Pakurisalmiakki

pakuri3.jpg

Ok, nyt se on virallista. En tarvitse tavallisten sokeriherkkujen maailmasta enää mitään. Paitsi ehkä kinder buenoja.. Kunnes kehitän niistä raakaversion!!

Nyt ei kuitenkaan ole kyse raakabuenoista, vaan Maija Tiilaman valmistamasta pakurisalmiakista – tai minun mielestäni pakurilakritsasta. Mä rakastan lakritsia, mutta kuten varmasti tiedätte, sen ainesosaluettelossa komeilee vehnäjauho kärkisijoilla. 

Pakurisalmiakista ei vehnää tai valkoista sokeria löydy, vaan herkku saa makeutensa taateleista, kookossokerista ja steviasta. Salmiakkista makua antavat pakuri sekä anis, ja pientä potkua cayenne. 

 

pakuri.jpg

En tiedä, mitä taikoja Tiilama pakurisalmiakille valmistusvaiheessa tekee, mutta tämän herkun koostumus on niin ihanan sitkoinen ja mutusteltava, että yksi haukku ei varmasti riitä. Luojan kiitos en osaa tehdä tätä itse!!! Tekisi tietysti mieli yrittää, mutta uskon että on mun fyysisen hyvinvoinnin kannalta parempaa, että en käytä ainoana energianlähteenäni pakurilakua 😀

Maistoin pakurisalmiakkia ensimmäisen kerran CocoVin ravintoluennolla, ja se jäi kummittelemaan mieleeni. Tällä kertaa ostamani salmiakki on ohueksi kaulittua, kuivattua ja rullalle käärittyä herkkumassaa, joka on ehdottomasti parhaimmillaan ohuiksi suikaleiksi revittynä. Pelkiltään salmiakin maku on ihanan voimakas ja aniksinen. Jumalainen.

 

pakuri4.jpg

Yllättävän ja edelliset makuelämykset moninkertaistavan löydön tein, kun kääräisin pieneen salmiakkisiivuun paahdetun mantelin. HALLELUJAH!! Taivaat aukesivat silmieni edessä kun narskuttelin tämän combon suussani, ja se oli menoa sitten. Edelleen, hyvä, etten osaa tehdä tätä itse.

Tällä hetkellä pakurisalmiakkia saa tilattua vain suoraan Maijalta, joka toimittaa sitä välillä myös Tampereen Ruohonjuuren Cocovi Bariin, jonka tiskin takana hääräilee. Tuo CocoVi Bar on muuten ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja raakakakkupalalla jaksaa riehua vaikka kuinka pitkän päivän Mansessa.

 

pakuri2.jpg

Mutta ei teidän herkkusuiden tarvitse lähteä Tampereelle asti salmiakin perään! Sitä saa tilattua myös postin kautta, ja ainakin aiemmin hinnat ovat olleet:

  • 100g = 8e (sis. 2 patukkaa)
  • 200g = 15e (sis. 4 patukkaa)
  • 500g = 35e (sis. 10 patukkaa)

Tilaukset, tarkat hinnat ja saatavuuden voi tsekata lähettämällä viestiä osoitteeseen: pakurisalmiakki@gmail.com

Saatoin itse jo pistää uuden tilauksen vetämään….. :B

Kommentit (6)
  1. Kiitti vinkistä, tilaus tuli laitettua kans täälläkin! 🙂

  2. Se Ruohonjuuren CocoVi Bar on huippu! Herkullisia kakkuja ja superhyvää suklaapirtelöä, nam nam.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *