Ostin tuntemattomilta miehiltä sieniä – FSF Instants

sienet.jpg

Viikonloppuna ”nautin” messupöhinästä kahden päivän ajan, lähinnä Maskeerauksen SM-kilpailujen takia. Eilen kuitenkin pääsin kiertelemään hyvinvointipuolta, ja törmäsin mm. Samiin, joka aiheutti mulle melkein sydänkohtauksen ilmestymällä mun taakse tyyliin tyhjästä ilmasta.

Rauhoituttuani ravintovalmentajan hyökkäyksestä, löysin itseni Four Sigma Foodsin pisteeltä, johon jäinkin juttelemaan pidemmäksi toviksi! Diggaan firman visuaalisesta ilmeestä, kansainvälisestä konseptista ja tekemisen meiningistä noin yleensäkin. Multa löytyy kyseisen puljun blenderi, johon olen ollut erittäin tyytyväinen, ja nyt mukaani lähti neljä pakettia Instant-jauheita.

Messutarjous oli aika hyvä..

Niin siis mistä näissä sienissä olikaan kyse? Jaakko Halmetojan kirjoitus vastaa niin moneen sieniaiheiseen kysymykseen joita en itse osannut edes esittää, että suosittelen kiinnostuksen iskiessä lukemaan sen. 

Linkin takaa tiivistettynä:

  • Eri sienilajeja yli miljoona, joista vasta murto-osa tunnistettu
  • Maailman suurin elävä organismi on 2400 vuotta vanha, 880 hehtaarin kokoinen sieni
  • Sienet ovat geneettisesti lähempänä ihmistä, kuin vaikka marjat
  • Antibakteerisia ja antiviraalisia ominaisuuksia
  • Sienistä on johdettu tai eristetty lukuisia käytössä olevia lääkkeitä (esim. penisiliini, griseofulviini, erytromysiini)
  • Maailmassa on satoja tuhansia sieniä, joiden lääketieteellistä tehoa ei vielä tiedetä

 

sienet5.jpg

Ja entäs mistä olikaan kyse näissä FSF:n kivoissa pussukoissa? Instant-jauheet ovat yrttijuomaksi maustettuja täsmätuotteita, joita voidaan käyttää kuuriluontoisesti tai jatkuvasti sopivan laadun löytyessä ja erilisia vaikutuksia etsiessä. Jauhepussin sisältö on todella hienojakoista, eli sen voi sekoittaa lämpimän veden lisäksi mihin tahansa kylmään nesteeseen, tai sopivan combon löytyessä vaikka smoothien sekaan.

Useat jauheista jopa suositellaan sekoitettavaksi kylmään nesteeseen, tai lisäämään ruoan sekaan mausteen tapaan! Yhdessä paketissa on 20 pussia, joiden käytön jälkeen varmasti tietää, ovatko nämä oma juttu vaiko ei.

En ole vielä ehtinyt tutustua kaikkien sienilöytöjeni hienouksiin, mutta valikoimani tuotteet ovat:

Instant Cordyceps – Treenitehoja

sienet3.jpg

Tämä on varmasti se mun suurin kiinnostuksen kohde. Kofeiinitabletit eivät olleet mun juttu, mutta ehkäpä tämän instantin lupailema tehostunut palautuminen ja parempi hapenottokyky toimisivat paremmin? Parantunut seksuaalinen halukkuus käy hyvin bonariksi 😉

Tätä saisi vetää tyyliin niin paljon kuin napa ja lompakko vaan sallii, eli määrä on valttia! 

Cordycepsia googlaamalla löytyy todella hämmentävää kuvamateriaalia, koska tämä sieni voi vallata esim. hyönteisen kehon ja kasvaa sen päällä – joko tappaen hyönteisen tai muuttaen sen käytöstä. Very whacky :B

 

Instant Reishi – Rauhoittumista 

sienet4.jpg

Ympäri Eurooppaa lentelemistä, pressitapahtumia, treenejä, töitä ja kaikkea näitä yhä uudestaan ja uudestaan. Joskus käyn iltaisin niin ylikierroksilla, ettei rauhoittumisesta tule mitään! Josko reishi toisi tähän avun.. Tuote lupaa rauhoittaa stressiä, sekä parantaa unen laatua ja verenkiertoa.

Reishi on suomalaisittain lakkakääpä, ja se on yksi maailman tutkituimmista sienistä.

 

Instant Lion’s Mane – Keskittymiskykyä

sienet2.jpg

Tätäkin postausta näpyttäessä erilaisia välilehtiä, välihommia tai välifacebookailuita on tullut tehtyä muutamia. Lion’s Mane lupaa parempaa focusta, ja ehkäpä yhdistän sen vielä munakelloon ja 25min intensiivisiin keskittymistuokioihin! Älkää ihmetelkö, jos blogin taso nousee tulevana viikkona kuin silmissä. Juuri nyt olo ainakin tuntuu ihan perk tosi keskittyneeltä!! 

Lion’s Mane on saanut nimensä pörröisen ja harjamaisen ulkonäkönsä takia. Itse sanoisin sen muistuttavan jotakin Avatarista tuttua ulkoavaruuden kasvia! Tätä sientä käytetään myös paljon aasialaisessa keittiössä.

 

Instant Shiitake – Detox

sienet1.jpg

Kauneusblogin puolella valittamani kasvojen kukkiminen on rauhoittunut, muttei kadonnut. Instant Shiitake puhdistaa kehoa sen myrkkymagneetin eli maksan kautta, joka peilaa toiminnallaan suoraan ihon ja muiden näkyvien osasten kuntoon.

Lääkinnälliset sienet ovat toisella puolen maailmaa erittäin arkipäiväinen ja iso bisnes, mutta monelle meistä lintukotolaisista ensimmäinen ajatus lääkinnällisistä sienistä on silti: ”yök, maistuu varmaan pahalta” tai otsikossakin leikitelty psykoottisia oireita aiheuttavien sienten syöminen.

Sienet vaikuttavat kuitenkin tällä hetkellä tekevän vahvaa nousua ja ne kiinnostavat itseäni paitsi näiden lääkinnällisten ominaisuuksiensa takia, myös ravintona.

Mua kiinnostaa älyttömästi lähteä kokeilemaan, saanko näistä irti konkreettisempaa ja arkipäiväisempää apua, kuin lisäravinteista. Musta tuntuu, että nämä ovat kuin superpähkinöitä ja mä taas oman elämäni Hessu Hopo, joka muuttuu supersankariksi jokaisen juoman jälkeen 😀

Aloitin tuotteiden testaamisen jo tänään, ja perästä kuuluu jos vaikutukset ovat hyviä.

Oletteko te kokeilleet lääkinnällisiä sieniä ruokavalion ja elämisen tukena?

 

p.s. Tuotteita voi tilata esim. täältä!

hyvinvointi mieli liikunta
Kommentit (7)
  1. Käytän saman merkin instant chagaa eli pakurikääpää aina kun flunssa koputtelee. Toimii erittäin hyvin ja mulla ainakin on vahva usko sieniin sen johdosta 🙂 Shiitake oli näistä uusi tuttavuus, kiinnostuin!

    ps. Nauran edelleen pelkälle ajatukselle eräästä kissakuvasta eräässä toisessa, uudelta banneriltaan melko psykedeelisessä blogissa 😀 Ihan mahtava!

  2. Hahaa itsekin sorruin ainoana ostoksenani messuilta nappaamaan reishin ja lion’s manen mukaan!:D ihan hyvältä maistuu, mutta odotukset ovat melko alhaiset joskin todella toiveikkaat! Btw bongasin sut bodypaintingin luota, mutta ei ollut rohkeutta tulla juttelemaan, kun näytit niin keskittyneeltä :p

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *