Osteopaatin pakeilla

peti.jpg

Voivottelin viime vuoden puolella alaselkääni, joka kipeytyi On Ramp -kurssilla lähes joka ikinen kerta. Valmentaja-Jenni epäili kireitä lonkankoukistajia ja arvailipa joku välilevynkin oireilua. Oli mitä oli, ajattelin aloittaa ongelman selvittämisen osteopaatin pediltä.

Koska mun sanasto ja tietotaito loppuu sanaan osteopaatti, lainataan Osteopatia.fi -sivustoa:

”Osteopaatin työ on kehon nivelten ja pehmytkudosten toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkimista ja hoitoa. Osteopatian hoitomenetelmien vaikuttavuus on osoitettu satunnaistettujen kontrolloitujen tutkimusten kirjallisuuskatsauksissa. 
Osteopaatti on erikoistunut käyttämään nivelten manipulaatiota ja pehmytkudosten käsittelyä hoitomenetelmänään. 

Osteopatia ei ole niin sanottu ”vaihtoehtoinen hoitomenetelmä”. Esimerkiksi, kun selkänikaman pikkunivel ns. fasettinivel lukkiutuu, ehdoton ja toimiva hoito, erotusdiagnostiikka huomioiden, on ammattilaisen tekemä manipulaatiohoito. Tämänkaltaisessa tilanteessa muut hoidot ovat vaihtoehtoisia.”

Käytännössä homma on hieman hieronnan kaltaista ongelma-alueen manipulointia ja syy-seuraussuhteiden etsimistä. Hoitoon kannattaa hakeutua heti ongelmien ilmaannuttua, eikä esim. 6kk myöhässä kuten allekirjoittanut…..

Monet osteopaattikertomukset ovat lähes taianomaisia kertomuksia siitä, kuinka hoitaja hieman halailee ja vääntelee ja kivut katoavat 😀

Oma tarinani on hieman toisenlainen, sillä ongelmani on siitä hankala, ettei kipua ole 95% ajasta laisinkaan. Alaselkä ärtyy lähinnä tiettyjä aluetta rasittavia liikkeitä toistaessa, jolloin rangan oikealla puolella esiintyy pistävä kipu, joka heijastuu hieman jalkaankin.

 

teippaus.jpg

 

Ensimmäisellä hoitokerralla tehtiin melko kattava konsultaatio mun elämäntilanteesta ja tekemisistä, minkä jälkeen manipuloitiin ongelmakohtaa, joka ei hoidon aikana ilmoittanut itsestään oikeastaan kertaakaan ja olin suoraan sanottuna epäileväinen. 

Kotiin kävellessäni kipu kuitenkin ilmaantui ja tuntui koko loppuillan normaalia enemmän ja tämä oli kuulemma merkki siitä, että hoito taisi osua juuri oikeaan kohtaan. Seuraavana päivänä kipu oli poissa, ja viimeisen parin viikon aikana tunsinkin kivun oikeastaan vain venytellessäni lonkankoukistajia auki!

Eilen kävin hoidossa toista kertaa ja paikat tuntuivat aukeavan paljon aiempaa nopeammin ja olo on melkoisen vetreä! Alaselkää pyöritellessä muutama aiempaa kipukohtaa ylempi nikama kuitenkin tuntui mielestäni hieman aralta ja sain coolia kinesioteippiä  tukemaan ja rentouttamaan alueen lihaksia.

Hämmentävää muuten kirjoittaa asiasta, mistä ei tiedä yhtään mitään muuta kuin ammattilaisen sanat 😀 Selkä kuitenkin tuntuu toimivalta, eikä kipua ole taaskaan tuntunut treenien lomassa. 

Uskon, että combo alaselän vahvistus, liikkuvuusharjoittelu ja ongelmakohtien manipulointi kadottaa kivun hiljalleen lopullisesti!

 

juuso.jpg

 

Mä päädyin suosittelujen perusteella osteopaatti Juuso Mäkelän hoidettavaksi ja olen ollut näin parin hoitokerran jälkeen todella tyytyväinen. Seuraava käynti on sovittu ensi kuulle, joten päivitän homman etenemisestä. Lupasin muuten, että Juuso näyttää kuvassa luotettavalta. Mielestäni onnistuin? Nike-fanit ainakin tykkää.

Yksi hoitokerta maksaa 50e, mutta mä katson sijoittavani muuten herkutteluun kuluvat varat kaikenlaiseen tämänkaltaiseen itseni hoitamiseen. 

Juuso ottaa asiakkaita vastaan Tampereen keskustassa ja aikoja voi kysellä numerosta 040 063 7879. 

 

Kommentit (13)
  1. Osteopaatit opettavat lääketieteen yksikössä Tampereella tuki- ja liikuntaelmistön toiminnallista anatomiaa ja osteopaattien perusopetukseen kuuluu enemmän anatomian opintoja, kuin lääkärien perusopintoihin. Osteopaatit suorittavat neljän vuoden korkeakoulututkinnon, johtaen nimikkeeseen osteopaatti, AMK. Koulutus on pidempi, kuin esimerkiksi fysioterapeuteilla ja anatomiaan ja patofysiologiaan mennään peruskoulutuksessa jo paljon syvemmälle. Tässä vielä ote osteopatian koulutusohjelmasta
    http://osteopaatti.blogspot.fi/2012/10/lyhyt-esittely-osteopatiasta-osa-1.html

  2. Eikös jalkaan säteilevä kipua ole yleensä lonkkahermoperäistä, siis jos tosiaan säteilee tuolta perspuolelta enemmän alaselkään toispuoleisesti. Mulla itselläni on ollu sama vaiva siitä asti kun meni polvet tanssin lomassa, no nykysin on polvet ja sselkä kunnossa, venyvyyden ja liikkuvuuden kanssa ei oo koskaan ollu ongelmia, mutta mullakin auttoi ostopaatit, fysioterapeutin tekemä urheiluhieronta ja tattadaa AKUPUNKTIO! 🙂 Se oli kyllä parasta kaikessa, ja tuntuu että auttoi omalla kohdallani eniten :)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *