Päivän lajikateus: Acrovoimistelu

//www.youtube.com/embed/VmNBt1tzC6k” width=”560″>

Onko teillä urheilulajeja, joita esim. Olympialaisten aikaan jäätte tuijottamaan, vaikka pitäisi tehdä jotain ihan muuta? Mulla on – monia. Viimeksi fiilistelin ihan täysillä cheerleadereita, ja siitä inspiroituneena ajattelin alkaa säännöllisesti jakaa teille mun lajikateuksia. Tänään on vuorossa Acro, eli akrobatiavoimistelu (otsikon muunnelma on täysin omasta päästäni, anteeksi lajin harrastajat, ajattelin sen kuulostavan vetävältä :D).

Acrossa harrastetaan ja kilpaillaan 2-4 voimistelijan pienryhmissä, ja kilpailusarjoja löytyy niin yhden sukupuolen, kuin sekaparienkin ryhmille. 

Yleensä parissa tai ryhmässä on yksi pienenpieni ihminen joka vääntyy ja kääntyy mihin asentoon hyvänsä, ja yksi tai useampi ”rotevampi” voimistelija, jotka myös vääntyvät mihin asentoon hyvänsä ja samalla heittelevät ja kannattelevat ryhmän pienintä jäsentä. 

Laji on hullu sekoitus voimistelua, akrobatiaa, aerobicia ja taikuutta 😀 

Varoitan, näiden videoiden katselemiseen jää todella pahasti koukkuun…..

hyvinvointi liikunta
Kommentit (21)
  1. Inka / alternatiiviurheilija.net
    5.11.2013, 10:28

    WOAA, supersankareita on siis oikeasti olemassa! Niillä ei ole välttämättä viittoja vaan ne on akrobaatteja! 😀

  2. Ohh, multa oli menny ihan ohi sun cheer -fiilistelyt! Huippua! Täällä kahdestoista vuosi menossa eikä ole parempaa tahi rakkaampaa lajia maan päällä ^^ Tää akro on kyllä huikeeta kans, ja mitä tuo vaatiikan kropalta…. Respect! Tästä saaki voimaa huomiseen kuuten tuntiin reeniä… 🙂 Tuuhan Saara kattoon cheerin SM-karsintoja ens viikonloppuna Tampereelle tai SM-kisoja 7.12. Helsinkiin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *