jonna1983 (Ei varmistettu) http://jonna1983.blogspot.com

Mä olen käyttänyt lähinnä naprapaattia ja kiropraktikkoa selkäni hoitamiseen. Ole kuullut paljon hyvää osteopatiastakin:) vähän aikaa sitten päätin käydä osteopaatilla ja se oli ihan höpö höpö hommaa, lähinnä jotain mielikuva harjoituksia laittoi mut tekemään ja sillä olisi pitänyt nikamien palata omille paikoilleen! Mulle taisi vaan sattua todella omituinen osteopaatti koska keneltäkään muulta en ole vastaavasta kuullut.. apua en sieltä tosiaankaan saanut ja rahat meni ihan hukkaan. Seuraavalle viikolle sain sitten ajan naprapaatille ja johan saatiin selkä kuntoon!

Jonna1983.blogspot.com

Suppo (Ei varmistettu)

osteopaatti <3 Ite sain avun tulehtuneeseen lonkan nivelpussiin tms. sitten kävin lähes vuoden ajan kerran kuukaudessa hoidattamassa yläselänjumia joka nyt löytyy lähes jokaiselta istumatyötätekevältä. Jäin yksinkertaisesti koukkuun siihen rintarangan manipulaatioon :D (hartiaseudun jäykkyyden syy on yleensä rintakehän puolella). Kaveri oli kärsiny vuosia hengen ahdistuksesta mutta astmaa ei löytyny. ongelma korjaantui osteopaatilla. Toinen hyvä on kalevalainen jäsenkorjaus, mutta niinkuin hyvän osteopaatinkin löytäminen, kannattaa käyttää aikaa ja kuunnella puskaradion suosituksia.

Kiitos hyvästä blogista, mahtavaa seurata kuinka elämäntapamuutos etenee ja kuinka tuloksia saa aikaan kun vaan panostaa asiaan.

Saara S.
Saara Sarvas

Anonyymi, Ai että aivanko siis bullshittia? Oijoi, nyt varmaan selkä prakaa lopullisesti :'<

Eivaan! Eihän pelkällä teippauksella mitään ihmeitä tehdä, mutta kyllä niiden on todistetty parantavan liikelaajuuksia ja lievittävän kiputiloja ammattilaisten tekemänä. Hommaa on kuitenkin käytetty ja kehitetty aina 70-luvulta asti :)

 

Vierailija, Mää yritin vastaperustella ilman lähtöperusteluja!

 

Jonna 1983, Oho, kuulostaapa.. Eksentriseltä :D Mun käsitys on, että nimenomaan käydään asian ytimeen ihan hands on, mutta näköjään mahtuu monenlaista kulkijaa tähänkin maailmaan ;)

 

Suppo, Kalevalainen jäsenkorjaus kuulostaa TODELLA mielenkiintoiselta! Olisipa se myös melko siisti ammattinimike..

Ja kiva kun lueskelet, nyt on hyvä boogie kirjoittaa, kun muu elämä rullaa rauhallisesti ja voi keskittyä näihin tärkeisiin juttuihin ^_^

 

 

tiippa (Ei varmistettu)

jeps, manipulaatio on kyllä nopein tie parantumiseen selkävaivojen kaa! itse kvin viime kevään ja kesän aikana neljästi kiropraktikolla ja sen jälkeen selkä on kyllä ollut kunnossa. Mulla on siis joku maailman jäykin rintaranka ja vissiin toi sama juttu tuolla alaselässä. 160e yhteensä meni, mutta ei tunnu missään! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Tytär, enpä ole tainnut kertoa, että kävin itse selkä- ja niskavaivojen takia osteopaatilla kun olit ihan pikkuinen. Liian tiivis kiireinen tietokoneen ääressä istuminen työn merkeissä ja pienen lapsen= sinun kantaminen toisen lonkan päällä samalla, kun tein arkiaskareita toisella kädellä, aiheutti sellaisen jumin, että ei edes pää kääntynyt ja kädet puutuivat nukkuessa. Joku suositteli osteopaattia ja eikun aikaa tilaamaan. Muistan aina sen ihmeellisen onnentunteen, joka tuli ensimmäisen manipulaatiokerran jälkeen. Peruutin autoa ja pää kääntyi. Ei tarvinnut kääntää koko yläkroppaa. Kävin alkuun osteopaatilla parin viikon välein ja sitten kerran kuukaudessa. Kivut hävisivät aika pian ja vähitellen nivelet saatiin liikkuviksi. Tosin muistan vieläkin sen kaamean rutinan, joka kuului kaularangasta kun osteopaatti rusautteli. Ammattitaidoton olisi varmaan halvaannuttanut minut. Tuossa hommassa luottamus on tärkeää ja harrastelijoita pitää välttää. Ammattitaitoisen ja luotettavan osteopaatin etsimiseen kannattaa siis satsata.
Uskonpa, että sinunkin selkävaivasi saadaan osteopaatilla ja oikealla treenaamisella kuntoon.
&lt;3 Äippä

Nina Enroth

Hmm, osteo- ja muut etuliitepaatit ja kaikki erikoiset asiantuntijat. On aina niin siitä tyypistä kiinni, saako hyvää ja itselle sopivaa hoitoa vai ei. Ja sitten sen yhden tyypin perusteella herkästi tuomitsee koko ammattikunnan. Ihan loistokasta, että sun selkä on parempi! Kaikki vaivat on niin pe%"##stä. Mä oon muuten allerginen kinesioteipeille!

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen ennemmin kiropraktikkoa! Enemmän koulutusta sekä tietoa. He opiskelevat lääkäreiden kanssa saman anatomian. Osteopaatti todennäköisesti ei....
Ottakaa selvää mitä nämä kaiken maailman ihmeparantajat tekevät, annatko vieraalle vapaat kädet naksauttaa sinua, vaikka et ole varma mikä tämä "ammattilainen" on miehiään...

Elisa/ (Ei varmistettu) http://liiallisuuksia.blogspot.com

Mulla on lääkäriaseman kiropraktikko hoitanut juurikin fasettilukon kuntoon :) Kipu ei hellittänyt ihan heti, mutta jo samana päivänä olo oli rutkasti parempi ja seuraavana päivänä pystyin mm. nauramaan ja kävelemään suorassa, jota en ennen "niksauttelua" pystynyt tekemään. Oli kyllä kamala kuunnella niitä ruksautusääniä, mm. mun kaularangasta kuului varmaan kahdeksasta kohtaa ihan hirveitä ääniä! :D

Hyvä, että luotettavan näköinen osteopaatti sai sut kuntoon :)

katja.t

Kuulostaa hyvältä, itse en päässyt toivottuihin lopputuloksiin oman selkäni/jalkani kanssa, mutta kävin kylläkin OMT fyssarilla joka sai minut varmaan vielä pahempaan kuntoon rusautteluineen. Jos kohdalle osuu ammattilainen joka osaa vähän muutakin kuin oman kapean alansa niin silloin on asiat hyvin. :) Tämä minua hoitanut kokeili varmaan kymmentä eri hoitokeinoa, kun ei tiennyt mikä olisi ollut oikea. Maksoin turhasta 160 € ja jalka kipuilee vieläkin. Sitten loppujen lopuksi vaiva olikin niin yksinkertainen, että syy selvisi tavallisella fysioterapeutilla. Eivät kaikki "ammattilaisetkaan" aina osaa. :)

http://www.lily.fi/palsta/katjan-kengissa

Herminica (Ei varmistettu) http://lolimte.blogspot.com

Eikös jalkaan säteilevä kipua ole yleensä lonkkahermoperäistä, siis jos tosiaan säteilee tuolta perspuolelta enemmän alaselkään toispuoleisesti. Mulla itselläni on ollu sama vaiva siitä asti kun meni polvet tanssin lomassa, no nykysin on polvet ja sselkä kunnossa, venyvyyden ja liikkuvuuden kanssa ei oo koskaan ollu ongelmia, mutta mullakin auttoi ostopaatit, fysioterapeutin tekemä urheiluhieronta ja tattadaa AKUPUNKTIO! :) Se oli kyllä parasta kaikessa, ja tuntuu että auttoi omalla kohdallani eniten :)!

Osteon (Ei varmistettu)

Osteopaatit opettavat lääketieteen yksikössä Tampereella tuki- ja liikuntaelmistön toiminnallista anatomiaa ja osteopaattien perusopetukseen kuuluu enemmän anatomian opintoja, kuin lääkärien perusopintoihin. Osteopaatit suorittavat neljän vuoden korkeakoulututkinnon, johtaen nimikkeeseen osteopaatti, AMK. Koulutus on pidempi, kuin esimerkiksi fysioterapeuteilla ja anatomiaan ja patofysiologiaan mennään peruskoulutuksessa jo paljon syvemmälle. Tässä vielä ote osteopatian koulutusohjelmasta
http://osteopaatti.blogspot.fi/2012/10/lyhyt-esittely-osteopatiasta-osa-...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.