Päivän lajikateus: Acrovoimistelu

Elämäni Kunnossa

Onko teillä urheilulajeja, joita esim. Olympialaisten aikaan jäätte tuijottamaan, vaikka pitäisi tehdä jotain ihan muuta? Mulla on - monia. Viimeksi fiilistelin ihan täysillä cheerleadereita, ja siitä inspiroituneena ajattelin alkaa säännöllisesti jakaa teille mun lajikateuksia. Tänään on vuorossa Acro, eli akrobatiavoimistelu (otsikon muunnelma on täysin omasta päästäni, anteeksi lajin harrastajat, ajattelin sen kuulostavan vetävältä :D).

Acrossa harrastetaan ja kilpaillaan 2-4 voimistelijan pienryhmissä, ja kilpailusarjoja löytyy niin yhden sukupuolen, kuin sekaparienkin ryhmille. 

Yleensä parissa tai ryhmässä on yksi pienenpieni ihminen joka vääntyy ja kääntyy mihin asentoon hyvänsä, ja yksi tai useampi "rotevampi" voimistelija, jotka myös vääntyvät mihin asentoon hyvänsä ja samalla heittelevät ja kannattelevat ryhmän pienintä jäsentä. 

Laji on hullu sekoitus voimistelua, akrobatiaa, aerobicia ja taikuutta :D 

Varoitan, näiden videoiden katselemiseen jää todella pahasti koukkuun.....

Insane. Jos joku harrastaa tätä, ilmiantakaa itsenne!!! Tahdon nimikirjoituksen, ja olen valmis maksamaan siitä :D.

Kommentit

juliasuu (Ei varmistettu)

sytyin paitsi videoille niin myös tuon venäjän ryhmän käyttämän biisin lyriikoille!

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Hahahaha, niin syvällistä ja koskettavaa! :D

Evsku (Ei varmistettu)

Naureskeltiin samalle ilmiölle omina voimisteluaikoina, mutta sitten selvis, että akrobatiavoimistelussa (eikä rytmisessäkään voimistelussa) EI SAA käyttää musiikkina mitään, missä on selviä sanoja lyriikoissa :) eli musiikin pitää olla joko ihan instrumentaali tai sitten just tollasta sekavaa hyräilyä :D

Eilisen lupaukset

Yöööök, katsoin toisen videon ensimmäisenä ja kuvittelin koko ajan, miten keskimmäisen naisen nivunen/polvi/pakara repeää (toki pienikokoisen) kolmannen tytön painosta, kun en oikein tajunnut, miten noissa melko venyvissä asennoissa lihakset enää pystyvät tekemään vastustavaa työtä painoa vastaan. Tarkoitan siis sitä, että lihaksen voima ei ole vahvimmillaan kovin venyneenä, ja siellä killuu vähintään 30 kg venyttävään suuntaan, jota siis pitää vastustaa etteivät lihakset repeä tai veny enempää. Hyrrrr...

En voi kiistää sitä, että ihan mahtavaa taitoa tuo on, mutta en jää koukkuun tähän kuten joihinkin parkour-videoihin.

 

Eilisen lupaukset

Lisäys vielä edelliseen, eli linkki. Ei puhdasta parkouria, koska videoilla ei juurikaan edetä vaan tehdään temppuja, mutta koska kaverin taustat ovat tietääkseni voimistelussa, sopii tähän. Uudemmissa videoissa on mielestäni liikaa vanhan lämmittelyä, todennäköisesti vanhoja otoksia eikä uutta tuotantoa juurikaan, mutta nuo vanhemmat temppuilut on jees. Valitettavasti videon laatu ei ole priima.

http://m.

non (Ei varmistettu)

tää on ihan käsittämättömän siistiä!! miten ihminen voi liikkua noin?!

Kati X (Ei varmistettu)

Kai olet Saara nähnyt tämän: http://www.youtube.com/watch?v=wEv4ZRTTmAk&feature=related . Ehkä hauskoin voimisteluesitys mitä mie oon nähnyt :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Katoin tota videoo ensin ilman ääniä puoleen väliin asti ja ihmettelin mitä hauskaa siinä on, mut tajusin laittaa äänet päälle ja ymmärsin! :D

bubbit (Ei varmistettu) http://maailmanauraa.blogspot.fi

Huh, meinas kyllä mennä aamupuurot väärään kurkkuun näitä katsoessa! Ihan käsittämätöntä :D

nipsuu (Ei varmistettu)

Itse haluasin esitellä oman lajikateuteni: vikellyksen! Voimistelua, mutta liikkuvan hevosen selässä. Tätä voi tehdä yksin http://www.youtube.com/watch?v=3Rp0xmcVKSg tai ryhmässä http://www.youtube.com/watch?v=X9kj2HPLbgI Liikkeet nyt eivät ole aivan yhtä mahtavia kuin acrovoimistelussa, mutta vaativat kyllä nämäkin voimaa ja tasapainoa.

Videoissa joutuu kyllä hieman kelaamaan, että päästään itse asiaan :).

Michelle80 (Ei varmistettu)

Tuo on kyllä aikamoinen laji. :) Näyttää että noilla tytöillä ei ole selkärankaa ollenkaan! =D

Janet Fantazya-blogista (Ei varmistettu) http://my-fantazya.blogspot.fi

Yksi sana, WOOOOOOOW!! Ihan törkeen siistiä!
Ja alimmaisen videon pikkulikka, sen on pakko olla käärme. Ei kukaan taivu noin. Huuuh!

Prinsessaamelia (Ei varmistettu)

OMG! katsoin suu auki koko ajan kaikki videot!! yhdyn samaan kateuteen :D IHAN HULLUJA!!!! ÄÄÄÄ.

Rianna (Ei varmistettu)

HEI MAHTAVAA! <3 Kiitos Saara! Lajin asiantuntija nimittäin ilmoittautuu! :) Rakastan akroa! Se on kaunein ja paras ja vaikein laji! ;) Suomessa akro on vielä nuori laji (vuodesta 2005), mutta töitä tehdään kovasti sen kehittämisen ja harrastajamäärän kasvattamisen eteen. Muualla maailmassa, esim. Venäjällä, Britanniassa ja Yhdysvalloissa akro on suosittu voimistelulaji, mutta Suomessa harva tietää, mitä akrobatia kilapilulajina on. Lajin parissa kovasti odotetaan, milloin akro saadaan olympialajiksi. Muutama viikko sitten saatiin toista kertaa ikinä kaksi voimistelijaa edustamaan Suomea akron EM-kisoihin ja itse pääsin delegaatioon tuomariksi mukaan. Itse olen siis harrastanut, nyt valmennan ja tuomaroin harrastusmielessä ja myös koulutan valmentajia ja tuomareita.

Et tiedäkään, miten kovasti ilahduin, että löysit akron ja toit sen näin esille blogissasi, kiitos siitä! Jos joku nyt innostui lisää, niin netistä löytyy kyllä lisää tieota kun googlailee hakusanalla "akrobatiavoimistelu".

maikkelsson (Ei varmistettu)

Kiitos työpäiväni pelast..pilaamisesta! :D täysin koukuttavia viideoita! onneksi on perjantai!

sanniiii (Ei varmistettu)

Mä jään aina tollottamaan ihan perustelinevoimistelua. Se on niin jännää ! Ja aina vatsanpohjaa nipistelee kun pelkään että kohta joku tippuu tangolta ! Mummon kanssa aina katottiin ennen yhdessä :D

Whaaaat?? No huhhuh + muita yhtä fiksuja ja tyhjentäviä kommentteja....

Tää kuulostaa nyt tosi lattealta, mut jestas et on kaunista. <3

viivik (Ei varmistettu)

nipsuu, täällä ilmoittautuu yksi vikeltäjä (no entinen vikeltäjä, nykyinen valmentaja), joka tuntee armotonta lajikateutta akrovoimistelua kohtaan :D! Totta kai pidän omaa lajiani maailman parhaana, mutta oon aika varma, että akrovoimistelu on vähintään toisiksi siisteintä, mitä ihminen voi harrastaa.

Dannie
Bubbles in storm

meinasin vaan katsoa yhden..

... mut nyt tunti myöhemmin.... 

AnnaAnna (Ei varmistettu)

Ohh, multa oli menny ihan ohi sun cheer -fiilistelyt! Huippua! Täällä kahdestoista vuosi menossa eikä ole parempaa tahi rakkaampaa lajia maan päällä ^^ Tää akro on kyllä huikeeta kans, ja mitä tuo vaatiikan kropalta.... Respect! Tästä saaki voimaa huomiseen kuuten tuntiin reeniä... :) Tuuhan Saara kattoon cheerin SM-karsintoja ens viikonloppuna Tampereelle tai SM-kisoja 7.12. Helsinkiin!

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

WOAA, supersankareita on siis oikeasti olemassa! Niillä ei ole välttämättä viittoja vaan ne on akrobaatteja! :D

Kommentoi